Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tvirus
Novinec

2.0 TDI BRE Trese

Napisal/-a tvirus So apr 13, 2013 11:25 am

Torej imam sledečo težavo, motor mi na 1800 obratih trese, bil sem pri mehaniku in mi je rekel da je problem z utežmi na glavni gredi, (elektronska napake je izključil je rekel da je mehanska) sedaj pa me zanima, če ima kdo kaj izkušen glede tega, baje da se dajo "umerit" te uteži na gredeh.
Na avtu pa sem menjal že vztrajnik in popravil oljno črpalko, prav tako sem že dal pregledat dize in zamenjal gumice.

Prosim za kak nasvet.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: 2.0 TDI BRE Trese

Napisal/-a zlica22 So apr 13, 2013 12:43 pm

Ponavadi so scentrirane z utori in ne utežmi, kot kolesa....... Svetujem ti, da pelješ avto kam drugam

tvirus
Novinec

Napisal/-a tvirus So apr 13, 2013 6:17 pm

Sem bil pri večih mehanikih in nimajo pojma kaj bi lahko bilo, ta mi je rekel, da je težava v tem in da mi popravi če pa ne popravi pa nebo kasiral..

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So apr 13, 2013 7:17 pm

zlica22 je napisal/-a:Ponavadi so scentrirane z utori in ne utežmi, kot kolesa....... Svetujem ti, da pelješ avto kam drugam

X2

Pri teh vtljajih se začne odpirati EGR, v kakšnem stanju so kabli do šob .................... se bi pa to moralo videti na testerju
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

tvirus
Novinec

Napisal/-a tvirus So apr 13, 2013 9:44 pm

AGR ventil je bil ščiščen, bom še zamenjal te kable pa bomo videli.... Tester pa ne pokaže nobene napake..

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 So apr 13, 2013 10:46 pm

tvirus je napisal/-a:AGR ventil je bil ščiščen, bom še zamenjal te kable pa bomo videli.... Tester pa ne pokaže nobene napake..

Včasih je treba napako poiskat in ne samo čakat, da se izpiše tisti slavni P... :)

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 So apr 13, 2013 10:48 pm

tvirus je napisal/-a:Sem bil pri večih mehanikih in nimajo pojma kaj bi lahko bilo, ta mi je rekel, da je težava v tem in da mi popravi če pa ne popravi pa nebo kasiral..

K takemu bi z veseljem šel na obisk, pa da mi pokaže te uteži:D No, morda pa ne vemo vsega :lol:

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So apr 13, 2013 10:58 pm

tvirus je napisal/-a:AGR ventil je bil ščiščen, bom še zamenjal te kable pa bomo videli.... Tester pa ne pokaže nobene napake..

Pozdravljeni

Je EGR podtlačni ali električni ( električnega je po čiščenju potrebno skalibrirati - čisti se tudi prenos )?

Lep pozdrav

tvirus
Novinec

Napisal/-a tvirus Ne apr 14, 2013 10:19 am

Pol pa mi ti prosim daj kak nasvet, vidim da si poznavalec...

zlica22 je napisal/-a:
tvirus je napisal/-a:Sem bil pri večih mehanikih in nimajo pojma kaj bi lahko bilo, ta mi je rekel, da je težava v tem in da mi popravi če pa ne popravi pa nebo kasiral..

K takemu bi z veseljem šel na obisk, pa da mi pokaže te uteži:D No, morda pa ne vemo vsega :lol:

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Ne apr 14, 2013 7:34 pm

tvirus je napisal/-a:Pol pa mi ti prosim daj kak nasvet, vidim da si poznavalec...

zlica22 je napisal/-a:

Se opravičujem, ampak pri takih izjavah mi gre na smeh. Ne morem si pomagat. Ena možnost je da mojster ve kaj je, pa bi rad malo kasiral, ali pa res ne ve kaj je in je pač takole ven vrgel. Sploh to, da bi zaradi tresenja že kar na začetku odpiral komplet motor se mi zdi čudno ;)
Sam sebe nimam za nevem kakšnega majstra-sem še mlad in precej se bo treba naučit, ampak če se mi nekje ustavi to priznam.
No ja, kakorkol, svetovano vam je bilo že, da se pregleda stvari okoli EGR-a in se ga nastavi. Sam bi še malo prevohal, kaj se dogaja okoli goriva- se pravi šobe, vodniki do šob, konektorji, črpalka, filter, same cevi itd...

tvirus
Novinec

Napisal/-a tvirus Ne apr 14, 2013 8:57 pm

Pa gremo od začetka, to tresenje če se ne motim, sem začel opažat po velikem servisu nisem pa 100%, dize sem dal ščistit in zamenjal vse gumice. Kablov do diz še nisem zamenjam, EGR ventil pa sem vzel dol in ga očistil, nastavljal pa se ni nič. naftni filter menjam vsako leto, če bi bilo z dovodom goriva kaj narobe, dvomim da bi avtomobil normalno šel, saj mi na 1500 obratih deluje mirno in od 2000 obratov naprej prav tako popolnoma mirno, samo tam nekje na 1750 obratov trese cel motor in prav tako se med vožnjo to opazi. Tester ne pokaže nobene napake, res je da ima ena diza malenkost odstopa od ostalih treh če sem natančen tri dize imajo vrednost 0,5 ena pa 1,5.
Zadnjič spremenil tvirus, dne Ne apr 14, 2013 9:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Ne apr 14, 2013 9:10 pm

Daj prosim navadi se ze in napisi EGR in ne AGR

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne apr 14, 2013 9:39 pm

ESX je napisal/-a:Daj prosim navadi se ze in napisi EGR in ne AGR

Pozdravljeni

Oboje je pravilno:

Angleško = EGR - Exhaust gas recirculation
Nemško = AGR - Abgasrückführung

Glede na to, da poznamo tri svetovne jezike: Angleščino, Nemščino in Francoščino, je dobro. da Francozi uporabljajo EGR, sicer bi bilo -Recirculation des gaz d'échappement

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov