Nasveti in napotki ter povpraševanja...

c00kie
Nov uporabnik

Opel Astra 1.7 CDTI - težava pri vžiganju

Napisal/-a c00kie So jun 01, 2013 7:10 am

Pozdravljeni,

Imam Astro 1.7CDTI l.2006 in v zadnjih 3 mesecih se mi je 4-krat zgodilo, da mi avto ni hotel vžgat. Zadeva je sledeča.
Ko vstavim ključ in dam kontakt, počakam da ugasnejo lučke, ampak ko ugasnejo mi začne bliskat lučka za servis in avto ne vžge. Nato vse skupaj vgasnem, izvlečem ključ in ga ponovno vstavim, ter ponovim postopek, takrat pa vse normalno. Vžge in dela bp naprej. To se mi je včeraj zgodilo 2-krat, prvič zjutraj, ko sem med potjo v službo bil na bencinski in potem naslednjič med službo, ko sem na kratko šel po opravkih. Torej je bil motor v obeh primerih ogret, dejstvo pa je da je močno deževalo, ampak ne vem če ima to kake veze s tem. Se mi je pa identična zadeva pripetila pred cca. 2 mesecema, ko je avto stal cca. 4 ure in je bil motor hladen.

Lani se mi je nekaj podobnega že zgodilo, ampak takrat lučka za servis ni bliskala, ampak gorela. Avto sem peljal na tester, ki je pokazal napako senzorja odmične gredi, ki so ga zamenjali.

Zanima me ali ima kdo idejo kaj bi lahko bilo, saj drugače avto dela povsem brez težav? Je možno, da je kriva baterija v ključu, saj še v 7 letih ni bila menjana?

Avto bom peljal v ponedeljek na tester, ampak me vseeno že sedaj zanima, če ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo.

Za vaše odgovore in nasvete se že vnaprej zahvaljujem.

Lp, Grega

pristavc
Nov uporabnik

Kraj: Črnuče

Re: Opel Astra 1.7 CDTI - težava pri vžiganju

Napisal/-a pristavc So jun 01, 2013 6:08 pm

Baterija v ključu pomojem nebi smela vplivati na to, zato ker baterija je samo za centralno zaklepanje... Tester bo kr pokazal napako najbrž :)
Jeremy Clarkson:''It is a HONDA, so it will probably last longer than our mothers!''

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Opel Astra 1.7 CDTI - težava pri vžiganju

Napisal/-a Fan So jun 01, 2013 6:29 pm

Najprej tester ................nato pa naprej...................
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov