Nasveti in napotki ter povpraševanja...

molat
Nov uporabnik

potencialna nevarnost za avto-zapacana diza cilindru-1.6hdi

Napisal/-a molat Po avg 12, 2013 6:57 am

Pozdravljeni
Takole - p407 1.6hdi: prisli smo na morje, cca.300km, in je zacelo nekaj "tolct" v leru. Mislim da je ena od diz na enem cilindru. Vsaj tako je ze bilo priblizno pred kakim letom. Takrat je se smrdelo.
Zanima me ali je to nevarno za motor, torej tukaj peljem na servis, ali bo slo brez tezav (vecjih vsaj) nazaj do doma.
Kaj pa glede lokalne voznje? Vem, vekakor cim prej popgledat, ampak: 1.kje najti mehanika ;) 2.s familijo sno planirali nekaj izletov po cca 30km/dan.
Kaj svetujete? Je samomoc manjsa ali se lahko hitro kaj drugega pokvari.
Hvala,
Lp!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: potencialna nevarnost za avto-zapacana diza cilindru-1.6

Napisal/-a abbe Po avg 12, 2013 7:18 am

če je diza v okvari ti lahko stopi bat.to je najhuje kar se lahko naredi.
Ni vse res kar napišem

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Po avg 12, 2013 7:26 am

Ce je zvok traktorski, diza ne deluje. A se je pojavila kaksna napaka na zaslonu "antipollution fault"?
Zdaj ce en cilinder ne deluje, naceloma naj nebi prislo do poskodb. Kajti se vedno se podmazuje, edino ce diza deluje delno...
To bi kaksen drug moral rect do kaksnih poskodb lahko pride. Sem videl, da dosti avtomobilov dela brez enega cilindra, pa se kar lepo vozijo okoli. Tudi novejsi V6 motorji imajo tovarnisko, da se dva cilindra izklopita, ko ni potrebe po moci. Tako da je tvoja odlocitev.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po avg 12, 2013 8:10 am

Scorp84 je napisal/-a:Ce je zvok traktorski, diza ne deluje. A se je pojavila kaksna napaka na zaslonu "antipollution fault"?
Zdaj ce en cilinder ne deluje, naceloma naj nebi prislo do poskodb. Kajti se vedno se podmazuje, edino ce diza deluje delno...
To bi kaksen drug moral rect do kaksnih poskodb lahko pride. Sem videl, da dosti avtomobilov dela brez enega cilindra, pa se kar lepo vozijo okoli. Tudi novejsi V6 motorji imajo tovarnisko, da se dva cilindra izklopita, ko ni potrebe po moci. Tako da je tvoja odlocitev.

nevem pr kermu dizlu se cilindri izklapljajo da je manjša poraba?
će ma trakstorski zvok to pomen da klenka sepravi ena šoba brizga nepravilno al pa preveč.
je pa treba povedat da so teli 1.6hdi imel napako da so se šobe same odtegovale. sm mel ža par primerou ko jih je blo treba sam zategnt pa je blo potem vse ok.
daj dol un plastični pokrov,pa poglej,če je kaj mastno okoli šob.
Ni vse res kar napišem

molat
Nov uporabnik

Napisal/-a molat Po avg 12, 2013 11:47 am

Hvala za odgovore!
Sem odprl pokrov, pa je okrog vse 'cisto'. Je zanimivo da sicer malo vibrira ampak cisto v mejah normale. K
o je se je pa vceraj zvecer malo segrel: cca 30 km je potem zacel po traktorsko. Samo ne tako mocno lakor po 300km....
Sem hotel k kakemu lok
mehaniku pokazat, ce ga bom nasel,pa ne bi imel kaj pokazat...
Hmmm.... Zategnit sobe? A je pametno kar vse, tako na pamet: 'za ziher'? Da ne bom kaj 'polomil'..
Hvala!
Bomo vodeli... Dans gremo par 10km pa von videl. Tezko bo pa reprodicirat tist zvok po 300km AC.

Aja: ne ni nobene napake na displayu - vse normalno...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov