Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tinak
Nov uporabnik

Re: Prazen akumulator

Napisal/-a tinak Po maj 13, 2013 8:21 am

Včeraj zvečer smo avto uspeli spraviti v tek s pomočjo kablov. Naredila sem daljšo vožnjo okrog Ljubljane, vse je kazalo vredu, danes zjutraj pa spet čisto "mrtev".
A lahko obstaja kakšna stvar ki prazni akumulator med ugasnjenim avtom? :(

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Po maj 13, 2013 8:51 am

Možno je ja,da ga nek porabnik prazni. Lahko, da je fuč alternator... Treba bi bilo preveriti tok praznjenja in pa napetost akumulatorja, ko motor deluje. Dvomim pa, da boš to zmogla sama? Pa brez zamere :)
Sploh pa nevem, kaj se čaka s servisom, če je avto v garanciji?

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Po maj 13, 2013 9:04 am

zgleda, da bo kar akumulator fuč. Očitno ne drži več voltaže.
Koliko je pa star avto oz akumulator, verjetno je še original. Bi bilo fajn, če bi ga kdo z voltmetrom pomeril.

EDIT: Meni se je lani jeseni tudi izpraznil akumulator, sicer je zdržal 5 let. Ko sem dal kontakt ni bilo nič, nobene lučke. Pol sem ga dal polnit, enih 18ur, avto vžge, grem en daljši krog zvečer in takratke luči so mi na trenutke kao blendale/utripale oz niso svetile kot bi mogle.
Ni bilo druzga, kot it naslednji dan po novega.

Najboljš, da greš do servisa, če ti bodo menjali akumulator v sklopu garancije ne vem, drugače se pa cene gibljejo nekje od 60€ dalje. Če imaš bencinski motor pol ne rabiš neke hudo močne baterije, kot velja to za dizle.
Zadnjič spremenil vuli, dne Po maj 13, 2013 9:23 am, skupaj popravljeno 1 krat.

206driver
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a 206driver Po maj 13, 2013 9:08 am

ja valda.......avto ste vžgali prek kablvo in si se ti takoj odpeljala na eno vožnjo u upanjem,da se bo akumulator napolnil in bo zjutrej vžgal.Med vožnjo ti je vsa elektrika delovala normalno,če si kaj opazavala to?Luči,smerniki itd.......ker ko je akumulator hin,čeprav avtomobil dela,zna bit da se malo elektronika poigrava.Pr men je bil hin akumulator in smo ga tud vžgal prek kablov in je pol lavfal,ampak ko sem prižgal luči pa sem dal smernike so mi luči tudi utripale po smernikih :lol: radio sem prižgal pa so luči ugasnile :lol: nato sem zamenjal akumulator pa je blo normalno.Lahko,da je tko hin akumulator,da se dobesedno ne more nafilat(men je en celica šla po gobe v akumulatorju) avto pa seveda da ti je delal,saj ga je alternator tolko filal,da je vse skupi delalo.

Poklič na servis pa bojo oni izmerili akumulator pa ti bojo takoj rekli,če je hin al pa ne.Pa ga maš pod garancijo.
Za radio pa kolko sem razumem v avtoakustiko,če orginal radio vzameš ven ti bo aftermarket radio pasal gor na priklučke brez kakšnih posegov v kablarijo,madona sej pa to ni jugec al pa 101-ka :lol: da še niso imeli euro konektorjev pa je blo treba posegat v kablarijo.

Tina reci mi...kako ti je radio delal?Ali si radio lahko prižgala,da je igral brez kontakta z ključem,ali si pa morala vstavit ključ in obrnit na kontakt,da ti je radio sploh delal?
Druga fora je pa spet ta...zakaj bi zdej bil krivec naekrat radio,da bi potrošil akumulator čez noč,če pa do zdaj delovalo brez problema in ni nikoli spraznilo akumulatorja?
Moj glas gre,da je hin akumulator 100% in se ne more niti malo nafilat.Jaz sem mojga ko je crknu polnil 24 ure pa si je napolnil do 7.5V dalje pa ne ker je celica ena bla skup sesedena.

p.s. kot že rečeno,pelji na servis reči,da čez noč več ni vžgal niti za vergal ni pa bojo že vedli kaj bo treba.Akumulator je hin 100%.
Jaz sem imel nov akumulator in mi je crknu v 1letu ampak mi je bla zato kriva muzika z ojačevalci.
Tak,da avto je star 3 leta od akumulatorja je pa odvisno kolk bo zdržu,lahko je dober samo 2 leti,lahko bo pa dober 10let ;)

l.p.

tinak
Nov uporabnik

Napisal/-a tinak Po maj 13, 2013 10:00 am

Na servis ne upam, ker ne vem kaj me čaka. Čeprav sem hotela klicat danes, da pride vleka po avto in na Kio, pa me je strah da ne bodo upoštevali garancije. Ne znam preveriti koliko porabe ima prižgan avto. A mi kdo pove za kakšnega poceni mehanika v Dravljah/šiški ki bi prišel pogledat in izmerit? Hvala

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Po maj 13, 2013 10:05 am

Na servisih ne grizejo... Saj jaz nobenega takega ki bi, ne poznam.

206driver
Nov uporabnik

Napisal/-a 206driver Po maj 13, 2013 10:23 am

nimaš se kej bat.sej sa da dogovorit tudi za plačilo,no vsaj pr nas se da.
Drgač pa je avto v garanciji,nimaš se kej bat.V najslabšem primeru ti bojo zamenjal akumulator.
Nevem kolk maš mašino in kolko maš amperski amukulator,ampak tam od 55A do 65A imaš akumulatorje tu nekje od 60€ naprej.

l.p.

tinak
Nov uporabnik

Napisal/-a tinak Po maj 13, 2013 11:47 am

Ok hvala za odgovore, bom poklicala vleko. Lep dan vsem :)

grand
Nov uporabnik

Napisal/-a grand Po maj 13, 2013 1:13 pm

V Dravljah-Šiški imaš Avtoelektriko Vodnik pojdi tja pa ti bodo pogledali in svetovali!

LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po maj 13, 2013 6:04 pm

tinak je napisal/-a:Na servis ne upam, ker ne vem kaj me čaka. Čeprav sem hotela klicat danes, da pride vleka po avto in na Kio, pa me je strah da ne bodo upoštevali garancije. Ne znam preveriti koliko porabe ima prižgan avto. A mi kdo pove za kakšnega poceni mehanika v Dravljah/šiški ki bi prišel pogledat in izmerit? Hvala

zlica22 je napisal/-a:Na servisih ne grizejo... Saj jaz nobenega takega ki bi, ne poznam.

Pozdravljeni

Sicer ne vem česa vas je strah, razen če se kaj ve, pa se je pozabilo napisati ................ kakšni posegi tretje osebe v vozilo, v garancijskem roku in neredno servisiranje.
Malo je teh okvar na vašem vozilu ( opis okvare ), ki bi se Kia blagovolila upoštevanje garancije.
Pošljite mi na ZS naslov ( tel. št. ) in bom prišel pomeriti

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

tinak
Nov uporabnik

Napisal/-a tinak To maj 14, 2013 7:31 pm

In ostajam brez avta do plače, po besedah strokovnjaka je okvarjen računalnik, pokurjenih nekaj varovalk, kar je pomenilo, da je prišlo do napačnih parametrov nevem česarkoli pač. Okvarjen je še nekakšen reglator, ker je bil predolgo prazen pa še uničen akumulator. Menjali so tudi sistem in še en del ki ima opravka s krmiljenjem, da nebi odpovedalo krmiljenje?!Ja ne zajebavam vas res je to rekel! Na koncu me je še ta na okencu napadel, da zakaj nisem avta pripeljala takoj ko sem prejela obvestilo po pošti, da ima model avta proizvodno napako na sistemu krmiljenja. Jaz nisem prejela nobenega obvestila, on pa je rekel, da sem ga potem založila s časopisom?! Za plačat imam dobrih 712eur, na 4 obroke in ko plačam prvi obrok, lahko odpeljem avto. Pod garancijo ni šlo nič in sem samoplačnik, ker zamenjani deli niso na njihovem spisku z deli, ki lahko gredo pod garancijo. Odlično res odlično!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To maj 14, 2013 8:11 pm

To si peljala na Kmag?

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To maj 14, 2013 9:44 pm

ravno zato bi se morala odločit za asistenco in servis, bog ve kaj so ti vmes vse skurili ko so ga poskušali vžgati.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO To maj 14, 2013 10:13 pm

Dvomim da je vžiganje na kable prekurilo vse kar je napisala (če je res vse prekurjeno - se mi zdi da servis mal nabija)?
Če je vse kar je napisala res, pa cena ni pretirana. Tist vpoklic bi ji pa vseeno lahko upoštevali (prejšni lastnik ni posredoval naslova novega lastnika naprej itd.).

Za avtorico teme pa - ti ne privoščim, a naj ti bo to nauk - kupuj avto po svojih (finančnih) zmožnostih; tudi jaz sem imel večje/dražje/močnejše avte a ko sem samo na daleč zavohal racesijo sem avto prodal in si kupil takega, ki ga brez težav vzdržujem. Na začetku ni prijetno, a se navadiš.

Te pa razumem. Sem bil sam v istem dreku, ko sem se odločal ali bo šel regres za registracijo al za morje. No letos teh težav ni, ker imam cenejši avto... in regresa sploh ne bo. :mrgreen:

Če pa nujno rabiš avto pa sporoči. Jaz ga trenutno nimam kam dat, ker imamo zidarje okoli hiše. :)
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

206driver
Nov uporabnik

Napisal/-a 206driver Sr maj 15, 2013 6:58 am

kot smo že imeli debato.
ko kupiš nov avto nam vse obljubijo,garancije takšne in drugačne pa pič** ma***** njihove.
ko pa se neki zgodi,pol pa ku*** kaj hočejo znat za to,nenazadnje tak nardijo,ker sooni itak pravnomočni,da si sam kriv,da se ti je to zgodilo in boš si sam plaču popravilo :twisted: banda frdamana
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot], kiki13, MercedesV in 18 gostov