Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Duka005
Nov uporabnik

Izklop dolgih luči

Napisal/-a Duka005 Po jun 03, 2013 1:02 pm

Lep pozdrav!

Imam 1 težavo, imam Seat Cordobo, letnik 1997.

V soboto sem se ponoči peljal z avtomobilom, ter imel vklopljene dolge luči. Nakar je malo prismrdelo po zazganem. Sam nisem dajal velike pozornosti, ker sem mislil da je od gretja kakšen slab zrak.
Potem pa želim izklopiti dolge luči, vendar jih ni šlo več izklopiti. Sedaj imam dolge prižgane non-stop, ko zalavfam avto, ter prižgem luči, mi že avtomatsko svetijo dovge. Izklopit jih v nobenem primeru ne morem.

Kaj mislite da bi lahko bilo? Sam sumim, da je nekaj pri volanskem stikalu, kakšen stik itd.. vendar nimam nobenih izkušenj z tem, kako to dol dobiti itd, tako da bi mi kakšen nasvet prišel zelo prav.

Hvala za pomoč.

aljo221
Nov uporabnik

Re: Izklop dolgih luči

Napisal/-a aljo221 To jun 04, 2013 9:10 am

Kaj pa varovalko za dolge luči ven? A nima posebi vatovalke?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To jun 04, 2013 6:19 pm

Zapikalo ti je stikalo za dolge luci (na rocki za volanom). Menja se celotna rocka s stikali vred, snames volan in plastike okoli in prides do njih, menjava ni zahtevna, samo nadomestno rocko je dobro imet prej.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

ysrxdtczvgu
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ysrxdtczvgu Sr jul 10, 2013 12:27 pm

Lp,

če Vas ne moti, bi si malce izposodil temo, saj imam podoben problem in sicer ta, da sem predvčerajšnjim sedel v avto, dal kontakt ter opazil dim izza volana. Kontakt sem odvzel, prekontoroliral varovalke, vse normalno. Zopet dam kontakt, avto vžgem in nič sumljivega. Čez približno 10 minut sem opazil, da mi nasproti vozeči avtomobili utripajo z lučmi. Ustavil sem in opazil da mi kratke luči ne delajo. Pregledam žarnice, nič, vse v najlepšem redu. Sedaj sem razstavil plastike na volanu in nisem opazil kake zažgane žice ali česa podobnega. Tudi stikalo za luči dela normalno. Ima kdo kakšen nasvet? Mogoče kakšne ideje kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala za odgovore.

Lp Andry
Programmers - an organism that turns coffee into software.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov