Nasveti in napotki ter povpraševanja...

smes
Nov uporabnik

Večkratni problem s klimo - Laguna II

Napisal/-a smes To avg 06, 2013 12:37 pm

Spoštovani.
Mene pa zanima, če bi mi kdo znal pomagati pri naslednjem problemu. Težave imam s klimo na Renault Laguni II. Problem je vedno isti. Kompresor deluje saj ena cev zamrzne do konca(vidno na spodnji sliki). Filter natanko tam, kjer se prevesi iz zamržnjene cevi na del, cevi ki je potem vroča sem menjal že 4 krat. Vedno ko mi klimo napolnijo na novo deluje par dni potem pa preneha delovati. S serviserjem sma zadnjič gledala in filter sploh ni bil zamašen! mrzlega pa od tam dalje ne spusti razen, če se klima na novo napolni potem kot sem že omenil deluje par dni in je spet isto. Menjal sem tudi tisto posodo na katero se klima polni in spet isto. Ni mi več jasno kaj narediti :? Plin ne pušča nikjer, ker verjetno če nebi bilo plina tudi ta cev nebi mogla zamrznit.

Slika

Zelena prikazuje kjer je vedno cev mrzla oz. zamržnjena. Rdeča črta pa je tisti del, ko ne spusti dalje več mrzlega. Tudi ostale cevi so vse tople samo ta kjer je zelena črta je mrzla. Problem verjetno mora biti tukaj, ko sem označil krogec ampak kakšen? Prosim za pomoč!

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Re: Večkratni problem s klimo - Laguna II

Napisal/-a Mgajvr To avg 06, 2013 1:24 pm

koliko plina je v sistemu?
če ni pravilno napolnjena tudi ne dela tko kot treba. a ventilacija piha hladno ali toplo ko je klima prižgana?
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

smes
Nov uporabnik

Napisal/-a smes To avg 06, 2013 1:39 pm

Ko vklopim ventilacijo pri prižgani klimi piha enako vroče kot, da nebi imel vklopljene klime. V istem trenutku odprem pokrov motorja in je tista cev katero sem označil zamrznjena a piha pa vroči zrak. Če nebi bilo plina tudi tista cev verjetno nebi bila zamrznjena?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To avg 06, 2013 11:16 pm

smes je napisal/-a:Ko vklopim ventilacijo pri prižgani klimi piha enako vroče kot, da nebi imel vklopljene klime. V istem trenutku odprem pokrov motorja in je tista cev katero sem označil zamrznjena a piha pa vroči zrak. Če nebi bilo plina tudi tista cev verjetno nebi bila zamrznjena?

Mogoče kaj pomaga: viewtopic.php?t=62024&postdays=0&postorder=asc&start=0
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr avg 07, 2013 12:09 am

Fan je napisal/-a:
smes je napisal/-a:Ko vklopim ventilacijo pri prižgani klimi piha enako vroče kot, da nebi imel vklopljene klime. V istem trenutku odprem pokrov motorja in je tista cev katero sem označil zamrznjena a piha pa vroči zrak. Če nebi bilo plina tudi tista cev verjetno nebi bila zamrznjena?

Mogoče kaj pomaga: viewtopic.php?t=62024&postdays=0&postorder=asc&start=0

Dober link sem ga ravno iskal. :pivo

Treba se je vprašat ali so sistem samo polnili (da nekateri samo dopolnijo sistem s plinom, ker je ceneje) ali so ga vakumirali ter ponovno napolnili in dodali sveže olje. Če je prvo, je po vsej verjetnosti šel sušilni filter rakom žvižgat in je v sistemu voda kot so že ugotovili v temi, kjer so opisani zelo podbni simptomi.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

smes
Nov uporabnik

Napisal/-a smes Sr avg 07, 2013 11:14 am

Okej hvala za pomoč ampak tukaj je toliko dejavnikov, da sploh nevem kje začeti :? Sistem je na novo napoljnjen, vakumiran in dodano novo olje, ker sem sam gledal zraven. Sušilnik filtra sem kupil novi sedaj pri zadnjem polnjenju in je vedno enako kot je bilo že prvič po parih dneh se zamaši do označenega krogeca na sliki tako, da mora tukaj nekje biti problem.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po avg 12, 2013 10:51 pm

slabih 10 dni nazaj sem imel problem, da je klima delovala par minut. potem pa kar nehala delat. cevi so bile hladne, rosne....
problem je bil v iztrošenem kompresorju.
predlagan da najdeš kakega zanesljivega mehanika ki se s tem ukvarja, pa bo hitro našel vzrok nedelovanja.
meni je to rešil nek mojster iz litije :D
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov