Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: P 406 2.0 hdi težave s elektroniko

Napisal/-a Fan Ne maj 19, 2013 9:46 pm

hecko20 je napisal/-a: Nekaj sem jih vprašal pa, ko slišijo za težave naenkrat nimajo časa ! :( Jaz sem pa drugač iz Lj.

Pozdravljeni

Aha, ko pa pove avtoelektrikar na kraju račun ............................ ker tega ne gre nobeden delati za 20 evrov

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

hecko20
Nov uporabnik

Napisal/-a hecko20 Če jun 20, 2013 5:04 pm

Evo pa sem rešil to peugeot uganko !! :D Najprej pa odgovor na zgornji komentar: srčno rad bi bil plačal 100 - 200 e nekomu , ki bi odpravil težave. Klical sem 4 -5 avto elektrikarjev ( v Ljubljani in okolici - baje znana imena ) in sem dobil odgovore: da nimajo časa,da naj pokličen drui teden, da se to ne izplača, ker je avto star, .. Nekatrei se sploh več niso odlasili !! :( Najhuje pa je to, da je tudi dijagnoza okvare bila skoz napačna ! In na Peugeot servisu in znani " strokovnjaki " so trdili, da ja šel BSI rač. Pa sploh ni res.
Nagajal mi je konektor, ki se nahaja po nogami voznika, levo od kuplunge pod debelim slojem izolacije. Tako, da je treba razdreti vso plastiko okrog voznikovih vrat, odmontirati sedež voznika, odmontirati sredinsko konzolo , potem pa dvigniti izolacijo , jo malo prerezati nad pedali in po sredini ( pod sredinsko konzolo , da se ne vidi pozneje ) in se pride to tega j.... konektorja !! Spodaj pod izolacijo se je nabrala vlaga in je bil ves oksidiran. Probal sem s kontakt sprejom pa ni dosti pomagalo.Tako, da sem ga enostavno odrezal in žice potem ( eno po eno ) skupaj spajkal !Pa je treba večino žic prej pobrusiti, ker je ena čudna plastika in je baker čito črn. Potem pa gor krčne bužirke- vsako posebej in na koncu vse slupaj lepo izolirati in ... to j to !! Dela je za cca. 3 urce, zdaj pa spet vse sestaviti !? :o Tako, da če bi vedel prej kje je možnost za takšno napako, ni nobena znanost za urihtati, in bi lahko nekdo lepo zaslužil !?? Pa kaj če nočejo , ali ne znajo !!
Vsem , ki imajo podobne težave v pomoč , ostalim pa lepo poletje - brez okvar ! :D :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jun 20, 2013 11:21 pm

Kako pa si pogruntal, da je konektor? Ti je kdo namignil, kak servisni stručko morda? Če ja, kar na dan z njim - bo še komu pomagal...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov