Nasveti in napotki ter povpraševanja...

robert11
Nov uporabnik

Octavija - luč v kabini

Napisal/-a robert11 Sr jul 17, 2013 8:23 pm

Po menjavi mehanizma za pomik šip v voznikovih vratih, se je pojavil problem, da v kabini na stropu ne ugasne luč. Tako, kot če bi bila odprta katera vrata.
Seveda so vsa vrata zaprta, prav tako se zaklenejo vsa vrata. Luč pa še vedno sveti.
Opazil sem še, da pomik šip dela le takrat, ko je kontakt. Prej je pomik šip delal še nekaj minut po tistem, ko je bil odvzet kontakt.
Gre se za Octavijo l. 2000.

Je mogoče problem v ključavnici ?
Kako to ugotoviti ?

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Re: Octavija - luč v kabini

Napisal/-a Mgajvr Sr jul 17, 2013 9:12 pm

imaš stikala na stropni luči v pravilnem položaju?
kolikor vem, se šipe dvigajo in spuščajo lahko še par minut po tistem ko je avto ugasnjen, dokler ne odpreš vrat.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jul 17, 2013 10:18 pm

pozabl ste en kabl priklopit ko ste vrata sestavljal.drugo ne more bit.
prej je pomik delal še nekaj minut če ni blo kontakta in vrata niso bila odprta?takoj ko se odprejo vrata pa neha delat,vsaj tko bi moral bit.
Ni vse res kar napišem

robert11
Nov uporabnik

Napisal/-a robert11 Če jul 18, 2013 6:49 am

Mgajvr je napisal/-a:imaš stikala na stropni luči v pravilnem položaju?
kolikor vem, se šipe dvigajo in spuščajo lahko še par minut po tistem ko je avto ugasnjen, dokler ne odpreš vrat.

Stikalo pri luči je v pravilnem položaju. Je pa vseeno ali dam na levo ali desno. Zdaj moram imeti na sredini (izklopljeno), da ne sveti ves čas.

Tako je bilo prej, da je pomik šip delal še par minut po odvzemu kontakta. Zdaj pa dela samo, ko je kontakt.
pozabl ste en kabl priklopit ko ste vrata sestavljal.drugo ne more bit.

Sem preveril, pa so vsi kabli gor. Če ne bi bili, potem pomik sploh ne bi delal.
Dol se je vzel le kabel od motorčka za šipo, od stikal za pomik in za nastavitev ogledal. In to vse je dano nazaj.

robert11
Nov uporabnik

Napisal/-a robert11 Pe jul 19, 2013 10:18 pm

Ker ni bilo nobene ideje, sem šel sam raziskovat. :)
Na podlagi ugotovitve, da se pomik stekel izklopi le, če se odprejo sovoznikova vrata, sem sumil na problem v sovoznikovih vratih.
Sem najprej odklopil ključavnico v vratih ter videl, da je luč ugasnila, kar je bil znak, da je res tam problem.
Zato sem odmontiral ključavnico ter odstranil mikro stikalo, ki daje signal o odprtih oziroma zaprtih vratih.
Na njem se je zlomil plastičen gumb, ki potiska na stikalo, tako da sem dal ključavnico nazaj brez tega stikala. Seveda se sedaj ne prižge luč v kabini, ko se odprejo ta vrata.
Nova ključavnica je 150 evrov in se ne splača kupovati. Bom probal dobiti le stikalo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 12 gostov