Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Flo
Nov uporabnik

Re: Menjano vetrobransko steklo, je original?

Napisal/-a Flo Pe apr 26, 2013 8:38 am

Zanima me, ce se je ze komu zgodilo, da mu po menjavi vetrobranskega stekla pade vzvratno ogledalo dol? Meni je nekje cez slaba dva meseca po menjavi padlo ogledalo dol in to tako da ga ni mogoce prilepiti nazaj. Vetrobransko steklo sem menjala nekje v zacetku marca, pri Carglassu, sedaj pa gre proti koncu aprila. Je mogoce od vrocine - avto je bil v casu delovnika parkiran na zunanjem parkiriscu? Ko sem ga parkirala je bilo vzvratno ogledalo gor. Ko pa sem se vsedla v avto, da se odpeljem domov, pa je bilo pri rocni. Ob reklamaciji so mi rekli, da je bilo ob prevzemu vse ok in da ne bodo zadeve reklamirali. Dodali so se, da je po njihovo slo za udarec?!!!!??? :? Prosim za mnenje. Thx.

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita Pe apr 26, 2013 9:00 am

No, da ne bi kar kritiziral omenjene firme za menjavo avtostekel na pamet bi povedal sledeče.

Če bi se to meni zgodilo bi zagotovo vztrajal pri reklamaciji. In to zelo vztrajno. Ravno zaradi takih primerov, se raje držim pooblaščenih servisov (ker je pač zavarovano izbiraš sam kam pelješ), ker so do sedaj bili vedno zelo korektni. Meni se je zgodilo, da mi je po več kot enem letu menjave vetrobranskega stekla v kabino pritekla voda in so mi popravili brezplačno, saj so priznali slab material oz, slabo opravljeno delo. Servis Autodelta.

Sam sicer nisem pristaš, da se za vsako malenkost vgrajuje originalne dele in obiskuje pooblaščene servise ampak v primeru, da je zavarovano ali pa da se kopija ne izplača raje prepustim to pooblaščencem. Se mi zdi, da je reklamacija nekako bolje sprejeta, kot pri kakšnih privat delavnicah. Vsaj jaz imam tzake izkušnje.

Black_Racer

Napisal/-a Black_Racer Pe apr 26, 2013 10:09 am

FLO: Ja to se rado zgodi pri kopiji ;)

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Pe apr 26, 2013 2:06 pm

welcome to the Carglass club :lol:

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Pe apr 26, 2013 2:09 pm

Daj reči onemu pajacu na carglasu naj se nena zajebava, pa naj spegl prilepi nazaj, ne se pustit jebat :!: To je čisto njihova napaka.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Pe apr 26, 2013 2:14 pm

Da še dodam....sem pa res že ogromno ljudi slišal, da s Carglasom niso bili zadovoljni. Skratka, če se ti je res zgodilo kot je napisano je najbolje, da se vrneš in vztrajaš za popravilo. Po domače "orenk zarobanti".

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe apr 26, 2013 10:06 pm

Pozdravljeni

Predvidevam, da ste storitev plačali, torej imate račun, ta pa je uporaben kot garancija. Kakšne pogoje garancije pa imajo????

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So apr 27, 2013 3:24 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Predvidevam, da ste storitev plačali, torej imate račun, ta pa je uporaben kot garancija. Kakšne pogoje garancije pa imajo????

Lep pozdrav

verjetno nekaj v smislu: Drži vodu dok majstori odu...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Flo
Nov uporabnik

Napisal/-a Flo Po apr 29, 2013 7:45 am

Na racunu pise 10 let garancije na nase delo. Sem pa pogledala se garancijski listek in je zavedeno, da je tehnicno ustrezna vgradnja stekla vgradnja, ki ne omogoca puscanje vode ali lomljenje stekla brez mehanskega vzroka. Nekaj se o koroziji in poskodbah zunanjega vzroka - nalet kamenja, prometna, vandalizem, izpostavljenost topli (pozimi) ali mrzli vodi (poleti), ki niso krite. Prav tako na garanciji pise,da je steklo proizvedeno z enakim postpkom izdelave in specifikacijo kot stekla, ki jih uporabljajo proizvajalci avtomobilov ter imajo enako kvaliteto. OMG, sama sem ves cas mislila, da gre za vgradnjo originalnega stekla. To znoris. Danes moras narediti za vsako stvar raziskavo, da te slucajno ne prenesejo okrog. Niti enkrat mi ni bilo povedano, da ne gre za original. Pa saj to ni res. Zakaj pa te potem sprasujejo po podatkih iz prometne in vse to. Ne vem.....zadevo bom vsekakor reklamirala, potem pa bomo videli. Hvala vsem za nasvete.

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a jaggy Po apr 29, 2013 1:56 pm

Sej ne druga z carglass še nimam izkušenj ampak glede na to da ti zalijejo smolo v luknjico za 102€ se mi zdi pa totalni nateg... Za pravne in za fizične osebe... Ampak na nečem morajo služiti... Lep dan

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po apr 29, 2013 6:32 pm

Zato pa šipo sesuješ ostalo pa mislim da je jasno.Ta cena za piko popravljat je res mal bosa.Pravi meni baba po telefon da naj pripeljem pokazat ker se da mogoče še popravit,pa sem ji hitro razložil da ma šipa črto in nema popravlanja.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov