Napisal/-a Dolenjc_NM To avg 01, 2006 9:25 am
Pozdrav...
Zadeva je naslednja – avto hladen cuka; po vžigu hladnega avta, ko daš plin, da bi speljal gredo obrati najprej navzdol (potrebno več plina, da lahko sploh spelješ), pa tudi, ko ustavljaš avto npr. pri semaforju obrati padejo na minimum (cca. na 500 obratov oz. nižje) in se počasi vrnejo v normalo (cca. 750 obratov). Tole mi dela prvih nekaj kilometrov….
Avto zna tudi ugasnit pri semaforju – peljal na uradni servis – pravijo da so kontrolirali z el. testerjem in zgleda vse OK. Nekako so mi rekli, da bi verjetno to lahko odpravili z menjavo lopute (zgolj verjetno)…
Ko pa vžgeš avto (motor na delovni temperaturi) normalno vžge, samo obrati takoj padejo na 500 oz. še nižje in se komaj počasi (cca. 6-7 sekund) spravijo v normalo…..
Če ima kdo kakšno idejo kaj bi to bilo (kaj je potrebno zamenjat)…..se seveda priporočam za informacije!
Ne bi namreč rad, da mi na servisu zamenjajo n-stvari, ker ne vedo kaj bi dejansko lahko bilo….
Hvala že vnaprej…
PS: Reden servis je bil delan na 60.000 km ene tri mesecev nazaj, pred kratkim pa zamenjana ena vžigalna tuljava….