Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ripp
Nov uporabnik

Okvara Multitronica (Audi A4)

Napisal/-a ripp Po avg 05, 2013 10:36 am

Pozdrav,

Prejšni teden se mi je pokvaril menjalnik. Med rahlim pospeševanjem (med prehitevanjem kolesarja), je nekaj počilo, potem začelo nekaj rošlati v menjalniku, zgubilo se je večino navora in čez nekaj časa je začelo utripati "PRNDS". Treuntno stanje je tako, da če dam v R ali D, nekaj rošla. Predvidevam, da je še nekaj navora, ampak ne želim poizkušati koliko, da ne uničim še česa.

Še nekej o avtu:
- Audi A4 1.9TDI (130km) 2003 letnik
- 280.000km
- Menjalnik popolnoma nov na 110.0km (že z 7 lamelno sklopko)
- lepe črne bave :)

Trenutno iščem rešitve kaj naredit in predvsem majstre, k so sposobni kaj več kot samo zamenjati menjalnik.

Hvala

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Okvara Multitronica (Audi A4)

Napisal/-a Fan Po avg 05, 2013 10:54 pm

Pozdravljeni

V SLO je kar nekaj delavnic, ki so specializirane za popravilo/servisiranje avtomatskih menjalnikov ....................... stric google jih hitro vrže ven. Je pa res, da je pametno pred popravilom preveriti - ceno, reference...................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To avg 06, 2013 7:31 am

Teli multitronici so pa šit. Enako se je z mojim zgodilo. Potem sem iskal različne majstre, pa so se vsi otepali popravila češ da bo drago in naj raje kupim novega. Zdaj jst sm dobil austaush za 3500€, vendar je bil moj avto vseskozi servisiran na uradnem servisu in zato sem tudi dobil tak popust pa šlo je tud v mesečno naročanje. Drugače je "nov" 7500€.

Povej mi samo a ti je preden ti je šel lepo delal torej menjal v nizkih obratih ali ti ga je zabijal v visoke obrate?

Na mojem je šel pri 145k km sam da imam 2.4 bencinarja A6.

Kot kaže so tile menjalniki namenjani za kakšnih 120k km lol

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To avg 06, 2013 8:20 am

Pri mesečnem naročilu nadomestnih delov na firmo ima vag rabata za dobrih 20% (odvisno kaj se naroča). Kašne so pa razlike med nabavno ceno po kateri dobi porsche robo in nato prodajno pa bolje, da ne omenim... ko sem videl razliko v ceni za nekaj delov mi je čeljust padla do tal.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To avg 06, 2013 8:38 am

Mislm da bi audi moral menjati te menjalnike pod izredno garancijo, ker je preveč teh okvar...

Pogoj seveda, da je avto skoz na pooblaščenih servisih servisiran...

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To avg 06, 2013 8:51 am

Kakšno garancijo pa bi ti imel za vozilo letnik 2003. 10 letno izredno garancijo?

Žal multitronici so res nagnjeni k okvaram, sploh pa ko se pokvari je popravilo predrago. Zato se vedno nakup 10 let starih multitronicov odsvetuje v vsakem primeru. Če ne že zaradi okvar pa je seveda razlog visoka cena nadomestnega dela, ki presega tudi do 3x vrednost vozila.

ripp
Nov uporabnik

Napisal/-a ripp To avg 06, 2013 8:56 am

evilfury je napisal/-a:Povej mi samo a ti je preden ti je šel lepo delal torej menjal v nizkih obratih ali ti ga je zabijal v visoke obrate?

Ne, ni mi zabijal v visoke vrtljaje. Od anomalij je blo to, da je malce cukal pri nizkih obratih. Vedno je malce cuknil, ko sem prižgal mašino in speljal in pa, če sem šel v kakšen hrib pri 1200 rpm, je bil občutek, kot da nekej spodrsuje. Pri višjih obratih, nad 1600, je blo pa vse ok, tko da rešitev za te situacije je bilo ročno prestavljanje al pa S mode.

ripp
Nov uporabnik

Napisal/-a ripp To avg 06, 2013 8:58 am

evilfury je napisal/-a:Mislm da bi audi moral menjati te menjalnike pod izredno garancijo, ker je preveč teh okvar...

Pogoj seveda, da je avto skoz na pooblaščenih servisih servisiran...

Ja, men se tud zdi, da bi mogl malce več odgovornosti prevzet, ne glede na to, če je bil servisiran na pooblaščenih servisih, ampak važno, da je bil strokovno servisiran.

A ni v bistvu tako, da če gre za stvarno napako, da garancija in starost tu nima veze? Da, tud če je zadeva orng iz garancije, in če gre za stvarno napako, jo morajo odpravit? Samo dokazat to je pa druga pesem.

ripp
Nov uporabnik

Napisal/-a ripp To avg 06, 2013 9:00 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

V SLO je kar nekaj delavnic, ki so specializirane za popravilo/servisiranje avtomatskih menjalnikov ....................... stric google jih hitro vrže ven. Je pa res, da je pametno pred popravilom preveriti - ceno, reference...................

Lep pozdrav

Nekaj? To je množina... za multitronic sem našel samo eno, ki je pripravljena točno ta menjalnik odpret in popravit.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To avg 06, 2013 9:06 am

Pozdravljeni

Takrat, ko je cukal..........................se bi moralo menjati olje/čistilec in posodobiti program ....................... to lahko storite tudi sedaj, vendar pred tem dejanjem ga resetirajte, v koliko ne bo za spoznanje bolje, sama menjava olja/čistilca, več ne pomaga
Predvidevam, da je jasno, da se to ne dela brez testerja in znanja, kako se menja olje v avtomatiki...................
Ja, kljub temu, da je vozilo starejše, se da z kakšno izjavo zunanjega mojstra, nekaj doseči...............
Nekaj..............ja to je množina.....................ste poklicali v Horjul, Šentvid, Celje......................... in še bi lahko našteval. V teh krajih so servisi za vaše probleme, niso poceni, so pa mojstri na svojem področju.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To avg 06, 2013 10:17 am

Pri meni je gnano gred požrlo. Lahko da so pri tebi samo lamele, ampak dokler ne odpreš ne boš vedu...

ripp
Nov uporabnik

Napisal/-a ripp To avg 06, 2013 10:59 am

Fan je napisal/-a:Nekaj..............ja to je množina.....................ste poklicali v Horjul, Šentvid, Celje......................... in še bi lahko našteval.

Horjul, konkretno, rihta samo tiptronike, oz avtomatske. Za avtomatske jih je kr nekej, pri multitronicih se pa se kmalu ustavi....

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX To avg 06, 2013 11:21 am

ripp je napisal/-a:

Lep pozdrav

Nekaj? To je množina... za multitronic sem našel samo eno, ki je pripravljena točno ta menjalnik odpret in popravit.

zakaj pa potem ne pelješ k temu, ki si ga našel ?

ripp
Nov uporabnik

Napisal/-a ripp To avg 06, 2013 12:26 pm

ESX je napisal/-a:
ripp je napisal/-a:

Lep pozdrav

zakaj pa potem ne pelješ k temu, ki si ga našel ?

Ker ga ne poznam in nihšče v moji bližini jih ne. Kako naj vem, da bo pošten. Da mi ne bo brezveze menjal zaračunal nepotrebnih del. Fajn je met izbiro in mnenja večih.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov