lancia hf je napisal/-a:Lažje boš barval če barva nebo na vodni osnovi in, da je lak že v barvi.
Lažje boš barval, če barva ne bo na vodni osnovi in da je lak že v barvi.
lancia hf je napisal/-a:Če boš dal novo vzmet moraš menjato obe saj je vzmet že "posedena"
Za optiko je pa odvisno kako ima pritrjen amontizer, če je fiksen nebo potrebna optika
Ležaj pa lahko rata zanič jutri lahko pa čez 20+ let
Če boš dal novo vzmet, moraš menjat obe, saj je vzmet že "posedena".
Za optiko je pa odvisno, kako ima pritrjen amortizer, če je fiksen, ne bo potrebna optika
Ležaj pa lahko rata zanič jutri, lahko pa čez 20+ let.
kesneberg je napisal/-a:Sinu je na avantu A4 1,8 l2000 počila prednja vzmet -1/4 spodnjega ovoja.
Pa me zanima ali je pravilo da se menja obe ali se lahko menja samo 1?
Ali je smiselno menjat tudi ležaj vzmeti, ko je že enkrat razdrto.
Ja pa koliko to pride material + delo.
Sam ne grem menjat ker nimam orodja za stisnit vzmet, pa še optiko je verjetno treba naredit.
Hvala
kesneberg je napisal/-a:Sinu je na avantu A4 1,8 l2000 počila prednja vzmet -1/4 spodnjega ovoja.
Pa me zanima ali je pravilo da se menja obe ali se lahko menja samo 1?
Ali je smiselno menjat tudi ležaj vzmeti, ko je že enkrat razdrto.
Ja pa koliko to pride material + delo.
Sam ne grem menjat ker nimam orodja za stisnit vzmet, pa še optiko je verjetno treba naredit.
Hvala
hippo je napisal/-a:Amortizerje in fedre menjaš vedno v paru!
Vzmet na A4 B5 nima ležaja, ker je fiksna (amortizer je pritrjen na spodnjo ravno roko in se ne obrača) in tudi ni treba delat optike, ker se ne podira geometrija. Optiko se dela pri menjavi volanskih končnikov (govorim za A4).
Tako da zamenjaš samo fedre in to je to. So pa na A4, A6 in Passatu iste.
Cena fedrov je tam od 40-45 eurov kos, menjava pa cca eno uro za enga.
yugof1 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Na peugeotu 307 (2.0 hdi, 90 konjev) mi je počila zadnja vzmet. Zanima me katere vzmeti mi priporočate (firma, cena, udobje). Ne iščem nič športnega. Rad bi, da je vssaj približno tako kot je bilo pred okvaro. Predvidevam, da se menjajo obe hkrati, ne???
Hvala za odgovore.
Lp
GranDuke_JK je napisal/-a:Jaz bi pa za Puntota 2 navaden bencinar ene malo bolj trde amortizerje gor dal. Nič pa ne najdem če take lahko direkt nabavim? Druga opcija da dam te obnovit in mi dajo drugo olje, samo ne berem pozitivnih mnenj za obnovo :/
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov