Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Focus problem

Napisal/-a ninjeti Pe sep 06, 2013 2:29 pm

Zdravo!

Na svojem Focusu mk2 (2007) imam problem s podvozjem. Avto namreč "stepa" tako na avtocesti (močneje) kot tudi na regionalkah (se tudi čuti). Sprobal sem z balansiranjem gum/felg in optiko. Zadeve ne pomagajo. Opažam tudi, da v primeru da imam volan poravnan avto rahlo vleče v desno. Še bolj se stepanje čuti ob zaviranju.

Torej kaj bi lahko bilo narobe? Najprej smo mislili da so krive felge/gume, ampak enako dela tako pri zimskem (popolnoma nove in ravne jeklene felge - tudi gume so ok in niso bulaste) kot letnem kompletu (sicer ena felga narahlo "šepa", ampak to nima takega velikega vpliva - hkrati je tudi na zadnji osi).

Zadev se ne upam lotiti ker ko bom menjaval stvari po spisku bom hitro na par sto eur in z možnostjo, da se zadeve ne odpravi.

Torej kake ideje, predlogi? Mogoče priporočate kakega mojstra, ki bo znal pomagat in bo dejansko hotel pomagat (ter me ne le obrat za eure...)

LP

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Focus problem

Napisal/-a esem Pe sep 06, 2013 2:52 pm

Kaj je "stepanje"? Plavanje?
Dobro preglej predvsem amortizerje in tudi fedre

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Pe sep 06, 2013 5:14 pm

esem je napisal/-a:Kaj je "stepanje"? Plavanje?
Dobro preglej predvsem amortizerje in tudi fedre

S stepanjem mislim predvsem na to, da trosi volan - izvor tako predpostavljam da je prednja os - avto ne plava. Sem pa pred zimo menjal amortizer - aftermarket (torej ne original). Ampak vseeno takrat nisem opazil nobene spremembe kar se tiče "tresenja" avta/volana.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe sep 06, 2013 7:26 pm

Ste preverili, če je kje kaka zračnost? Pa mogoče ravnost pest in polosi... Kolesa ste centrirali na avtu ali ne?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso in 7 gostov