Nasveti in napotki ter povpraševanja...

hitri_vectra
Nov uporabnik

Vectra ropot zadnjega mosta ?!

Napisal/-a hitri_vectra Ne maj 05, 2013 6:15 pm

Pozdrav vsem skupaj,
Imam Vectra B 2.2 Dti in mi pri vožnji po luknjasti cesti ropota zadnji most. Zvok je kovinski, ("klok, klok" :) ) in zanimivo, to se sliši samo če nimam nikogar zadaj, če sta v avtu tudi osebe na zadnji klopi (recimo otežitev vsaj 100 kg) tega zvoka ni. Bi to lahko bile puše ali je kaj druga? Kolikor mi je znano, je na zadnji premi 6 puš, katere od teh?
Lahko to zamenjam sam, potrebujem kakšno specialno orodje in znanje?
Če je to mogoče kdo rihtal, kakšna je cena in mogoče dober mojster po dobri ceni? (kriza je,kriza!)

Hvala,lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Vectra ropot zadnjega mosta ?!

Napisal/-a Fan Ne maj 05, 2013 8:27 pm

Pozdravljeni

Vozilo je potrebno dvigniti in pogledati kaj ima preveliko zračnost. Silne bloke se menja v kompletu

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne maj 05, 2013 8:46 pm

Naj cenej je 50 KG vreča CEMENTA v gpek, ker je glih kriza :D

hitri_vectra
Nov uporabnik

Napisal/-a hitri_vectra Ne maj 05, 2013 9:11 pm

Ivan, prav imaš, dejansko me ne moti preveč, ampak grem na konkretnejšo pot in me malo skrbi. :)
Fan, imam priliko vozilo dvigniti, kaj pa naj gledam, kje točno bi se dalo kaj videti? P.S. je lahko kaj narobe zaradi tega, me lahko vozilo kje pusti zaradi tega, lahko te puše "zmleje" ali kako drugače zagrabi?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne maj 05, 2013 10:23 pm

Pozdravljeni

Pogleda se vse premikajoče spoje, s kakšnim vzvodom ( "montirajzen" ), se jih po občutku "našpona", tako se vidi zračnost. V koliko ima zadaj stabilizator .................. se preveri njegovo upetje - gumice, končnike - to je še naj ceneje. Pregleda se upetje amortizerja ................... kar nekaj stvari vam lahko poka, seveda je vse pogojeno, kako je bilo vozilo vzdrževano in po kakšnih cestah se vozi.
Še najbolj točno pa bo, če se zapeljete do prvega ki ureja optiko vozila in naj pogleda ..................... ve kaj gledati in še kaj je potrebno menjati vam bo povedal. Ko veste kaj je zanič, se lažje odločate kako naprej.

Lep pozdrav

PS
Sedaj kaj bi lahko bilo, če bi bilo ........................ vsak odgovor je lahko zavajajoč ................. dejstvo je, da je vozilo okvarjeno in kot takšno ne sodi med ostale udeležence v prometu - varnost!
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov