Nasveti in napotki ter povpraševanja...

antena
Nov uporabnik

Zamenjava cevke

Napisal/-a antena Če apr 11, 2013 2:26 pm

Imam hyudani accent 20001

Merica za olje je vstavljena v cev.In ta cev se mi je odlomila....Rad bi zamneju...Baje je ta cev privita z 1 vijakom na blok ter nasajena v mašino..Jaz sem ošrafu palico je pa problem ker jo ne morem vn spult...je možno da je zahrustano? Obstajajo kake take ozke klešče al pa kaka druga stvar da bi mal zavrtu pa vn potegnu
...da mi ne bo treba alternatorja snemat........je vse na kupu:)hvala za pomoč

111111111111111111111.jpg
111111111111111111111.jpg (8.16 KiB) Videno 2195 krat

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Zamenjava cevke

Napisal/-a zlica22 Če apr 11, 2013 3:33 pm

Lahko, da je zarustano ja. Poizkusi našpricat, če bo kaj bolje. Ne gre pa drugače kot, da jo malo "pregoniš". Če frugače ne, bo pač treba še kaj odstranit. Alternator je še najmanjša težava

antena
Nov uporabnik

Napisal/-a antena Če apr 11, 2013 4:32 pm

zlica22 je napisal/-a:Lahko, da je zarustano ja. Poizkusi našpricat, če bo kaj bolje. Ne gre pa drugače kot, da jo malo "pregoniš". Če frugače ne, bo pač treba še kaj odstranit. Alternator je še najmanjša težava

sej bi alternator vzel dol sam je problem k nevem kje je hudič pršrafan:),poleg tega pa nevem kako se našpona pravilno nazaj:).....sm mislu da obstajajao kake klešče pod pravim kotom da ga primeš pa razgoniš:)....
zlomjen imam od nosilca naprej na vrh....se pravi da je 14 cm placa za prjet:)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če apr 11, 2013 6:32 pm

Pozdravljeni

Je slučajno plastična???
Velikokrat je potrebno razdreti še polovico vozila, da se pride do željenega objekta.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

antena
Nov uporabnik

Napisal/-a antena Če apr 11, 2013 8:05 pm

Kovinska cev je....

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če apr 11, 2013 8:17 pm

Pozdravljeni

Če se zamenjuje z drugo, se to samo dobro zagrabi s "kleščami" in se vse skupaj obrne in potegne ven. Večji problem je pri plastičnih, ker rado poči in delci padejo v "karter" zbiralec olja.

Lep pozdrav

PS

Pri tem opravilu je dobro imeti ravne "gripcange" - 1 K W X 4 753-10 250 35 35 030200 ( stran 64 ) http://www.servisnaoprema.si/Rocno_orod ... 79_799.pdf
Zadnjič spremenil Fan, dne Če apr 11, 2013 8:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

antena
Nov uporabnik

Napisal/-a antena Če apr 11, 2013 8:23 pm

kje pa bi bilo fanj zagrabit cev spodi k je nasajena ali zgoraj pri vijaku....zato da jo nebi zakrivu?

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Če apr 11, 2013 8:24 pm

Po logiki najbolje spodaj... Vsaj jaz bi jo spodaj. Če je ne moreš jo pač daj zgoraj.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če apr 11, 2013 8:27 pm

Pozdravljeni

Se razume, da spodaj, v koliko se ne pride zraven .................. ja v tem primeru pa kar začnite demontirati dele, ki so napota

Lep pozdrav

antena
Nov uporabnik

Napisal/-a antena Če apr 11, 2013 9:12 pm

hvala za pomoč

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če apr 11, 2013 11:43 pm

antena je napisal/-a:
Merica za olje je vstavljena v cev.In ta cev se mi je odlomila....Rad bi zamneju...

antena je napisal/-a:kje pa bi bilo fanj zagrabit cev spodi k je nasajena ali zgoraj pri vijaku....zato da jo nebi zakrivu?

Pozdravljeni

Sedaj pa res več ne razumem.............................. cev se je zlomila, in vi bi jo zamenjal, ob tem vas pa skrbi, da se ne bi pokrivila pri demontaži :( Kaj se je sedaj zlomilo ................... cev ali merilna palica? V koliko se je merilna palica, ni potrebno cevi demontirati, zlomljeni del se da dobiti ven z malo spretnosti in veliko potrpljenja. Lahko pa enostavno snamete zbiralec olja "karter" in spodaj odstranite zlomljeni del.
Če je pa zlomljena cev, ja potem je pa vseeno če se pokrivi, v vsakem primeru jo menjate, bolj kot se bo krivila, lepše in hitreje bo šla ven.

Lep pozdrav

antena
Nov uporabnik

Napisal/-a antena Pe apr 12, 2013 11:01 am

Fan je napisal/-a:
antena je napisal/-a:
Merica za olje je vstavljena v cev.In ta cev se mi je odlomila....Rad bi zamneju...

antena je napisal/-a:kje pa bi bilo fanj zagrabit cev spodi k je nasajena ali zgoraj pri vijaku....zato da jo nebi zakrivu?

Pozdravljeni

Sedaj pa res več ne razumem.............................. cev se je zlomila, in vi bi jo zamenjal, ob tem vas pa skrbi, da se ne bi pokrivila pri demontaži :( Kaj se je sedaj zlomilo ................... cev ali merilna palica? V koliko se je merilna palica, ni potrebno cevi demontirati, zlomljeni del se da dobiti ven z malo spretnosti in veliko potrpljenja. Lahko pa enostavno snamete zbiralec olja "karter" in spodaj odstranite zlomljeni del.
Če je pa zlomljena cev, ja potem je pa vseeno če se pokrivi, v vsakem primeru jo menjate, bolj kot se bo krivila, lepše in hitreje bo šla ven.

Lep pozdrav

to sm msilu da se neb zvil,odlomil kak piltek pa v karter pal od cevi:). ...k je cev votla ne:)...res pa da je zaj**** zdrav pridt:)....a mroda veš kakšen matrejal je ta blokmotorja?...je alumini?..d.a ne bom prevež zibal levo desno:)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe apr 12, 2013 11:06 am

Pozdravljeni

Bloki motorja so po navadi iz aluminija ali litine "gus" večina jih je iz litine

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Pe apr 12, 2013 7:45 pm

Zibaj kolikor ti duša da. Siva litina nebo tako hitro popustila.

antena
Nov uporabnik

Napisal/-a antena Sr maj 08, 2013 10:45 pm

Ma na vse pretege in moči sm probaval pa ne gre stran:)...najbrž je cev fanj zapečena na bloku motorja.....zanima me kako bi se to pogrelo z CO2-jem.....?je nevarno da s ekaj ne prežge?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Sr maj 08, 2013 11:00 pm

Pozdravljeni

Ja no, sestavljen motor pa res ne segrevamo, samo škodo si boste naredili. Ali ste preverili, da ni še kje privita??? Odpeljite vozilo do lokalnega mehanika/mojstra/popoldanca in vam bo zamenjal.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Če maj 09, 2013 9:10 am

antena je napisal/-a:Ma na vse pretege in moči sm probaval pa ne gre stran:)...najbrž je cev fanj zapečena na bloku motorja.....zanima me kako bi se to pogrelo z CO2-jem.....?je nevarno da s ekaj ne prežge?

S Co2 boš težko kaj pogrel :lol: Če že kaj, bi poizkusil pri ogretem motorju (pa ne z ognjem ogretim), ampak mislim, da ni vredno, saj ima tako majhen raztezek, da narediš manj kot nič...
Se mi pa zdi čudno, da nebi šla ven. Poglej pri straneh, da ni še kje kakšen vijak.

antena
Nov uporabnik

Napisal/-a antena Pe maj 10, 2013 10:01 pm

jutri bom še enkrat poizkusil srečo...se pravi da mora iti vn z kleščam:)....da ni tako zapečeno da nebi šlo z kleščam?......
juri vam pokažem še sliko kako zgleda.

antena
Nov uporabnik

Napisal/-a antena Po maj 20, 2013 1:32 pm

Pozdravljeni

Pa sem rešil zadevo.Da bo Vam v pomoč ko boste imeli kak podobn primer.Kot prvo je potrebno odklopiti akumulator,ga razmontirati,odklopiti senzor vode,alternator kabel na vijak ter kabel za alternator na konektor,popustil jermen....Ko to vse naredite pirdete do placa okoli cevke,pa ga z kleščami cukate levo desno....ko ga razmajate pa ga zibate levo-desno plus tiščite ga gor....Po velkem guncanju pa zadeva le popusti....V mojem primeru je bila cevka na vrhu zapečena na blok....Zamneju sem še tesnilo oz O-rink na cevki ter ga ustavil v luknjo....Nazaj sem zmontiral po obratnem postopku alternator,jermen ,kabli,akumulator.

končni izdlek guncanja:)
Priponke
Fotografija1701.jpg
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: kiki13, MercedesV in 19 gostov