Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Reaper85
Novinec

Astra H ročna zavora

Napisal/-a Reaper85 Po jul 15, 2013 8:19 pm

Imam Astro H 2005 letnik, pa je že od novega zlo švoh ročna zavora. Pa še ena čudna brez zob je.
Lansko leto sem dal 10€ da je zategnil zajlo, ampak ni blo nič bolje.

Za speljevanje je sicer ok, avto lahko zadržim na mestu če dam do vrha ročno (na 3/4 pomoje tud že drži).
Ampak nikakor se pa ne da ustavit avta med vožnjo. Ne da bi sicer to rabil, ampak je pomoje znak da ročna slabo prime.

Pa tud na dveh dosedanjih tehničnih mi je težil da bolj slabo prime, tko da ne vem kaj bo letos.
Kar je ploščic in karkol je že na bobnih zadaj je pa pomoje še vsaj na 3/4, ker bremze bolj malo uporabljam.

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Re: Astra H ročna zavora

Napisal/-a opelboy Po jul 15, 2013 8:41 pm

Ma na teh avtih so ročne po defaultu slabe. Še malo probaj našponat, če se ti slabo vrača oz. zamrzne je lahk tud zajla fuč.
Sam sem zamenjal zajlo in rešil problem z zamrzovanjem, ampak drži še vedno bolj švoh. Tolk, da v bregu stoji čist zategnena, več pa ne.

Pa zadaj imaš lahko slabe ploščice..jaz imam po novem Delphi in je še bolj žalost kot prej z ATE.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po jul 15, 2013 9:16 pm

Pozdravljeni

Parkirna zavora pri novejših vozilih je mišljena dobesedno - uporabna pri parkiranem vozilu.
Vseeno pa se mora sama nastavljati in vzdrževati višino ročice. Preverite v kakšnem stanju so zavorni elementi . sama debelini ni niti pomembna, bolj je pomembno, ali so pregrete, kakšen oprijem imajo ( tornost ).........................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Sr jul 17, 2013 4:53 pm

Na tehničnem mi dons ni nič težil.
Sej za parkirat in speljevat na klancu je ok, več pa tako ne rabim.

Uporabniški avatar
IgorMM
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a IgorMM Pe jul 19, 2013 8:13 am

sem imel podoben problem zamenjal komplet zajli od rocke do tzadnjih gum, kostal 40€, orginal set je bil nekaj cez 130€ kopija set 40€, potem je drzal tko k more :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 12 gostov