Nasveti in napotki ter povpraševanja...

BC
Novinec

Kraj: LJ

VAG servis v prekmurju?

Napisal/-a BC Če sep 05, 2013 9:57 am

mi lahko svetujete kak dober oz. pošten servis v prekmurju (MS) ali okolici?

prijateljica bi rada menjala olje in jermen (in nujne stvari, ki spadajo zraven) pa serviser h kateremu je vozila do sedaj ne dela več, drugih pa ne pozna...
pozanimala se je na AMZS in dobila predračun za 380 evrov.
je to dobra cena? so AMZSjevi servisi vredu glede na to, da niso specializirani za VAG?
kakršnakoli informacija bi bila dobrodošla...

avto je vw lupo 1.0.
I drive recklessly, I take a lot of chances, I never repair my vehicles and I don't believe in traffic laws.

mardy
Novinec

Re: VAG servis v prekmurju?

Napisal/-a mardy Če sep 05, 2013 10:47 am

Zdravo,

Iz omenjenega gre verjetno za t.i. veliki servis. 380€ se mi zdi za tak avto, za tako mašino malo pretirana cena, vsekakor pa če kolegica ni članica AMZS se ji ne splača.

Da na kratko opišem moj primer ko sem delal tak servis, sem drugače iz Ptujskega okoliša imam pa Golf 4 dizla. Na pooblaščencu so mi nastavili ceno 650€ - ne hvala, potem pa sem šel malo naokrog in pristal pri AH Jerenko (Kia servis) ki ima servis tudi za starejše VW, kjer je bila cena za vse skupaj 350 € z materialom. Vredi pubeci - Zagorci drugače :) , pošteno povedali kaj vse menjali, kako in zakaj menjali, menjane dele pokazali.

Šel pa sem na varjanto, da sem mašino dodobra naštudiral kaj vse je potrebno menjati, in sem kar sem lahko tudi sam menjal doma (zračne filtre, filter nafte, olje + filter olja sam doma menjal), ostalo okrog motorja pa njim prepustil.

Tako da odvisno od interesa, se splača stvar pogledat kaj vse se menja (1.0 mašina je verjetno nezahtevna), in le zahtevne posege njim prepustit. Drugače pa če ji ni predaleč...priporočam AH Jerenko.

BC
Novinec

Kraj: LJ

Re: VAG servis v prekmurju?

Napisal/-a BC Če sep 05, 2013 2:19 pm

menja se samo olje, oljni filter ter jermen (in ostale obvezne stvari, ki se morajo pri menjavi jermena, npr. hladilna tekočina).
tako je bilo tudi rečeno na AMZS in samo za to je bil izdan predračun.
drugače ni nujno, da je servis točno v prekmurju, seveda, če je takšna razlika v ceni, da se ji splača kilometre delat...
I drive recklessly, I take a lot of chances, I never repair my vehicles and I don't believe in traffic laws.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov