Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Re: Golf 3 Elektrika

Napisal/-a Gregamax So apr 13, 2013 4:48 pm

No zadeva uspešno odpravljena! Za praznjenje je bil kriv avtoradio, kateri je ostajal v standby in ga ni dokončno izklopilo, tako da sem sedaj dal nazaj stari radio, a problem s števci je bil samo v varovalkah, ker ko smo preverjali porabnika, nismo pravilno nazaj vstavili varovalke!
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Nekateri tipi/znamke vozil ( med drugimi tudi VW ) imajo na priklopu/konektorju avto radia K ali L linijo, ki je povezana z ECUjem. Uporablja se jo za dodatno opremo ( komfortna elektronika ) ali za potrebe zbiranja podatkov v ECUju in možnosti nastavljanja/aktivacija dodatne opreme v samem radiu. Na pogled je konektor enak vsakemu euro priklopu, je pa sama vezava konektorja drugačna.
V koliko je nastal problem v vezavi, si lahko sami preverite:
- na 16 pinskem OBD priklopu izmerite pin 4 in 7 ( kontakt vključen, motor ne deluje ), v koliko bo meritev pokazala manj kot 9V je linija prosta. Če pa meritev pokaže 9V ali več ( 12 V ) ...................... ja potem imate problem, kajti na komunikacijsko linijo ste si s pomočjo radia pripeljali direkten +12V, kar pa ECUju ni ravno po volji.

Lep pozdrav

Glede tega mi je pa majster rekel, da tega moj avto nima več, ker ima vse vezano preko CANBUS enote in ločeno od motornega računalnika, tako da je strah odveč , da bi radio spljal stalno napetost direkt na računalnik!

Me pa sedaj zanima, kako se bi dalo to odpravit, da ne bi avtoradio ostajal v standby in da ne bi več praznil akomulatorja? Malo sem se pozanimal, da naj bi obstajal nek canbus vmesnik, kateri naj bi to odravil, vendar jaz sem ga dobil zraven radia, pa vseeno prazni, je pa ta moj canbus adapter kao novejša verzija starega adapterja, kateri naj bi odpravljal praznjenje. Ve mogoče kdo kaj več o tem?

LP,
Grega

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So apr 13, 2013 7:23 pm

Gregamax je napisal/-a:No zadeva uspešno odpravljena! Za praznjenje je bil kriv avtoradio, kateri je ostajal v standby in ga ni dokončno izklopilo, tako da sem sedaj dal nazaj stari radio, a problem s števci je bil samo v varovalkah, ker ko smo preverjali porabnika, nismo pravilno nazaj vstavili varovalke!
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Nekateri tipi/znamke vozil ( med drugimi tudi VW ) imajo na priklopu/konektorju avto radia K ali L linijo, ki je povezana z ECUjem. Uporablja se jo za dodatno opremo ( komfortna elektronika ) ali za potrebe zbiranja podatkov v ECUju in možnosti nastavljanja/aktivacija dodatne opreme v samem radiu. Na pogled je konektor enak vsakemu euro priklopu, je pa sama vezava konektorja drugačna.
V koliko je nastal problem v vezavi, si lahko sami preverite:
- na 16 pinskem OBD priklopu izmerite pin 4 in 7 ( kontakt vključen, motor ne deluje ), v koliko bo meritev pokazala manj kot 9V je linija prosta. Če pa meritev pokaže 9V ali več ( 12 V ) ...................... ja potem imate problem, kajti na komunikacijsko linijo ste si s pomočjo radia pripeljali direkten +12V, kar pa ECUju ni ravno po volji.

Lep pozdrav

Glede tega mi je pa majster rekel, da tega moj avto nima več, ker ima vse vezano preko CANBUS enote in ločeno od motornega računalnika, tako da je strah odveč , da bi radio spljal stalno napetost direkt na računalnik!
Me pa sedaj zanima, kako se bi dalo to odpravit, da ne bi avtoradio ostajal v standby in da ne bi več praznil akomulatorja? Malo sem se pozanimal, da naj bi obstajal nek canbus vmesnik, kateri naj bi to odravil, vendar jaz sem ga dobil zraven radia, pa vseeno prazni, je pa ta moj canbus adapter kao novejša verzija starega adapterja, kateri naj bi odpravljal praznjenje. Ve mogoče kdo kaj več o tem?

LP,
Grega

Pozdravljeni

Tu pa se je močno vštel
Zakaj pa vam ni pravilno priklopil radia, če ni posega v linijo......................... samo pravilno zvežite radio, v koliko imate težave se zapeljite do lokalnega avtoelektrikarja in ga bo pravilno priklopil.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax So apr 13, 2013 9:18 pm

Saj radio dela pravilno. vse vžge ko daš kontakt, drži spomin, ko ga vzameš. Hja glejte meni je tak povedal, je pa ta kateri je meni to rihtal eden boljših, kateri se ukvarjajo z avtoelektroniko tukaj v naših koncih (vsaj tako pravijo). Pravi, da bi lahko softewersko odstranil radio in kontrole v računalniku, a bi s časoma lahko imelo to druge posledice. V glavnem glede praznjenje akomulatorja lahko zadevo rešim tako, da si nabavim pravi canbus vmesnik za svoj tip avtomobila in nobena drugačna vezava naj ne bi delovala. Če pa vi veste kako rešit drugače, oz. kako zvezat radio, da ne bo praznilo akomulatorja oz. da ga bo ob odvzemu kontakta dokončno ugasnilo, sem pa odprt za vse predloge!
Za odgovor se Vam lepo zahvaljujem.
LP,
Grega
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov