Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Pomanjkanje moči pri vožnji s klimo?!

Napisal/-a Energetik81 Če jun 20, 2013 7:06 am

abbe je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Zanima me, če različno št obratov motorja (d/b) ne vpliva na delovanje oz učinkovitost kompresorja? So tolerance očitno dovolj velike?

Seveda vpliva, vendar pretok plina skozi evaporator uravnava poseben ventil. Je pa tudi meni uganka, kako zdrži kompresor 6000rpm+...

kako pa veste da se vtri z toliko obrati?
sj ne vemo točn kakšen je prenos pri mikrojermenu...
niti pa nisem prepričan da dela kompressor ko se z vozilom vozimo blizu rdečega območja,vem da ko se naa polno pospešuje se kompresor izklopi pri nekaterih vozilih
Čist na uč bi ocenu, da se vrti približno enako hitro. Glede na velikost jermenic na kompresorju in glavni gredi.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg Pe jun 21, 2013 9:46 pm

No jaz sem tud doktoriral iz klime nazadnje ja bil pa ležaj. Ležaj je pobiral moč, ker se pač ni več normalno vrtel, ko pa si dvignil obrate ja pa klima začela delat. Pojavil se je pa drug roblem da se je zaradi zaribanega ležaja začelo področje segrevat in je tuljeva začela prebijat - zato vklop in izklop klime. Posledično se zaradi tega zj... tud sklopka klime. Tako da sem menjal ležaj, sklopko in dal previt tuljavo skupaj 150eur, sedaj pa spet vse dela kot je treba. No na servisu na testerju ugotovijo da kompresor ne dela in ga je treba menjat, valda za 600eur.

Ljubo89
Nov uporabnik

Napisal/-a Ljubo89 Po jul 01, 2013 6:59 am

Pozdravljeni!

V sredo sem peljal avto na servis Renault, kjer smo s pomočjo testerja ugotovili, da je šel "presostat" oz. senzor za tlak pri klimi. Ker je potem vedno bil pritisk 0 barov je kompresor nabijal in nabijal. Ni jim sicer jasno zakaj bi potemtakem klima sploh delovala. Ugotovili so še, da je odpovedalo tudi končno stikalo za sklopko in je kazalo da je sklopka vedno pritisnjena.

V glavnem upam da je to res to. Danes grem po avto in bomo ugotovili če je kakšen napredek.

Hvala za vašo pomoč :)

Ljubo89
Nov uporabnik

Napisal/-a Ljubo89 To jul 09, 2013 12:03 pm

Avto sem pripeljal iz servisa in ugotovil, da dela isto kot prej. Sem klical serviserje nazaj in so mi povedali da 14 dni ne bo nič saj je šel njihov serviser na dopust :?: V glavnem ne vem več kaj še naj storim...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jul 09, 2013 2:24 pm

Ljubo89 je napisal/-a:Avto sem pripeljal iz servisa in ugotovil, da dela isto kot prej. Sem klical serviserje nazaj in so mi povedali da 14 dni ne bo nič saj je šel njihov serviser na dopust :?: V glavnem ne vem več kaj še naj storim...

pelji drugam.
presostat na vsak mehanik zamenjat.
še bolje če pelješ h kakemu klima mojstru..
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov