ucmanster je napisal/-a:Ker je tema za menjalnik že odprta, pišem tule, ker sumim da je z mojim menjalnikom nekaj narobe
kupil sem ford tourneo connect 1.8 tdci. res v redu avto, le glasen je v notranjosti. še posebej nekje med 2500 in 3000 vrtljaji. takrat se sliši nekako hreščanje. med prebiranjem raznih forumov sem posumil na ležaj na menjalniku na osi. to hreščanje se pojavi tudi ko npr v prvi prestavi grem počasi in ostro zavijam. Drugače šalta se odlično, samo ta zvok...
avto je letnik 2006 in ima 125000 km.
zanima me tudi, če eventuelno pride do okvare manjalnika, da bi ga bilo treba menjat, ali bi ustrezal menjalnik npr iz fokusa ali mondea, ki ima enako (sicer različno močno) mašino. Saj se bojim, da prav za ta avto ne bom mogel dobiti menjalnika na kašnem avtoodpadu, ker je avto v sloveniji zelo redek.
Pa potisni ležaj ima kako funkcijo pri zavijanju? Ni on tako fiksen pa to.TrijoAdijo je napisal/-a:Verjetno gre za fordov mtx-75 menjalnik. Načeloma bi moral pasat iz focusov in mondeov.Lahk pa mi posreduješ št. šasije (na ZS), pa bom preveril.
Samo po simptomih ne bi rekel, da je menjalnik v okvari. Prej bi obkrivil potisni ležaj.
TrijoAdijo je napisal/-a:Pa čuj...pa niti ne![]()
Samo malo me bode v oči podatek, da se to pojavlja med 2500 in 3000 obrati. Ni pa napisal, če se to sliši tudi, ko je avto na mestu in motor na teh obratih in če se glas spreminja, ko stiska in spušča sklopko
ucmanster je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Pa čuj...pa niti ne![]()
Samo malo me bode v oči podatek, da se to pojavlja med 2500 in 3000 obrati. Ni pa napisal, če se to sliši tudi, ko je avto na mestu in motor na teh obratih in če se glas spreminja, ko stiska in spušča sklopko
am glas se lih ne spreminja ko pač laufa v mnirovanju in pritiskam sklopko. najbolj očitno se res pojavlja ko peljam v klanec s prbližno polmgasa pri ene 2500 do 3000 vrtljajev. ko se pač nekoliko muči. najbrč se muči toliko kot mora motor dodat moči pri ostrem zavijanju zarad servo volana in posledično tud mogoče menjalnik več moči... al mal bluzim... no v glavnm ..... cvičk lanski je zakon, pa letošn bo tud, k ta mošt seka...
avto ta je pa tud najboljši. sm zdj 400 litru not naložu, pa ni nč počepnu.....
ma pomoje da lih tist ležaj bi bil, samo ne vem al dam rihtat,... oklevam...., ker če bi vedu da bom pol ko se bi mi ta menjalnik lahk zjebal dobu rtabljenga, ne bi se s tem obremenjeval in bi vozil dokler bi šlo, zdaj pa cvikam, da bi mi menjalnik odfukalo pa bi moral čist novga kupt in it v taužente eurov, ker teh avtov preprosto ni v sloveniji
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov