Tudi jaz glasujem za roke ali volanski koncnik...
Se nekaj bi pripomnil. Napisal si da je zena menjala le dve gumi. Upam da je dala nove na zadnja kolesa, saj je ta moznost veliko bolj varna kot pa da so nove na prednjem paru koles.
Govorim iz lastnih izkusenj.
Namrec jaz sem tudi menjal le par, nove so bile na prednjih kolesih. Tako je bilo vse dokler se nisem dvakrat nenapovedano v kvinku z vozilom zavrtel okoli. Stvar je taka,da ce imas slabe gume spredaj lepo prek volana cutis kje je meja zdrsa (recimo na polkroznem uvozu na avtocesto) in primerno zmanjsas hitrost. Jaz sem imel z razmisljanjem da vozilo ustavljajo predvsem sprednja kolesa nove spredaj in kaj se je zgodilo? Ovinke sem lepo normalno vozil, obcutek na volanu super (se dalec od zdrsa) medtek ko je zadnjemu koncu kar naenkrat zmanjkalo oprijema. In ta nenapovedan obrat se mi je zgodil dvakrat. Tako da od takrat imam ali vse 4gume nove, ali pa novi par na zadnjih kolesih. Ker le tako dobro cutis 'mejo' sprednjega konca, zadnji je pa tako ns varni strani (zaradi novejsih boljsih gum).
Lahko se to dodam da je avtoprecej sredinsko uravnotezen (hatchback) in ni nagnjen k pod/prekrmarjenju. No le toliko v razmislek.