Nasveti in napotki ter povpraševanja...

simi1229
Nov uporabnik

Audi A4 gre samo do 1300 obratov

Napisal/-a simi1229 Po apr 01, 2013 12:16 pm

Pozdravljeni!

Avto je Audi A4 1.9tdi 66kw 96 letnik. Tip motorja 1Z.

Težave pa je sledeča:
Imam težave z gasom avto se zvrti samo do 1300 obratov. Vendar če pa pritisnem bremzo kar vpliva na stop stikalo in v tistem ko mi posvetijo štop luči tudi gas začne normalno delovat in se obrati premaknejo do kamor bi se morali. Takoj ko pa začnem spuščati bremzo in ko štop luči ugasnejo obrati v trenutki padejo nazaj na 1300 obratov.
Se pravi
Gas v podnu - bremza spuščena - štop luči ugasnene - obrati samo do 1300 obratov
gas v podnu - bremza pritisnjena - štop luči gorijo - obrati do max

Aja pa stop stikalo je bilo že menjano.

Tester pokaže napako na potenciometru gasa vendar je bil ta menjan pred cca. 1000km z rabljenim. Starega sem obnovil in sprobal če dela in je deloval. Ko ga pa sedaj priklopim pa deluje enako kot ta ki ga imam sedaj montiranega.
Če stop stikalo izklopim gredo obrati tudi samo do 1300.

Lp in hvala za odgovore!!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Audi A4 gre samo do 1300 obratov

Napisal/-a Fan Po apr 01, 2013 1:06 pm

Pozdravljeni

Napaka je lahko:
- v okvarjenemu štop stikalu / kljub temu da je bil menjan ( po možnosti s kakšnim ponaredkom ) to ni pravilo da mora pravilno delovati.
- okvarjen potenciometer plina / ali je bil uporabljen stari del iz enakega tipa motorja???? V večini primerov se ta del ne da obnoviti, vsaj uspešno ne.
- motorna elektronika si jemlje tok iz napeljave zavornih luči

Priklopite tester na vozilo, prižgite motor in testirajte posamezne komponente ob dodajanju plina v obeh kombinacijah, s pritisnjeno stopalko zavore in brez. Po posnetku se bi moralo videti, ali je del v okvari, ali si samo delijo napeljavo
V koliko je del v okvari, se ga menja z originalnim rezervnim delom - razlika v ceni originala in ponaredka je minimalna, seveda pa je ogromna razlika v kvaliteti izdelka in posledično v previlnem delovanju vgrajenega dela.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

simi1229
Nov uporabnik

Re: Audi A4 gre samo do 1300 obratov

Napisal/-a simi1229 Po apr 01, 2013 1:46 pm

Fan hvala za odgovor
Probal sem še s tem da sem odstranil žarnice za zavorne luči in avto sedaj normalno deluje seveda le če so odstranjene žarnice za zavorne luči. Tako da mora biti napaka nekje pri zavornih lučeh.
Vse nove dele kupujem pri avto deli čibašek v Mostah pri Komendi ali pri AC Debevec v Mengšu in po originalnih kataloških številkah.
Razlika med mojim potenciometrom 028907475B in menjanim potenciometrom 028907475AJ je bila le zajlica od potenciometra pa do pedalke gasa vse ostalo je enako.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov