Nasveti in napotki ter povpraševanja...

blazkom
Stalni uporabnik

Re: Ford focus - sklopka ali menjalnik ?

Napisal/-a blazkom So jul 27, 2013 6:19 pm

PozdrAvljeni,

Zanima me na splošno ali je pri focusu 1,6 vi-vct 116km, sklopka trsa ali mehkejša?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 28, 2013 12:37 pm

Odvisno kaj je zate trdo in kaj mehko. Recimo pri kakem vag-u z nekimi relanimi kilometri in z nezjahano sklopko,je le ta mehka kot puter. Če pa potem prešaltaš v forda, je pa na občutek trša.V bistvu hočem povedat, da imajo vsi fordi v primerjavi z nekimi ostalimi nemškimi vozi nekoliko tršo sklopko.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Sharksy
Nov uporabnik

Napisal/-a Sharksy Ne jul 28, 2013 2:31 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Odvisno kaj je zate trdo in kaj mehko. Recimo pri kakem vag-u z nekimi relanimi kilometri in z nezjahano sklopko,je le ta mehka kot puter. Če pa potem prešaltaš v forda, je pa na občutek trša.V bistvu hočem povedat, da imajo vsi fordi v primerjavi z nekimi ostalimi nemškimi vozi nekoliko tršo sklopko.

S tem pa se ne bi najbolj strinjal. Sicer nevem če so kaj spreminili pri mk2, ampak vozim mk1 in lahko iz prve roke povem, da je sklopka mehkejša kot pri bratovem golfu ter je tu tu z očetovim mercedesom.
Na levi pas, do konca gas...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 28, 2013 3:17 pm

Mogoče sem opisal malo preveč nasplošno. Namreč, bolj je sklopka stara,znucana, trša postaja. Pri domačem vw dizlu je bila od novega mehka, potem se je zaradi neke vw finte menjala in je ravnotako mehka kot prej. Pri mojem mk1 jajcu je trša.Dva kolega vozita AR 156 jtd.Pri enem je sklopka trda kot da bi na kamen pritiskal, pri drugem,ki pa ima novo sklopko, pa je mehkejša od moje v mk1 sekretu.
Pri golfu tvojega brata bo verjetno trša zato,ker je že dala nekaj čez.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Sharksy
Nov uporabnik

Napisal/-a Sharksy Po jul 29, 2013 10:18 am

Je pa res da je spet odvisno od avta do avta, sem do zdaj vozil 3 različne puntote 1.2 in bi človek pričakoval da se bodo isto vozili saj po število prevoženih, ampak daleč od tega. Jah obe sklopki sta tako rekoč novi, s tem da jo je brat menjal še celo 10000km prej.
Na levi pas, do konca gas...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 10 gostov