Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: nenormalna poraba

Napisal/-a zlica22 Sr maj 15, 2013 6:01 am

9l pri 130km/h se mi za ta avto ne zdi nenormalno. Bo pa sigurno dobro, če ga zjutraj namesto na 3/4 poženeš kar do blokade... :huh:

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Proton-Blaž Sr maj 15, 2013 7:39 am

Kdo pravi da ko dam 3/4 gasa da avt gonim ko je hladn? v Tretji pri 2000rpm pohodiš gas in ga zaduši. Ne teram mrzlega avta. Lisko bom prebral tvojo temo.

lp

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a janez80 Sr maj 15, 2013 7:47 am

Težave z nenormalno porabo sem imel na Škodi Favorit LX let. 94.
Bila je tako žejna,da se nekoč na poti na morje (beri relacija Velenje-Portorož) pokuril 62 l bencina na obe smeri. Pa še to je bla stara cesta in konstantna vožnja med 50-90 km/h.
Težave sem odpravil tako,da sem jo enostavno prodal... Je pa baje nekaj na uplinjaču oz. z cevni za podtlak( preperijo oz. napokajo). Na oko so cevi lepe, nepoškodovane, ko pa jih demontiraš in preizkusiš z zrakom pa vse pihlja...
Si kaj premišljeval o menjavi avta? Isti cenovni razred je Megane. stroški vzdrževanja so minimalni, ampak če sklepam kaj vse si že zamenjal na Protonu bi za to dobil solidno ohranjenega megana, pa še za 6 l/100km bi se vozil

Lp

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Sr maj 15, 2013 8:54 pm

To nimaš kaj, prodaj in kupi nekaj drugega, nekatere stare mašine kljub 1.1, 1.3 motorju žrejo po 8-10l/100km pa čeprav je z motorjem vse vredu.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Sr maj 15, 2013 9:09 pm

Proton-Blaž je napisal/-a:Se pa mi dogaja zjutraj ko avto prižgem in če dodam tako gas na nekje 3000rpm avto trokira. To se neha dogajat po ene 10s. Ko je hladn ko mu dodaš 3/4 plina avto najprej malenkost zaduši, nato potegne.
lp.

No.. Letelo je na tole izjavo. Če sem kaj narobe razumel, se pa opravičujem!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če maj 16, 2013 6:07 am

Fan je napisal/-a:
Proton-Blaž je napisal/-a:Se pa mi dogaja zjutraj ko avto prižgem in če dodam tako gas na nekje 3000rpm avto trokira. To se neha dogajat po ene 10s. Ko je hladn ko mu dodaš 3/4 plina avto najprej malenkost zaduši, nato potegne. Zdaj nasledni problem nevem kak bi opisal. Ob minimalnem gasu avto cukne. Isto če v leru dodam gas nevem na 4000rpm nato gas spustim in dodam malenkost gasa obrati se ustavijo na npr. 2000rpm nato padejo in se takoj nazaj poberejo. v glavnem med vožnjo je prav moteče

lp.

Pozdravljeni

Ja, to je zelo zdravo početje ....................... še čudno, da deluje............

Lep pozdrav

Ko vozijo popolnoma nove avte (v mojem primeru škode) iz enega konca na drugi oddaljeno približno slab 1km pa pobci tiščijo tiste škode do blokade (se šliši omejevalec obratov) in mašine zdaleč niseo ogrete kaj šele ulaufane in dvomim, da je katera šla rakom žvižgat
Lp

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Če maj 16, 2013 7:12 am

pskoda je napisal/-a:
Fan je napisal/-a:
Proton-Blaž je napisal/-a:Se pa mi dogaja zjutraj ko avto prižgem in če dodam tako gas na nekje 3000rpm avto trokira. To se neha dogajat po ene 10s. Ko je hladn ko mu dodaš 3/4 plina avto najprej malenkost zaduši, nato potegne. Zdaj nasledni problem nevem kak bi opisal. Ob minimalnem gasu avto cukne. Isto če v leru dodam gas nevem na 4000rpm nato gas spustim in dodam malenkost gasa obrati se ustavijo na npr. 2000rpm nato padejo in se takoj nazaj poberejo. v glavnem med vožnjo je prav moteče

lp.

Pozdravljeni

Ja, to je zelo zdravo početje ....................... še čudno, da deluje............

Lep pozdrav

Ko vozijo popolnoma nove avte (v mojem primeru škode) iz enega konca na drugi oddaljeno približno slab 1km pa pobci tiščijo tiste škode do blokade (se šliši omejevalec obratov) in mašine zdaleč niseo ogrete kaj šele ulaufane in dvomim, da je katera šla rakom žvižgat

Nihče ne pravi, da bo kar takoj vse poribalo. Pozna se na daljši rok...

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če maj 16, 2013 8:01 am

pskoda je napisal/-a:
Fan je napisal/-a:

lp.

Pozdravljeni

Lep pozdrav

če govoriš o luki Koper, se to ne dogaja že vsaj 5let...
ker imajo svoje varnostnike in če ga zalotijo; zgubi službo in prepoved ponovnega opravljanja v LK
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Če maj 16, 2013 4:12 pm

Lp.

Evo kupil nov senzor temparature motorja (original) in sedaj avto ne trokira več. Je pa ostal nadležn problem glede cukanja avta. prav nadležno cukne.Preveril sem v bistvu vse kar je možno in ne najdem napake.Jutri bom še probal zamenjat računalnik pa bom videl če je kaj bolje ali ne (čeprav dvomim da bi bil ECU). Vakum cevke so vse OK. Bom probal še zamenjat EGR ventil (čeprav tale drži vakum). Kaj bi še tole lahko bilo? Cukne pri dodanem minimalnem gasu neglede na obrate (cukne-obrati padejo in takoj zatem narastejo). Poraba 10l pa žal ni normalna za ta avto pa naj govori kdorkoli hoče. Meni je 10l pil proton 1.3 v najbol norih časih(si se moral res izživljat nad njim)ob lepi vožnji pa 6-7l) . Se pa mi je to začelo dogajat ko sem dal zamenjati gibljivo cev z istim premerom kot original. Do tedaj je avto pil 7-8l- kasneje so se začele pojavljati težave.

pozdrav :)

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Pe maj 17, 2013 8:36 pm

Lp

Še stanje svečk po 2000km prevoženih.

Slika

Slika

Mislim da so tud svečke pokazatelj da nekaj ni vredu.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Pe maj 17, 2013 9:45 pm

Res se kaže prebogata mešanica... Glede na to da se je vse pomenjalo, ostanejo samo še največje "traparije". Je vžig 100% pravilno nastavljen? Kakšna izgleda iskra na svečkah? Kakšen je razmak med elektrodama? Pomeri okoli 0,7mm...

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž So maj 18, 2013 6:10 am

lp

Ja vžig je 100% pravilno nastavljen. Razmak med svečkama mora biti 1.1mm tip svečke bpr5es-11

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 So maj 18, 2013 7:46 am

hmm... Po mojih podatkih 0,7mm...

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž So maj 18, 2013 9:42 am

Lp

spet sem se malo zakopal v motor in ugotovil da mi pri spoju kolektor-gibljiva cev izpuh pušča. Ne pušča fejst ampak se čuti da piha ven na enem koncu ko je tista dihtunga.Težko sem ugotovil ker je že avto tako ali tako bol glasen zarad športnega izpuha.Kolko to zmede lambdo sondo? Razmišljam takole, da v bistvu če mi piha mimo (ni veliko je pa) sonda zazna napačno( prerevno) zmes in ga ecu avtomatsko dodaja. Bom v ponedeljek šel kupit tole dihtungo.

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž So maj 18, 2013 12:04 pm

lp

Evo zrihtano glede puščanja pri kolekturju. Nova dihtunga rešila problem. Upam da se bo poraba tud kaj zmanjšala zdaj.

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Sr jun 05, 2013 7:39 pm

LP

Težava z cukanjem še vedno ostaja. Prilagam posnetek (slabše kvalitete) ampak upam da se dovol jasno vidi. Ko daš gas in ga nato spustiš in dodaš malo gasa obrati ostanejo na 2000rpm in nato samodejno padejo na 1500rpm in se poberejo nazaj. Med vožnjo je prav nadležno ker kr precej cukne. Ko je motor hladn tega ne dela ampak prvih par kilometrov ko daš gas ga prvo zamori pol pa potegne. Na testerju sem že bil tretjič kjer smo vse pregledali, vsi parametri so OK.Torej kar se tiče elektronike je stvar vredu. Ventile sem še enkrat pomeril za vsak slučaj ampak so vredu (na mero). Zamenjal od podtlačnega regulatorja rotorja, fertajler kape, vakumski regulator,potenciometer lopute,map senzor,svečke,kable,bencinski filter ampak problem ostaja. Tud potegne ne več tak kot je prej. Odzivnost motorja je iz minimuma slabša kot prej kot da ga prej malenkost zaduši nato gre . Če ma kdo kako idejo oz.nasvet kaj še je lahko ker jaz in še par mehanikov tukaj okrog neve. Eden mi je celo rekel da je to normalno za te motorje. heh.

http://www.youtube.com/watch?v=ENjL1zq0 ... e=youtu.be

lp

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Če jun 06, 2013 11:59 am

lp

ve kdo mogoče?

kramer.tomi
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a kramer.tomi Če jun 20, 2013 11:59 am

Se je to cukanje mogoče pojavilo po čiščenju šob ali že prej, ker je bilo veliko primerov, da je čiščenje šob le te še bolj uničilo, kar bi lahko bil vzrok za "cukanje" in nepravilno izgorevanje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov