Nasveti in napotki ter povpraševanja...

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

DCZ ne dela

Napisal/-a devilkin Sr maj 22, 2013 5:16 am

Pozdravljeni

Citroen C5 ph1, letnik 2002 2.0 Hdi

Crknilo mi je daljinsko centralno zaklepanje, mislil sem da se je samo izpraznila baterija v daljincu, zato sem jo zamenjal kot je napisano v navodilih. Ključ sem potem ravno tako aktiviral tako kot je napisano v navodilih in sicer tako da sem dal kontakt in pritisnil enega od gumbov. Nič ni pomagalo, daljinec še vedno dela. Sicer ključ odklepa avto in vžge avto normalno.
Ali še kdo ve kaj bi lahko bilo narobe?
Obstaja morda tudi možnost da je tudi ta nova baterija v daljincu fuč, to še nisem sprobal... samo če ima še kdo kako idejo , prosim z besedo na dan...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: DCZ ne dela

Napisal/-a esem Sr maj 22, 2013 10:05 am

Npr kontakti na senzorju

206driver
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a 206driver Sr maj 22, 2013 5:35 pm

Da nisi slučaj no kaj izgubil iz daljinca ven.
Ne dolgo nazaj je en na alfa.forumu mel isti problem.Menjal batrijo in daljinec še vseeno ni delal in so mu na forumu svetovali,da naj pogleda,kjer je pač menjaval batrijo v daljincu,če je izgubil kak delček iz daljinca in je pol najdu,da je čip zgubu vn.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr maj 22, 2013 5:42 pm

Ali nisi dobro sinhroniziral ključa (pač francoz, se zgodi :)), ali ti je pa kaj dejansko crknilo. Probi vsaj še enkrat sinhronizirat, če pa nebo šlo, potem pa na tester da se ugotovi kaj je narobe.

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Če maj 23, 2013 5:37 am

Problem je rešen daljinec spet dela.
V bistvu je bilo narobe samo to da nisem dobro sestavil nazaj po menjavi baterije. Tisti modul s čipi ki je v ključu moraš točno postaviti pravilno na tisto mesto kjer gumbi na daljincu pritisnejo na kontakte . Pa tudi sinhroniziral nisem pravilno. Ključ se da v kontaktno ključavnico, daš kontakt in držiš kateri koli gumb na daljincu okrog 10 sek.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], kiki13, MartinID, MercedesV in 14 gostov