Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

mitsubishi carisma...

Napisal/-a BoneS Če jun 27, 2013 7:56 am

Pozdravljeni.

Imam nekaj vprasanj v zvezi z omenjenim vozilom. sam sem sicer ze prisel do zakljucka, zanima pa me vase mnenje.
Carisma 1.6, bencinar, letnik 2001.

Torej, nekaj casa nazaj se je zacela pojavljati tezava, da avto, ko je nekaj casa stal na parkiriscu ni vzgal ali pa je, obrati so skocili na 4500 nato pa padli na 0 in je avto ugasnil. S plinom je potem cez nekaj casa normalno vzgal.
Sumil sem: loputa, dovod goriva, senzor za zrak, motorcek prostega teka...
Poleg tega se je na spodnjem delu menjalnika pricelo kapljati olje.
Ena lambda ze ne deluje nekaj let-strosek popravila prevelik, na samo delovanje vozila nedelovanje lambde ni vplivalo.
Vceraj se je ocistil dovod goriva, loputa, zamenjalo tesnila na motorcu za prosti tek...
Tester pa danes pove nic kaj vesele novice:
-okvara senzorja pomicne gredi
-napaka na motorcku prostega teka
-ze vrsto let znana napaka lambde
Kar se puscanja olja tice, je zacel puscati semering.

Moje mnenje: avto ima 240.000km-jaz vsega nastetega nebi popravljal, ker je prevelik strosek. Pogovarjal sem se ze z vecimi mojstri - vsak pravi, vozi, dokler gre. Jaz pravim, ni to problem. Problem je, ko bo kanta nekje pocakala.

Zanima me se okviren strosek popravil vsega nastetega. Sam nimam obcutka, vem pa, da ne bo poceni.

Hvala za odgovore.
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Re: mitsubishi carisma...

Napisal/-a Templar Če jun 27, 2013 9:55 am

Jaz bi rekel poskusit nekje dobit neoriginalne dele seveda prej preverit kakšna je cena originalnih ker imam pri mitsubishiju izkušnje da so nekateri originalni deli res dražji, nekateri pa nesramno konkurenčni aftermarket ponaredkom. Pa ebay itak...

Motor je 1.6 SOHC "trotl ziher" tako da po moje ne more biti težavno oz. dolgotrajno za zamenjat ker je praktično veliko stvari na dosegu roke. Je pa tako, da dokler ne boš imel cen je karkoli špekulirat brezveze, ker lahko da bo nekje 200EUR lahko pa tudi 10x toliko.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če jun 27, 2013 11:28 am

Motorček prostega teka in lambdo bi osebno poiskal rabljeno.
Senzor pomične gredi je 90€ povna cena, odvisno koliko rabata vam bo dal mehanik potem.
Za zamenjavo semeringa je pa dela za 100€ nekje. ( treba odstranit menjalnik, sklopko, vztrajnik...) Sam semering ni drag.

Popravilo cirka 350€..... potrebno bi bilo seveda še zamenjat olje in filter.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Če jun 27, 2013 11:54 am

Hvala obema za izcrpne odgovore.
Pozabil sem povedat, da bo tudi treba menjati sklopko. To bi se lahko zrihtalo (ce), ko bi se zamenju semering..
Ah ja, star avto je ze :?
Slika

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če jun 27, 2013 6:30 pm

hja, imaš 2 možnosti, ali avto prodaš, ali pa popraviš in ga voziš še nekaj časa. Odločitev je pa čisto tvoja, ampak pomoje kaj dosti ne dobiš za njega, še posebej v takem stanju.

Tak da če pride popravilo 300 -400€, to tudi ni tak vrtoglav strošek.

Če je drugače avto OK, bi ga jaz verjetni porihtal, razen če si se ga imel namen znebit, in nabavit drugega.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Če jun 27, 2013 7:05 pm

Ce bi prisel, kot omenjeno, skozi z max 300-400 evrov se ga definitivno splaca porihtat. Zanj tak vec kot kaksna dva tisocaka nebi dobil..
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe jun 28, 2013 2:44 pm

Moja logika je, da če je drugače avto BP in za strošek popravila ne moreš dobit vsaj ekvivalentnega ali boljšega, ki bi mu lahko zaupal, da bo delal enako ali boljše od tega, ki bi ga popravljal, potem popravljaj veš kaj imaš in ga itak misliš vozit do konca.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov