Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Dethbot
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Opel Zafira menjalna ročka se ne vrača

Napisal/-a Dethbot Ne avg 25, 2013 7:09 pm

Oj,

Eno vprasanje imam. Vozim Opel Zafiro, letnik 2010, 1.9 CDTI dizel, prevoženih 73000 km, večina relacijska vožnja.

Letos poleti se mi je začela zatikat menjalna ročica ampak samo kadar je segret avtom in zunanja temperatura visoka. Zatikanje je posledica, da se menjalna ročka ne vrača v neutralno pozicijo ( ostan na levi oziroma desni strani ) in moram sam ciljat prestave.

Avto je bil tudi že na servisu zaradi te napake in so prvič probali samo namazat ročko ampak napaka ni odpravljena. Po reklamaciji so mi rekli,da bo treba menjati "zajle" od menjalne ročke do menjalnika in ta strošek znaša cca 370 € za materjal in cca 200 € za delo.

Mene zanima ali je kdo imel podoben problem kajti jaz dvomim, da so zajle ker težave se pojavijo ob segretem avtomobilu, ko je mrzel pa sve deluje kot mora. Tudi zjutraj, ko se ni vroce normalno deluje v eno smer. Prej bi rekel, da se neka puša segreje(materjal) in potem tezko laufa.

Hvala za vse nasvete

LpK

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Re: Opel Zafira menjalna ročka se ne vrača

Napisal/-a matey18 Ne avg 25, 2013 7:33 pm

Pri moje puntu je blo isto rešitev je bla da so ble rjaste zajle in so jih očistil ter podmazal.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne avg 25, 2013 8:44 pm

Pod garancijo pa ne gre tole?

Malo zgodaj je za zatikanje prestavne ročke, sploh pri Nemcu.. Malo sarkazma :mrgreen:

Drugače pa najdi nekoga, ki ti sname zajle, nesi jih h kakšnemu majstru ki dela zajle po prinesenem "muštru" - cene so ponavadi smešne proti originalom. Ali pa poskusi mogoče najt ponaredek, čeprav močno dvomim da ga boš..

Dethbot
Nov uporabnik

Napisal/-a Dethbot Ne avg 25, 2013 8:56 pm

Oj, sem probu pod garancijo tole dat, pa ni slo. Pa avto ima Opel Zlato garancijo 7 let. BTW totalni nateg ker,ce bi hotu to uveljavit bi mi mogl pol avta razpadt :D

Sem ze s kolegom govoru, da bi on tole zamenju ampak fora je v tem, da ponaredka neobstaja. Sva nasla tudi pot do originala ampak problem je v tem, da kaj bova naredila, ce kupim origina zajle pa problem ostane :shock: potem sem vrgu € proc ker vrnt jih nebom mogu. Zato sprašujem ,ce je kdo ze imel tak problem in ga je sigurno z zajlam resu :)

Aja se to baje prides do zalj le tako, da menjalnik dol vzames ( zato je tako draga menjava ).

Hvala vseeno. lpK

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne avg 25, 2013 9:54 pm

Pri mojem bivšem Toledu (2. model) so bili podobni simptomi na začetku...zelo vroč dan, kar na lepem oteženo premikanje ročice levo-desno, nenatančno iskanje prestav (predvsem 3.) itd. Simptomi so včasih izginili, pa potem prišli nazaj, in tako je bilo menda cca. pol leta. Olja je bilo v menjalniku dovolj, mehanizem se je podmazal, kar je izboljšalo zadevo, ne pa povsem odpravilo. Na koncu je postal avto praktično nevozen, ker se je ročica skoraj popolnoma zataknila med prehodom sredine pri gibanju levo-desno. Tudi iz prestav je šla blazno težko (npr. iz rikverca). Se je odprl menjalnik, in je mehanik povedal, da je vse nekaj povito in zjahano.

Tako, samo v vednost. Probaj se še kaj pozanimat, ne se zaletavat v menjavanje mehanizma. Na servisu ti bodo itak uturili taprvo možno rešitev, ki jim pade na pamet. Če je že treba menjalnik dol dajat, bi ga jaz najprej odprl. Ni zastonj, ampak potem vsaj veš, pri čem si.

Glede garancije mi je pa to ZELO čudno. Kontaktiraj "taglavne". Kaj pa piše pri tej 7-letni garanciji, kakšni so kaj pogoji?

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne avg 25, 2013 9:55 pm

A se rocica tezje premika, ko jo sam premikas, levo pa desno. Ce je pac tezje premikati, kot ko je bil nov avto. Drugace rocico je brezveze podmazat, ker dajo itak gosto mast. Ce iz kabine lahko prides, do zajl, da snames rocico menjalnika in oblogo, pa probaj z wd40 pospricat zajlo. Ceprav wd ni najboljsi lahko uporabis stojno olje za mazanje. To slesdnje sem jaz uporabil in je pomagalo. Samo zelo tezko je priti do zick, ampak pri tvojemu se tudi verjetno da.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne avg 25, 2013 10:15 pm

Pozdravljeni

Kaj pa bi bilo, da se vozilo odpelje do mehanika, da ga pregleda in postavi diagnozo - mehaniki ne grizejo.
Tako se ne bi nabavljalo nekaj na pamet. Sama postavitev diagnoze je še zmeraj veliko cenejša, kot nabava materiala na slepo, da se na kraju izkaže nakup po nepotrebnem.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov