Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Ghostrider86
Nov uporabnik

Glavni servis

Napisal/-a Ghostrider86 Po maj 06, 2013 5:41 pm

Lep pozdrav vsem!
Opraviti morem glavni servis na Audiju A6 1.9 TDI in vas lepo prosim če gdo pozna resnično dobrega in poštenega avtomehanika v okolici Celja, Sevnice, Trbovelj ali Litije (privat ne original servis), ki ne deva notri krš kopij in jih mastno računa ali pa računa nekej kar sploh ni narediu kar je dan danes že kar pogost pojav pri nakaterih.
Ne iščem najbol poceni varjante ampak predusem dobro in za pošten denar! Avto res ni več mlad ampak je čuvan zato vseeno nebi rad da ga dobi v roke kak "šalabajzer"
Vem da je bilo mnogo govora na forumu o glavnih servisih in primernih mehanikih vendar zase oz. za moj okoliš ni blio (ali nisem zaslediu) nobenega tako da se že v naprej zahvaljujem za dane odovore
Hvala in Lep pozdrav

brmbrm
Nov uporabnik

Re: Glavni servis

Napisal/-a brmbrm Po maj 06, 2013 8:26 pm

Bom še jaz vprašal nekaj podobnega.

Septembra sem kupil Opel Astro 1,7 CDTI. Avto je imel 65000km, zdaj jih ima pa 80000km. Na servisnem listku mi piše da moram opraviti veliki servis pri 95000km ali v maju 2013. Maj je tu, jaz pa nimam še omenjene kilometrine. Torej zanima me kaj naj storim? Glede na to da je maj tu, naj opravim servis, ali naj počakam na 95000km?

Najlepša hvala za odogovor.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po maj 06, 2013 8:29 pm

To se priporoča menjava na take kilometre/leta, kar prej pride, jermen bo zdržal več, pri mojih starih avtih so bili jermena stara tud 10 let in imela za seboj neuradnih 150.000km in več.
Sam vseeno, če ti ga utrga/preskoči grejo ventili, jih pokriv...ne vem pa a se pri tvojem avtu srečajo ventili/bati.

brmbrm
Nov uporabnik

Napisal/-a brmbrm Po maj 06, 2013 8:33 pm

ojnica je napisal/-a:To se priporoča menjava na take kilometre/leta, kar prej pride, jermen bo zdržal več, pri mojih starih avtih so bili jermena stara tud 10 let in imela za seboj neuradnih 150.000km in več.

Hočeš reči, da lahko mirno nabijem kilometrino tja do 90000 in potem avto dam v roke mehaniku.

Avto pa je letnik 2008, kar sem pozabil omeniti v prvem postu.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Po maj 06, 2013 8:36 pm

Menjaj ! , čeprav bi zdržal še veliko kilometrov in še kar nekaj let.

brmbrm
Nov uporabnik

Napisal/-a brmbrm Po maj 06, 2013 8:37 pm

Ok, hvala.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po maj 06, 2013 8:51 pm

Pozdravljeni

@Ghostrider86:
- Na tem forumu je bilo veliko napisanega o dobrih mehanikih/mojstrih/popoldancih, torej v koliko imate slabe izkušnje ( vsaj tak podatek je podan ) si lepo v miru vse preberite in se lahko odločite za enega. Slovenija je tako majhna, da kaj veliko poti ne bo potrebno prevoziti pa če si ga izberete v Kopru.
Tako imenovane "šalabajzer" so si ljudje naredili sami, večina jih hoče napol zastonj, brez računa itd........... Ja, in mehaniku ne ostane drugega, kot da se temu prilagodi in naredi po normah večine - kvaliteta servisa je pa na minimumu. Malo mehanikov/mojstrov/popoldancev razloži stranki: "jaz vgrajujem določene znamke in v koliko vam ni všeč pojdite drugam ali pa prinesite dele s seboj". Večina mehanikov se ukloni pritiskom strank in njegova kvaliteta servisiranja se počasi a sigurno začne nižati.
Ali ste preverili koliko bi bil strošek na pooblaščencu?????

@ brmbrm
- Servis se dela na določene prevožene kilometre ali čas, kaj je prej doseženo ....................... vse ostalo je loterija, lahko deluje še pet minut ali deset let. Kljub temu, da imajo tovarne v svojih priporočilih o menjavi, verjetno kaj rezerve, vendar to ni pravilo.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Po maj 06, 2013 8:54 pm

Če se sploh splača delat pri popoldancu, ker ne dobiš nobene garancije velik servis pride 400 evrov, pri pooblaščenem pa kakšnih 100 evrov več, ampak z garancijo na vgrajene dele/delo, tko majo na Verovškovi neke servisne pakete.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 06, 2013 10:45 pm

Joj Sonček daj bejži spat.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica To maj 07, 2013 1:24 pm

Pejt ti trole popravljat, da ne bodo tk plav kadil. :D :lol:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To maj 07, 2013 1:29 pm

Kako naše trole kadijo mi je ravno do Pakistana.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov