Vikking je napisal/-a:Najti nekoga ki zna delati z vag-com in ve katere parametrev programu je treba gledati med vožnjo. Da se dejansko locira problem.
Kako si lahko siguren da so rabljene vžigalne tuljave ok? če se zaganj v rpostem teku mogoče lambda? mogoče senzor gredi...
Pa lahko je 100 stvari plus 1 dodatna. Dokler nekdo ki zna uporabljati tester in program zadevo ne vzame v roke.
Kakšno porabo plina pa imaš?
Hvala Vikking. Poraba plina je kar visoka, vsaj 13 litrov na avtocesti 140 - 150 km/h.
Meni je že prej na bencinu kuril veliko, s klimo poleti in po mestu tudi 12 litrov bencina na 100km. To sem štel da je zaradi 4WD.
Ali poznaš kakšnega, ki zna narediti dobro diagnostiko? Na Verovškovi so sumili na tuljavo, po zamenjavi rabljene nisem občutil kakšne večje spremembe. Verjetnost da dve tuljavi ne delata pa je zelo majhna, ali da delata tolk isto narobe je še manjša. Zapovrh, bil sem 2 meseca nazaj pri mojstru za plin, ki je takoj posumil na tuljavo, sem sprejel predlog naj proba zamenjati z novo. Čez kakšno uro je poklical in povedal, da NI tuljava problem.
Računalnik je mesec dni nazaj, pri neuradnem mojstru pokazal napako za lambda sondo, vendar kako so potem izpušni plini OK?
Tudi na Verovškovi so izključili lambda sondo. Problem je da ni servisa, ki bi mu ponudil takole:
50 € res plačam samo diagnostiko, seveda če bo uspešna. Ta servis bi moral imeti možnost probati marsikatero menjavo, preden končno ugotovi kje je problem, in zaračunati le tisto, kar je dejansko bilo problem. To je v Sloveniji znanstvena fantastika.