Nasveti in napotki ter povpraševanja...

renault_dti
Novinec

Občasno poka med vožnjo in med skrajnim zavojem?

Napisal/-a renault_dti So jun 22, 2013 2:26 pm

Pozdrav,
Opel Vectra B 2002 2.0 dti 320.000 km

Občasno se mi pojavlja pokanje med vožnjo, brez pravega vzroka, večinoma pri zaviranju, redko pa tudi med pospeševanjem. Pojavi se samo en pok, kot bi nekaj udarilo ob nekaj, potem pa je vse v redu. Poka tudi, če volan nasučem v skrajno levo, ene 2x, 3x pokne potem pa spet izgine. V skrajni desni nobenega pokanja.
Avto sem že dvignil, videti ni nič drastičnega. Manšete zgloba so cele.
Kolesni ležaj ima lahko takšne simpome? Ker tudi en ležaj jemlje slovo, ga občasno slišim kako "melje", vendar še ni kritično, bom pa dal zamenjat.
Šalčka amortizerja? Homokinetični zglob? Mogoče nosilci motorja?

Hvala,lp

kosir1234
Novinec

Re: Občasno poka med vožnjo in med skrajnim zavojem?

Napisal/-a kosir1234 So jun 22, 2013 6:49 pm

veliko stvari je lohk... Lahko je zglob, roka, končnik, šalca, nosilec, volanska... Prek foruma je težko postavljat diagnoze :D Ležaj načeloma ne poka... Malo preveri če ma kak element kaj lufta, čene pa k mehaniku, bo hitr pogruntu...

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Po jun 24, 2013 7:44 pm

Vzmeti so cele? Pa ležaji amortizerjev?

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po jun 24, 2013 8:44 pm

dvignite avto in preverite

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg Po jun 24, 2013 8:46 pm

kosir1234 je napisal/-a:veliko stvari je lohk... Lahko je zglob, roka, končnik, šalca, nosilec, volanska... Prek foruma je težko postavljat diagnoze :D Ležaj načeloma ne poka... Malo preveri če ma kak element kaj lufta, čene pa k mehaniku, bo hitr pogruntu...

Ležaj amortizerja je ribnu pa poka vzmet ko vrtiš volan, menjaj ležaj amortizerja, priporočam oba.

renault_dti
Novinec

Napisal/-a renault_dti So jun 29, 2013 11:48 am

Hvala za odgovore.
Se da kako videt v kakšnem stanju so ležaji amortizerja, brez da jih fizično odstranim z avtomobila? Sem gledal na vrhu (pod pokrovom motorja) pa ni videti nič, pa tudi od spodaj se brez dvigala nič kaj ne vidi.
Vzmeti so zagotovo cele.

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body So jun 29, 2013 12:44 pm

kesneberg je napisal/-a:
kosir1234 je napisal/-a:veliko stvari je lohk... Lahko je zglob, roka, končnik, šalca, nosilec, volanska... Prek foruma je težko postavljat diagnoze :D Ležaj načeloma ne poka... Malo preveri če ma kak element kaj lufta, čene pa k mehaniku, bo hitr pogruntu...

Ležaj amortizerja je ribnu pa poka vzmet ko vrtiš volan, menjaj ležaj amortizerja, priporočam oba.

jaz sem ga celo rešil s tem da smo ga vzeli dol,fajn podmazu oziroma prej seveda očistil in namazal z mastjo....so bile kroglice(ležaj) cele tak da zdaj funkcionira brez najmanjšega problema
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov