Badzo je napisal/-a:Pozdravljeni,
Prosil bi vas če mi lahko kdo napiše kaj vse se menja pri glavnem servisu na 150000km pri Renault Traficu Passenger letnik 06/2010, 2.0dCi 84kW/115KM.
Če je možno mi prosim navedite vse dele ki se jih menja..
Hvala za pomoč
joztom je napisal/-a:Opravila, ki so predvidena, imaš opisana v servisni knjigi. Če je pri tej kilometrini potreben glavni servis, se razen olj in filtrov, menja še kompleta elementov za zobati jermen in V-tip jermena za pogon ostalih agregatov in vodna črpalka. Preveri se stanje jermenice na glavni gredi in enosmerni ležaj alternatorja.
joztom je napisal/-a:Izčrpno sem pogledal dostopno dokumentacijo v Dialogysu in Autodata, pa ni kaj prida napisano, le menjava pasastega jermena, menjave ostalih filtrov imajo večjo frekvenco. Mogoče je potrebno na uradni servis in prositi za predračun, pa se potem odločiti za vse kar je sploh treba, očitno zelo malo. Je pa potreben pregled in ocena stanja vseh vitalnih sklopov, kar je na forumu težko obravnvatai, eni tako vozijo kombi, drugi drugače. LP
marko01 je napisal/-a:Španer zunanjega jermena 49,90€
Zunanji jermen 30€
Vodna pumpa 50€
Naftni filter 30€
Filter kabine 24€
Oljni filter 20€
Zračni filter 22€
Olje cirka 45€ in antifriz 12€
Delo 80€, material so polne cene odvisno koliko rabata dobite na dele.
Pri popoldancu je taki servis torej cirka 300€.
Nejko87 je napisal/-a:Menjaj še glavno jermenico..
Ponaredek glavne je nekaj čez 200 + jermen, šponer, rolica.. sigurno čez 300... dobiš pa original renault garnituro (jermen, šponer, rolica, glavna jermenica pod 300eur... )
Ponaredki so dražji
plus vodna pumpa...
v petek sem menjal komplet - zaradi odtrgane glavne jermenice
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov