Nasveti in napotki ter povpraševanja...

springfield
Nov uporabnik

Čudne težave s kazalci

Napisal/-a springfield Pe maj 10, 2013 2:22 pm

Zdravo,

ta teden so se mi začele na Fiesti letnik 2005 dogajati čudne stvari. Namreč po nekaj metrih vožnje, se mi prižge lučka za akumulator in naenkrat padejo kazalci za hitrost in obrate. Prav tako ne kaže več prevoženih kilometrov in koločine bencina. Samo ura ostane. Potem se vse normalizira in znova pada...to se ponavlja kakih 5 minut. Potem pa se prižge lučka za airbag in lučka za akumulator neha svetit. Vse ostalo se pa normalizira. Avto sem peljal na uradni servis, kjer so preverili akumulator in avto priklopili na računalnik, in ni kazal nič posebnega. Z vžigom ni nobenih težav, tako da akumulator verjetno res ni. Alternator pa je bil zamenjan pred letom pa pol, tako da je tudi težko verjetno, da bi tu bilo kaj narobe. Je imel že kdo podobne težave oz. ve kaj bi lahko bilo narobe?

Hvala!

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Čudne težave s kazalci

Napisal/-a zlica22 Pe maj 10, 2013 4:46 pm

Preverite še stanje alternatorja... S kakšno napetostjo polni? Pa masa, je ok?

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Pe maj 10, 2013 5:16 pm

Jaz sem imel podobne težave na polotu, vendar samo, ko je deževalo. Namreč, dogajalo se mi je, da so med vožnjo vsi kazalci padli na nulo, števec ni kazal kilometrov, ter avtomobil je rahlo pocukaval. Na mojem je bil vzrok, da ko je bilo vlažno, je pribijal kabel pri vžigalni tuljavi. Iztaknil kabel iz vžigalne tuljave ven, malo pošprical z WD-jem in je delovalo naprej do naslednjega dežja, :lol: nakar mi je potem zatajila vžigalna tuljava. :lol:

springfield
Nov uporabnik

Napisal/-a springfield Pe maj 10, 2013 7:46 pm

Zdaj, ko si rekel, sem se spomnil, da se je to res dogajalo samo zjutraj, ko je čez noč močno deževalo, kar je bilo ta teden skoraj vsak dan. Bom malo pogledal, hvala!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe maj 10, 2013 8:03 pm

Pozdravljeni

Preverite alternator, prebija .............. vseeno koliko je star. Pomerite njegovo delovanje pri mrzlem motorju in potem, ko je motor segret na delovno temperaturo ............. ne sme biti odstopanja.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe maj 10, 2013 8:06 pm

minus klema - slab stik

springfield
Nov uporabnik

Napisal/-a springfield Pe maj 17, 2013 2:26 pm

Samo, da napišem, če bo kdo imel podobne težava - alternator je preveč polnil...zamenjal se je regulator in dela kot urca. Hvala vsem! :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot], kiki13, MercedesV in 19 gostov