Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe maj 29, 2009 8:21 am

acom je napisal/-a:Bencin sem stočil ven, celo več kot uradno drži tank. Potem noter dizel in pošlepal k mehaniku, ki je izpraznil črpalko, menjal filter... vse odzračil. Sedaj dela kot urca.

Nočem ti zbijat morale,ampak vseeno...dela že kot urca, vendar je vprašanje kako dolgo bo šlo....Obstaja varijanta da ne bo šlo dolgo, obstaja varijanta, da mu pa res ni nič. vglavnem...zdej vozi,pa boš vidu kaj bo.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

marvin
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a marvin So maj 30, 2009 6:11 pm

No moja mama je tut isto zanč nardila.
S fotrom sva s cevko vn bencin potegnla (zastonj tank :) ) pol sva pa 20 litrov dizla natankala. Po so nama pa tko rekl, če bo vžgal je kul v nasprotnem primeru pa kriza.
Vžgal je torej kaj bi blo v nasprotnem primeru ne vem.
Totaln zelenc, ne me tepst:)

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak So maj 30, 2009 8:27 pm

No mojemu fotru je ena študentka šla natočit 40 litrov bencina. Tank mu je držal na audiju 80 1.6 TD 70 litrov. No, pol je on dotočil še 25 litrov nafte in se vozil do konca tanka. Sprva je avto nekaj cukal občasno, pol pri nasledjem tanku pa spet vse normalno. Avto gre še danes brez problema novemu lastniku.

Avto je star trenutno 18 let, takrat jih je mel 13.

ponaredek
Nov uporabnik

Bencin v dizla

Napisal/-a ponaredek Sr jun 12, 2013 4:04 pm

Pozdravljeni,

znanec mi je povedal da naj bi liter bencina zlil v poln tank dizla in s tem "prepucal" motor in pripomogel k boljšem izgorevanju? Seveda to ne narediš usakič ko greš tankat, ampak 3-4x na leto...odvisno od prevoženih kilometrov...Meni se zdi use skupaj neslana šala. :P

Ker nočem tvegati me zanimajo vaša mnjenja. :) Gre pa za 1.9 SDI motor, letnik 2000 :). Baje se v novejša vozila ne da narediti tega.

LP

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Bencin v dizla

Napisal/-a maniaxxx Sr jun 12, 2013 4:08 pm

Eh sdi gre tud na drva =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Sr jun 12, 2013 4:24 pm

Nevem zakaj bi se SDIja prepucat mogl, ker se tko al drugač se nikamor ne premakne.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Sr jun 12, 2013 7:20 pm

Pa se uscat se moras zravn v tank...

Slika
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr jun 12, 2013 8:08 pm

SDI-ju niti kerozin ne pomaga :lol: BAJE je nekaj na tem. če avto vsaj občasno vidi avtocesto po mojem mnenju ni potrebnih nobenih pucanj D/B mašine
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr jun 12, 2013 9:01 pm

Pa ne penzionistične vožnje, ampak kolikor mu duša da.

ponaredek
Nov uporabnik

Napisal/-a ponaredek Sr jun 12, 2013 10:25 pm

Hehehe, na drva ja :DD

Se pravi da potem to ne drži, da naj bi vlival bencin v dizelske motorje? Vsaj za SDI motorje ne :P

Jst ga usaj 1x na mesec do konca na avtocesti stisnm pa toj to. :) Važna je poraba ker furam relacijo.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Pe jun 14, 2013 12:36 pm

Ce das 1 liter bencina na poln kestl dizla, ne bo nobene skode. Prav tako v tem ne vidim nobene koristi. Imam prav tako SDI masino in v 200k km kolikor sem jih do sedaj jaz naklepal na njej (na 85k podlage) se mi ni spremenila ne poraba, ne moc, vse dela in dela dobro. Vedno samo dizel, nobenega bencina. Samo na vsaki voznji ko je dobro ogret par pospesevanj s polnim gasom v mal bolj konkretne obrate, se bo najbolje prepucal :)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov