Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Psa 1.6d

Napisal/-a Fan So maj 25, 2013 5:17 pm

maniaxxx je napisal/-a:Če se pa rabi dva dni, da ugradi en navaden PB potem pa kvragu z vsem skup. Po mojem ( laičnem ) mnenju več kot dve uri dela s tem ni in ne more bit.

Časovno smo tukaj nekje okoli demontaže, sama montaža PBja je hitra ( če ne nagaja ), ostane še montaža delov nazaj in male nastavitve in dan je potrošen. Za dve uri vam tega ne bo nihče vgradil ................ mogoče pa ravno zaradi tega noče noben vzeti v delo.
Vsak priklop testerja/preprogramiranje se zabeleži, sedaj je vse odvisno od diagnostika na servisu ali gre/zna pogledati servisno mapo ali ne.

rnisan je napisal/-a:@Fan

Pač mehanik naj pove ceno, po kateri bo to naredil. Le stranka lahko odloči, če se njej to splača ali ne. Ker pa je v SLO vse preveč šalabajzerjev, ki nikoli ne vedo, koliko bo kaj trajalo, pa imamo takšno situacijo, kot jo imamo. Takoj, ko ključe predaš mehaniku, mu praktično predaš denarnico, saj boš šele ob koncu popravila izvedel, koliko boš plačal. Lahko ti najprej reče 70€, a se mu nekaj menda zavleče in ti na koncu reče, da je popravilo 170€ (se mi je že zgodilo), ker je potreboval 7 ur namesto 3. Če bi jaz (prevajalec) delal po takšnem principu, še do danes ne bi dobil naročila za eno samo stran. A se sploh kateri izmed mehanikov zaveda, kaj je poslovno tveganje? Včasih enostavno požreš manjši dobiček (težko rečem izgubo, saj izgubijo le svoj čas) zaradi odnosa do stranke.

X2
Lepo napisano in se popolnoma strinjam
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So maj 25, 2013 5:21 pm

Ampak nihče pa ne pomisli, koliko orodja potrebuje mehanik napram kakšnemu drugemu poklicu... npr. frizer, zidar ipd. vse za seboj potegne svoj strošek, ter izobraževanje,kot je omenil predhodnik. Ampak nima veze sedaj to

Zakaj se mehaniki izogibajo montaži... verjamem da bi si marsikdo lotil zadeve in naredil tako kot se mora, ampak ko bo pa prišlo do težav na samem vozilu oz. motorju zaradi napake izdelka bo pa prvo kriv mehanik, pa čeprav je naredil vse pravilno. Ko pride do kakšnega prepihanega bata ipd. in potem ga bo stranka jeb*la da je on nekaj zamočil... hvala lepa, tudi stranke so zadnje čase brezobrazne.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan So maj 25, 2013 6:02 pm

RedBull™ je napisal/-a:Ampak nihče pa ne pomisli, koliko orodja potrebuje mehanik napram kakšnemu drugemu poklicu... npr. frizer, zidar ipd. vse za seboj potegne svoj strošek, ter izobraževanje,kot je omenil predhodnik.

Vsak poklic terja svoje stroške na področju opreme, izobraževanja in še česa. Niso mehaniki edini "ubožci".

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So maj 25, 2013 6:43 pm

maniaxxx je napisal/-a:

Zakaj ne ugradim sam? Zato ker ne znam, se na zadeve ne spoznam . Pač nisem mehanik, zato sem pripravljen človeku za njegovo delo plačati, tako kot meni plačujejo, da delam svoje delo. Ne pričakujem zastojn dela, samo pošteno delo z apošteno ceno in korektno opravljeno delo, ne pa da reče, da ni ziher če bo avto pol vžgal, pa da ni čist ziher kako se zadeve lotit, klinc pa tak mehanik pol.

Če se pa rabi dva dni, da ugradi en navaden PB potem pa kvragu z vsem skup. Po mojem ( laičnem ) mnenju več kot dve uri dela s tem ni in ne more bit.

Ni sicer vezano na temo ampak vseeno, prejšnji avto sem prodal med drugim ravno zaradi teh "sposobnih" mehanikov, ki znajo samo ugibat kaj je narobe in menjat vse po vrsti, itak stranka plača a ne :roll: . Da bi pa mehanik povedal, to pa to je narobe, stane toliko pa ne....znajo samo na računalnik priklopit in to je to. Ko je pa kaka zadeva narobe, ki jo računalnik ne pokaže je pa tema, ali pa menjuje vs epo vrsti, noben pa ne garantira da bo to odpravilo napako. Dati 800e ( v mojem primeru ) za menjavo dela, ki mogoče sploh ni okvarjen je pa malo veliko a ne? Če bi jaz delal svoje delo tako kot ga nekateri mehaniki ( vsaka čast izjemam, ampak jih žal poznam bore malo), ne bi dolgo delal. Zaradi takih primerov sem prejšnji avto vozil servisirati 70km od doma, sedanjega pa sploh ne vem kje ga bom servisiral ker so vsi skup ena banda nesposobna.

A to si s Fordom imel probleme?? :shock:

Mater, tega frišnega psa motorja še res da nsem videl....pa dej ti to čudo od mlina poslikaj, pa da vidimo, kulk je to zajebano notr vgradit....pa plastiko iz motorja prej stran potegn :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So maj 25, 2013 7:08 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

Zakaj ne ugradim sam? Zato ker ne znam, se na zadeve ne spoznam . Pač nisem mehanik, zato sem pripravljen človeku za njegovo delo plačati, tako kot meni plačujejo, da delam svoje delo. Ne pričakujem zastojn dela, samo pošteno delo z apošteno ceno in korektno opravljeno delo, ne pa da reče, da ni ziher če bo avto pol vžgal, pa da ni čist ziher kako se zadeve lotit, klinc pa tak mehanik pol.

Če se pa rabi dva dni, da ugradi en navaden PB potem pa kvragu z vsem skup. Po mojem ( laičnem ) mnenju več kot dve uri dela s tem ni in ne more bit.

Ni sicer vezano na temo ampak vseeno, prejšnji avto sem prodal med drugim ravno zaradi teh "sposobnih" mehanikov, ki znajo samo ugibat kaj je narobe in menjat vse po vrsti, itak stranka plača a ne :roll: . Da bi pa mehanik povedal, to pa to je narobe, stane toliko pa ne....znajo samo na računalnik priklopit in to je to. Ko je pa kaka zadeva narobe, ki jo računalnik ne pokaže je pa tema, ali pa menjuje vs epo vrsti, noben pa ne garantira da bo to odpravilo napako. Dati 800e ( v mojem primeru ) za menjavo dela, ki mogoče sploh ni okvarjen je pa malo veliko a ne? Če bi jaz delal svoje delo tako kot ga nekateri mehaniki ( vsaka čast izjemam, ampak jih žal poznam bore malo), ne bi dolgo delal. Zaradi takih primerov sem prejšnji avto vozil servisirati 70km od doma, sedanjega pa sploh ne vem kje ga bom servisiral ker so vsi skup ena banda nesposobna.

A to si s Fordom imel probleme?? :shock:

Mater, tega frišnega psa motorja še res da nsem videl....pa dej ti to čudo od mlina poslikaj, pa da vidimo, kulk je to zajebano notr vgradit....pa plastiko iz motorja prej stran potegn :)

Točno s fordom :roll: , vsak mehanik je drgač reku pol sm pa popizdu. Tvoj kolega pa ravno takrat cajta ni mel, da bi povedu kaj pa kako, ampak pustmo zdaj to, forda nimam več :cry: ( nažalost? ).

Bom poslikal ob priliki, al pa se prpelem do tebe ta prestudiras ta zmazek od motorja, samo me cas j**e zadnje case, itak se morm kej oglasit da japonko pregledaš =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So maj 25, 2013 7:16 pm

No, v kamot se lahk enkrat ob priliki pojaviš,pa da vidimo to čudo :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 So maj 25, 2013 7:54 pm

rnisan je napisal/-a:
RedBull™ je napisal/-a:Ampak nihče pa ne pomisli, koliko orodja potrebuje mehanik napram kakšnemu drugemu poklicu... npr. frizer, zidar ipd. vse za seboj potegne svoj strošek, ter izobraževanje,kot je omenil predhodnik.

Vsak poklic terja svoje stroške na področju opreme, izobraževanja in še česa. Niso mehaniki edini "ubožci".

Že celo temo se kurčiš čez mehanike, njihove cene in blablabla... Pa izobrazba pa levo in desno. Nič ne pomaga nobena izobrazba če človek nima pojma. Tudi sam sem kar nekaj let zabil v šolah, pa zaradi tega nisem nadčlovek. No pa pustimo to. Lahko pa se kdaj oglasiš pri meni, in vidiš kaj se v delavnici počne (razen, da se gleda kako teče olje in nateguje ljudi), in mi pomagaš kak popoldan... No, verjamem da boš potem bolj premislil preden boš spet udrihal čez mehanike...

No. S to temo sem zaključil.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan So maj 25, 2013 11:39 pm

@zlica22
Se opravičujem, če sem ti stopil na žulj. Ne pljuvam čez mehanike, ampak kritiziram vse šalabajzerje v vseh poklicih. In povsod jih je preveč. Pač tukaj je bilo govora o mehanikih.

In sedaj o našem primeru:
V ceno mehanične ure je všteto vse (čas, dajatve, šolanje, oprema,...) in vsak mehanik si sam določi ceno ure. Jaz nisem pljuval nikjer čez cene, da so predrage. Rekel sem le, da je neprofesionalno in nesprejemljivo, da mehanik reče, da se mu ne splača z nečim ukvarjati npr. 10 ur. Čisto iz primera izplačljivosti delanja nečesa sem dal kot primer ostale poklice in izobrazbo. Nikakor pa ne mislim, da mora izobrazba biti zagotovilo za višje plačilo, boljši status,... V delo mehanika spada, da stranki vnaprej razloži, koliko je dela, kaj se bo naredilo in kakšen je strošek. Seveda je v določenih primerih sprejemljivo, da se točen strošek in rešitev vnaprej ne moreta določiti. Stranka se pa potem odloči, ali ji je to sprejemljivo (ali se ji splača) ali ne.
Meni osebno je le tak način dela sprejemljiv (torej da vnaprej vem vsaj okvirno, kaj bo nekdo počel z mojo lastnino in koliko me bo to stalo).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot], kiki13, MercedesV in 18 gostov