Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

problem peugeot 307(ventilacija)

Napisal/-a vuko87 Ne avg 16, 2009 5:23 pm

Kdo ve kaj bi lahko bilo narobe....Zjutraj se usedem v avto, ga prizgem in se klima avtomatično sama prižge...jo takoj izključim...čez 15 min hočm prižgati klimo ...na ekrancku se ze pokaze da dela, tud avtu odvzame moč ...vendar nič ne piha. Ventilacija ne deluje več....Kdo ve kaj bi lahko bilo narobe...?

Aja avto peugeot 307 1.6 16V avtomatska klima

LP

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Ne avg 16, 2009 5:32 pm

Elektronski regulator ventilatorja, glede na to, da je avtomatska klima.

yugof1
Nov uporabnik

Kraj: okolica Krškega

Re: problem peugeot 307(ventilacija)

Napisal/-a yugof1 Če mar 22, 2012 11:19 am

Pozdravljeni majstri!

Jaz imam podoben problem. Včeraj (21.3.) je avto stal na soncu do 15-ih. Ga lepo vklopim, ventilacija 20 sekund lepo dela, potem se pa vse vgasne. In to se je ponavljalo celo vožnjo. Dela 20 sekund normalno, nato 3-4 minute nič. Razlike tudi ni, če dam klimo na avtomatsko ali na navadno ventilacijo. Avto je bil na testerju, kjer ni pokazalo nobene napake... Zdi se mi, da se nekaj nekje ful pregreje in potem začne zezat. To dela samo v toplih/vročih dneh, ko je avto izpostavljen soncu. Če ga imam prej v senci dela normalno. Pozimi teh težav ni....

Avto je Peugeot 307, 2.0 HDI, 90 konjev (66kw), letnik 2005 november, avtomatska klima. Plin za klimo še ni bil menjan- to imam namen narediti v tem mesecu.

A bi mogoče kdo vedu kaj bi bilo narobe???

Vsaka ideja dobrodošla.

Hvala in lp

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če mar 22, 2012 11:29 am

yugof1 je napisal/-a:Pozdravljeni majstri!

Jaz imam podoben problem. Včeraj (21.3.) je avto stal na soncu do 15-ih. Ga lepo vklopim, ventilacija 20 sekund lepo dela, potem se pa vse vgasne. In to se je ponavljalo celo vožnjo. Dela 20 sekund normalno, nato 3-4 minute nič. Razlike tudi ni, če dam klimo na avtomatsko ali na navadno ventilacijo. Avto je bil na testerju, kjer ni pokazalo nobene napake... Zdi se mi, da se nekaj nekje ful pregreje in potem začne zezat. To dela samo v toplih/vročih dneh, ko je avto izpostavljen soncu. Če ga imam prej v senci dela normalno. Pozimi teh težav ni....

Avto je Peugeot 307, 2.0 HDI, 90 konjev (66kw), letnik 2005 november, avtomatska klima. Plin za klimo še ni bil menjan- to imam namen narediti v tem mesecu.

A bi mogoče kdo vedu kaj bi bilo narobe???

Vsaka ideja dobrodošla.

Hvala in lp

Verjetno je premalo plina in zato se ugaša. Ponavadi klima sistem ima stikalo na pritisk,da ko pritisk v sistemu pade pod določeno vrednost se klima avtomatsko izklopi da ne pride do poškodbe na kompresorju.

yugof1
Nov uporabnik

Kraj: okolica Krškega

Napisal/-a yugof1 Če mar 22, 2012 11:45 am

Hvala za hiter odgovor.

To mi je zdej razumljivo, zakaj bi se lahko klima vgasnevala. Ni mi pa jasno zakaj tudi navadna ventilacija (klima je OFF). Čisto vse neha pihat!

Lp

gorza
Nov uporabnik

Napisal/-a gorza To jun 18, 2013 8:09 am

Pozdravljeni,

jaz imam enak problem kot yugof1, klima se čez čas ugasne in potem spet prižge, (samo v vročih dneh), in ni kriv plin in ne kompresor, ker sem imel avtomobil na servisu in so preveril vse kompresor, plin, filtre, olje,... vse OK. Vendar se ta napaka ponavlja. Računalnik pa ne pokaže ničsear oz. da je vse vredu.

Prosim za pomoč, ker res več nevem kaj na storim.

Hvala.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To jun 18, 2013 12:41 pm

yugof1 je napisal/-a:Hvala za hiter odgovor.

To mi je zdej razumljivo, zakaj bi se lahko klima vgasnevala. Ni mi pa jasno zakaj tudi navadna ventilacija (klima je OFF). Čisto vse neha pihat!

Lp
Mogoče je enostavno slab stik pri ventilatorju? Ali pa kaj narobe s samim ventilatorjem.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To jun 18, 2013 3:46 pm

S testerjem lahko prav fino pregledate odpiranje/zapiranje loput in delovanje ventilatorja.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov