Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace To feb 02, 2010 1:06 pm

defasturias je napisal/-a:Zelo dobro gre barva dol, če namočiš zadevo v nitro (tudi preizkušano na modelčkih hehe). Samo si ne predstavljam koliko nitra, ali pa zavornega olja bi porabil, da bi feltno namočil noter. Tudi če bi okoli nasul manjše kamenje, da dvigne gladino. Pa pri zavornem olju je problem, ker mora bit zadeva na toplem in je uporabna le 1x, pri nitru pa to, da hlapi. Probaj namazat na bolj debelo. Peskanje odpade?

lavacol in nitro, se pri odstranjevanju popolnoma posušenega avtolaka, ne moreta primerjati. lavacol začne delovati že po parih sekundah. nitro je za redčenje in odstranjevanje še neposušene barve.
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
hoomzi
Nov uporabnik

Napisal/-a hoomzi Če feb 04, 2010 1:58 pm

jakl je napisal/-a:odstranjevanje barve s plastičnih površin (npr. ABS) pa ni možno s tem lavacolom?

v navodilih piše da se ne sme, ker vsebuje topila, vendar sem sam odstranjeval barvo s plastik od skuterja pa ni bilo kakšnih večjih problemov, razen tega da so se na plastiki pojavile lise, vendar to ni bil problem ker sem jih kasneje itak prebarval.

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 So feb 06, 2010 3:32 pm

tudi jaz sem probal na plastiki gre lepo plastiki pa ni nič. sam lavacol samo barvo omehča potem jo pa špohtlaš dol k norc drgneš sam sem obupal, ko sem spravljal barvo z litk vse je tko čigumasto. Mene je lavacol razočaral mogoče je kje drugje bolj uporaben. pomislil sem na toplotno pištolo? bi to šlo? za peskanje se pa še zanimam sam kaj k tko drago.

Uporabniški avatar
hoomzi
Nov uporabnik

Napisal/-a hoomzi To feb 09, 2010 10:30 pm

jeba so litke ja:D drugač če ne gre stran s "špohtlnom" alpa wapom, gre pa zihr z žičnato krtačo na vrtalki:D

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a cvito19 To feb 09, 2010 10:52 pm

Mel sem iste težave poleti, ko sem barval ograjo pred hišo... Probal sem in navadnega in zelenega, mazal po večkrat... ampak ni bilo nič drugače kot prvič. Čudna je ta zadeva, na koncu sem z brusilko odstranil barvo, 4L lavacola pa sem vrgel v smeti... :roll:

Uporabniški avatar
tosmjst
Novinec

Kraj: Tolmin

Napisal/-a tosmjst So avg 14, 2010 4:36 pm

na avtu imam precej zarjavele feltne (jeklene oops ) uglavnem, se mi te sploh splača obnavljat, al kupim nove(rabljene) (ni denarja za nove) in kolko bi stale.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So avg 14, 2010 5:12 pm

Obnava 4ih jeklenih te pride 80€. Peskanje, 2x temelj, 2x lak.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
kliker86
Nov uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a kliker86 Po okt 04, 2010 11:14 pm

Pozdravljeni..

Zanima me če je to topilo uporabno za ostranitev barve in laka na odbijaču.. Ker potem NEBI odbijača barval nazaj se bojim da se nebi poznale kakšne lise ali zvini na plastiki?! Če kdo ve oz če je kdo probal bi ga prosil naj pove..
Hvala

LP kliker

astragsi
Novinec

Re: Izkušnje z odstranjevalcem barve (LAVACOL)

Napisal/-a astragsi Sr jul 03, 2013 9:10 pm

zdravo, mene pa zanima namrec naslednje:

ali lavacol razje tudi recimo ce je bila povrsina pokitana z finim kitom mogel bi odstranit barvo z prtljaznih vrat na avtu .
hvala za pomoc

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Re: Izkušnje z odstranjevalcem barve (LAVACOL)

Napisal/-a Mgajvr Pe jul 05, 2013 2:02 pm

ja pri meni je lavacol odstranil vse od barve do kita.
je pa res, da sem površino prej rahlo pobrusil z "šmirgl" papirjem, da je zih učinkovalo.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov