tassador je napisal/-a:Pozdravljeni,
imam vprašanje. Namreč eno leto si lastim omenjeni avtomobil, ki ima garancijo na strojelom motorja in prestav (garancija velja do februarja 2015). Ker sem pred registracijo me zanima, ali se avtomobil še splača servisirat na uradnem Oplovem servisu (do sedaj je bil vedno servisiran na AT Vis v Lj), ali ga je bolj smiselno serviisirat pri nepooblaščenem serviserju, ki mu 100% zaupam?
Sprašujem zato, ker mi garancija pri servisiranju pri nepooblaščenem serviserju seveda propade. Nekateri pravijo, da je ta garancija že tako ničvredna, ker se t.i. lom motorja sploh ne zgodi. Je kakšen strokovnjak tukaj, ki bi mi lahko svetoval?
P.s.: v dvomih sem še zaradi tega, ker je avto zadnje leto in pol malo mal obolj žejen pri olju (cca 0,4-0,5l na 1000km, za kar pa pri Oplu pravijo da je v mejah normale - do 0,8 je v mejah) in če je za to slučajno kriv bat motorja, bi mi ga morali s to garancijo popraviti, kajne?
hvala in lp!
matejxx je napisal/-a:tassador je napisal/-a:Pozdravljeni,
imam vprašanje. Namreč eno leto si lastim omenjeni avtomobil, ki ima garancijo na strojelom motorja in prestav (garancija velja do februarja 2015). Ker sem pred registracijo me zanima, ali se avtomobil še splača servisirat na uradnem Oplovem servisu (do sedaj je bil vedno servisiran na AT Vis v Lj), ali ga je bolj smiselno serviisirat pri nepooblaščenem serviserju, ki mu 100% zaupam?
Sprašujem zato, ker mi garancija pri servisiranju pri nepooblaščenem serviserju seveda propade. Nekateri pravijo, da je ta garancija že tako ničvredna, ker se t.i. lom motorja sploh ne zgodi. Je kakšen strokovnjak tukaj, ki bi mi lahko svetoval?
P.s.: v dvomih sem še zaradi tega, ker je avto zadnje leto in pol malo mal obolj žejen pri olju (cca 0,4-0,5l na 1000km, za kar pa pri Oplu pravijo da je v mejah normale - do 0,8 je v mejah) in če je za to slučajno kriv bat motorja, bi mi ga morali s to garancijo popraviti, kajne?
hvala in lp!
Tassador, pa si ti sploh siguren, da ti garancija 100% velja. Koliko sem prebral si lastnik vozila eno leto, avto je pa letnik 2008. Lahko ti povem, da smo imeli doma zelo velik problem z uveljavljanjem garancije prav tako na opel Astri. Avto naj bi bil 7 let v garanciji, toda ko smo želeli uveljaviti garancijo so na oplovem servisu začeli z izgovori, da garancija velja samo prvemu lastniku.
zlica22 je napisal/-a:Pa saj crknne avto, ne lastnik. Oprostite izrazu. Glede pitja olja... Če je garancija na motor, se to pač mora odpravit v sklopu garancije.
Fan je napisal/-a:zlica22 je napisal/-a:Pa saj crknne avto, ne lastnik. Oprostite izrazu. Glede pitja olja... Če je garancija na motor, se to pač mora odpravit v sklopu garancije.
Hmmmmmmmmmmmmm ....................... lepo prosim, avto ugasne ali odpove sodelovanje ( ker ga nekaj buba ), to se popravi in vozilo veselo "kleple" naprej.
Lep pozdrav
zlica22 je napisal/-a:Fan je napisal/-a:zlica22 je napisal/-a:Pa saj crknne avto, ne lastnik. Oprostite izrazu. Glede pitja olja... Če je garancija na motor, se to pač mora odpravit v sklopu garancije.
Hmmmmmmmmmmmmm ....................... lepo prosim, avto ugasne ali odpove sodelovanje ( ker ga nekaj buba ), to se popravi in vozilo veselo "kleple" naprej.
Lep pozdrav
Haha! Pa sem se naučil lepšega, "osebnega" izraza. Hvala
Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov