Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Po jul 07, 2008 10:48 am

Tudi moj avto je izpostavljen smoli, ko cele dneve stoji pod borovimi drevesi

Sam se s to težavo spopadam z voskom na plehu in rednim pranjem avtomobila

2-3 dni stara borova smola še gre lepo dol z vodo in tlačnim čistilcem (mogoče zaradi segretega pleha od sonca)

tudi avtopralnica je učinkovita
SlikaSlika

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ Po jul 07, 2008 11:14 am

baje gre dobro dol z margarino 8)

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Če jul 10, 2008 7:36 pm

Maki3 je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:jaz bi samo prašal kak najlažje odstraniš tisto SLO nalepko dol...kar z vročo vodo?ker je že zažgana gor :lol:

to tud mene hkrati zanima..ker jo mam se vedn dol...naj bi malo segrel s fenom in bi slo dol..ostalo lepilo pa ti ne vem povedat...

se vedno cakam kaj naj naredim ker mi je malo lak zbledel od blizu se vidi..poliranje bo pomagalo? :roll:

pogrej s fenom,pol pa dinitrol

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Re: Odstranjevanje smole??

Napisal/-a _T_O_M_O_ So mar 16, 2013 6:34 pm

Tole objavljam če bo kdaj komu pomagalo.

Avto je mamin, tako da ne spremljam vsak dan če ima kako buško ali če je kaka nova umazanija, glede čistoče avtomobila je pri nas tako da sem jaz z g. Čistočo skregan, mati pa ga niti ne pozna =P . No in en dan vidim tele črne lise po avtu, nisem imel niti za mar, sem si mislil da je blato ali neki podobnega kaj pa vem. No in so bile te lise na avtu vsaj 14 dni(če sem iskren najbrž dlje oops ). Potem je prišel čas za redni servis in sem si rekel da bom avto šel oprat v avtomatsko pralnico na bencinski pumpi. To sem imel že tak al tak v planu ker je konc zime, pa da se avto opere soli in peska plus da ga h mehaniku ne peljem glih celga usranga(za podvozje govorim). No in si prvič pogledam malo pobližje te lise ter podrgnem z prstom. :shock: vse lepljivo in nič ne gra stran samo tak na težko se razmaže. Probam z mokro cunjo tud nič. Si rečem, ma tisti šampon in krtače v avtopralnici bodo sigurno tole spravle dol. Grem v avtopralnico sedim notr un z wapom čez, si mislim najbrž je že wap odstranil, potem se vžgejo še krtače in tisti šamponi. Zapeljem ven, stopim ven in :huh: ta pizdarija je bila še zmeraj gor tudi 1% je ni odstranilo. Prec na net pogledat kaj odstrani smolo(sem predvideval da je smola čeprav nisem siguren) preberem jedilno olje, potem se spomnim da tudi ko imam smolo po rokah(če kdaj kake iglavce s fotrom sekava) in gre dol edino z oljem. Vzamem od vilede gobco in pa ene 2 štamperla olivnega olja. Samo malo podrgnem(s ta mehko stranjo seveda) in voila ta pizdarija je šla proč res brez kakršnih koli problemov =I . Potem da sem olje spravil dol sem dal škaf tople vode in pa kar malo šampona za lase noter(šampona za avto nimam, šampon za lase se mi je zdel pa še najmanj agresiven od čistil ki jih ima povprečen Slovenec doma). Malo podrgnil to da sem pobrisal ta šampon. Potem sem še z čisto vodo in gobco šel čez da sem spravil šampon dol, pa še ene 2 škafa tople vode čez polil da je spralo šampon.

Še vedno pa nisem siguren če je bila to smola ali ne. Z rok gre precej težje, ampak to predvidevam da zato ker je koža hrapava napram lakiranemu plehu. Pa tudi kako je bil avto popackan, ne razumem kaj bi lahko naredilo tak vzorec na avtu?
Priponke
20130316_131638.jpg
20130316_131632.jpg
20130316_131624.jpg
20130316_124422.jpg
Tukaj se vidi ko sem s prsti na suho razmazal.
20130316_124415.jpg
20130316_124402.jpg

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 So mar 16, 2013 7:00 pm

Po slikah sodeč bi rekel da se je nekaj povozilo in je špricalo od gume. Si pogledal v kolotek če je mogoče tudi tam kj "smole"?

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Napisal/-a _T_O_M_O_ So mar 16, 2013 7:27 pm

Ne nisem bom pa pogledal. Dobro razmišljaš :D Nej dodam da je bilo nekaj te "smole" tudi na zadnjih vratih, nekaj tudi na zadnjem blatniku, nisem slikal prav vsega, ampak večina je bila kot je na slikah. Samo KAJ? bi lahko takega bilo na tleh. Pa tudi če zapelješ v lužo imajo vsi blatni "madeži" orientacijo vsi so usmerjeni nazaj in rahlo navzgor. Te packe pa res vsaka po svoje ene naravnost, ene navzdol, ene navzgor bog ve kaj je bilo to, najbrž ne bom nikoli izvedel?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov