Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Dani.
Nov uporabnik

Kraj: Ergolding

Re: Alfa 156 klima

Napisal/-a Dani. Če jul 11, 2013 4:20 pm

Regulator klime mogoče? Moj kolega je imel podobne probleme na BMW-ju in po menjavi tega dela klima zopet normalno dela.

Takole izgleda ta zadeva pri BMW-ju:

https://www.atp-autoteile.eu/KFZTeile/S ... ?TN=100725

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če jul 11, 2013 5:25 pm

Regulator klime? Nevem kje bi se kaj podobnega nahajalo primojem avtu.. :)
I'm not speeding I'm qualifying...

Dani.
Nov uporabnik

Kraj: Ergolding

Napisal/-a Dani. Če jul 11, 2013 5:34 pm

Najbrž pod armaturko oz. takoj za glavno krmilno enoto. Vsaj pri kolegu je bilo tak.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Če jul 11, 2013 9:06 pm

Aja, še ena stvar. Isto dela brez klime, na eni strani precej topleje kot na drugi. šele zdaj sme opazil ker nisem mel oken dol in je blo malo hladneje zunaj :roll: Je možno da samo kaka sinhronizacija ne štima? Ker ko je dal pri Stepančiču drug motorček na levi strani notri, je pa na desni pihalo toplo. Sicer pa sedaj večinoma oz jaz še nisem opazi drugače, piha vroče na levi.

edit: danes sem poskusil reset katerega sem našel na angleški strani, z odklopom akumolatorja itd. Vse kar se je naredilo je da sedaj pa toplo piha na desni strani avta. Mogoče kdo ve če ima motorček več stopenj, da bi mu lahko prvo stopnjo nastavil na roke? Ali pa če bi enega odklopil in naredil reset pa potem nazaj priklopil?

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po jul 15, 2013 10:19 pm

NejcZ je napisal/-a:Regulator klime? Nevem kje bi se kaj podobnega nahajalo primojem avtu.. :)

Informativno, tole je "ježek", dovaja pa štrom do ventilatorja kabine in je v 99% problemov s hlajenjem/gretjem kabine pri BMW obtožen za krivca, po krivem in po pravici.

Btw. klima je dvoconska s dvojno "pečko"? Ima tale pečka kak zaštekan ventil za dovod vode? (če seveda sploh ima kak ventil za vodo..)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Po jul 15, 2013 10:54 pm

Klima je dvoconska, kako je s pečko nevem, saj zaenkrat še vztrajam pri tem da nebi razdiral armaturke dokler se ne izčrpajo vse možnosti. Je pa še ena stvar, ko mi je kompresor deloval kar tako malo po svoje, je hlajenje delalo normalno oz ko je delala klima ni nikjer pihalo vroče. Če je kje kakšna povezava?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 11 gostov