Nasveti in napotki ter povpraševanja...

UrbanBowha
Nov uporabnik

2.7 TDi - vibracije, avto "crkne", povišani obrati,

Napisal/-a UrbanBowha Ne mar 17, 2013 8:25 pm

Pozdrav vsem! Po predlogu prijatelja sem sklenil, da se še tukaj pokonsultiram o moji težavi.

Avto je Nissan Terrano II 2.7 Tdi, l, 2001, prevoženih ca. 140.000 km. Odkar je v moji lasti je bila zamenjana sklopka (koristil garancijo, ki sem jo prejel ob nakupu), vodna pumpa, sprednja prema obnovljena, plus redni servisi (Trunk, Krulc)in drobnarije tipa mehanizem za dvig stekel ipd. Enkrat mi je celo nekaj praznilo akumulator, potem so to poštimali na Avtoelektroniki v Črnučah... Enkrat na servisu se je celo odkrilo, da je avto čipiran, oz. pod armaturo je neko stikalo, s katerim lahko vklapljam/izklapljam predelavo - trenutno imam to na off.

Pred časom mi je avto začelo tresti v menjalniku in sicer pri ustavljanju, oz., ko avto stoji - na trenutke sem imel vtis, kot bi ga nekaj dušilo, kot da "švoh diha" in se ta resonanca kaže na menjalniku. Pa ne trese pri vsakem ustavljanju, ampak kot se mu zazdi - včasih bolj, včasih manj. Pri pregledih se ni odkrilo nič - križi, spoji, končniki, vse kar je takšnega je bilo preverjeno in b/p.

No, potem mi pa zadnjič avto crkne na križišču - dobesedno. Med čakanjem na zavijanje v levo ga je malo treslo (non-stop malo naprej pa stop, pa spet naprej, pač se kolona premika) potem pa šlus. Ob poskusu vžiga je gorela lučka za "engine" - verglalo je, samo prižgal ni. S pomočjo usmiljencev sem ga porinil na pločnik in še parkrat poskusil in glej ga - zagon uspe, lučka "engine" gori. Naredim slab km, pri zaviranju mi ugasne. Potem ga prižgem od prve, brez težav in se odpeljem...?

V petek sem očistil MAF senzor in včeraj je avto zadihal, prav živahen je bil. Potem se pa danes namenim na vožnjo. Prižgem, speljem v prvi jasno, šaltam v 2. in našpona obrate nekje do 4, 4,5k in ko se obrati spustijo vklopi lučko za "engine". Parkiram, ugasnem, prižgem, ni lučke, speljem. Zadeva se parkrat ponovi in ugotovim, da je to vsakič, ko pridem nekje do 2-2,5k obratov... Nisem upal pustiti, da to dejansko stori, ko sem na gasu, tako da sem vsakič imel sklopko na standbyu...

Zdaj pa malo raziskujem, kaj bi to lahko bilo, preden se odpravim na vso možno diagnostiko in potencialno drago odpravo problema.

Če se komu sanja, kaj bi lahko bilo narobe, obenem pa pozna res pravega mojstra za kaj takšnega, naj mi prosim sporoči.

Vsi predlogi doborodošli, vsem vnaprej hvala za odziv.

Urban

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: 2.7 TDi - vibracije, avto "crkne", povišani obrati,

Napisal/-a Fan Ne mar 17, 2013 10:37 pm

UrbanBowha je napisal/-a:
Zdaj pa malo raziskujem, kaj bi to lahko bilo, preden se odpravim na vso možno diagnostiko in potencialno drago odpravo problema.

Urban

Pozdravljeni

Trenutno si ne lastite vozila, da bi raziskovali ( razen če vam je vseeno koliko stanejo popravila ). Vozilo priklopite na tester in preverite tlake ......................... če vam uide v "ture" se bo iskalo drugi motor.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

UrbanBowha
Nov uporabnik

Napisal/-a UrbanBowha Po mar 18, 2013 7:40 am

"Trenutno si ne lastite vozila, da bi raziskovali."
Sicer ne štekam povsem odgovora, a vseeno hvala - verjetno bom res šel na tester.

Lep pozdrav,

Urban

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po mar 18, 2013 9:34 am

mislim da je Fan hotel povedati da si avta ne lastite zato, da bi raziskovali napake na njem in plačevali potem po nepotrebnem, ampak da si lastite vozilo zato, da se z njim vozite.
Zato je treba vozilo priklopiti na tester in pogledat kaj se dogaja glede na to da se vam je prižgala kontrolna lučka.
tlake ki jih je omenil,je govora o tlakih v vbrizgalnem sistemu,se pravi tlak comon raila ,prelivanje šob....
vaš odgovor "verjetno bom šel res na tester" je tudi rahlo čuden.
zakaj "verjetno"? to je edina možnost da pridete do vzroka napak na vašem vozilu.
druge enostvno ni.vsaj racionalne ne.
Ni vse res kar napišem

UrbanBowha
Nov uporabnik

Napisal/-a UrbanBowha Po mar 18, 2013 10:56 am

Hvala za odgovore. Mogoče je bilo moje vprašanje nerodno (?) zastavljeno. Dejansko me zanima, če je kdo imel izkušnje s podobnimi zapleti.
Tester je v vsakem primeru logičen (in verjeten ;) ) naslednji korak. Sporočim kaj opravim.
Lep dan,
Urban
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov