Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Novi opel-dolij olje-NASVET

Napisal/-a emozul Pe sep 13, 2013 8:30 pm

Prosim vas za nasvet, kajti ne dolgo nazaj se mi je na računalniku izpisalo (dolij olje).
Naj vam povem, da je avto star pol leta in ima ca 16000km.
Meni se to zdi ne normalno, da mi je potrebno doliti olje.
Na na servisu pa pravijo, da je čisto možno, da je mašina nova in, da se še ni utekla-halo.
Mislim ali je to res, ali pa spet nategujejo piz.... jim .....

Badzo
Stalni uporabnik

Re: Novi opel-dolij olje-NASVET

Napisal/-a Badzo Pe sep 13, 2013 9:24 pm

Madona se razburjaš kot da imaš izpit komaj pol leta :mrgreen: noben te ne nateguje in popolnoma NORMALNO je da ti je spilo malo olja.
Motor je sestavljen na novo mašina se rabi utečt in jasno da rabiš dolit olje. Mi smo našega utekali, po 5000km pa smo naredili servis, kljub temu da ni bil predviden - spustili olje in menjali filter.. j*** ga novi motorji kao nimajo utekanja oziroma so tovarniško utečeni, samo mislim da škodit ne more star način..
V 16k km je mašina že utečena ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 13, 2013 9:33 pm

To pa res ni nic posebnega, sekiras se lahko, ce bo dalje pil prevec olja. A v 16k km nisi nikoli sam preveril olja al kaj??
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

d3vid
Nov uporabnik

Napisal/-a d3vid Pe sep 13, 2013 9:35 pm

Kaj točno pa piše? Meni se je za olje tudi prikazalo opozorilo pri 26000 km. Ker je bilo en mesec do prvega servisa, sem preveril nivo olja in resetiral tisto sporočilo v meniju, da ni gnjavilo. ;)

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So sep 14, 2013 9:20 am

~toMmy~ je napisal/-a:To pa res ni nic posebnega, sekiras se lahko, ce bo dalje pil prevec olja. A v 16k km nisi nikoli sam preveril olja al kaj??

Ja itak, da sem preveril.
Samo meni so rekli, da do 30k kao ni potrebno nič, zato sem malo čudno pogledal.
Potem je najbolje , da kar komplet zamenjajo (olje, filter,..)

Hvala vam za odgovore.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 So sep 14, 2013 9:53 am

Če imate avto za daljše obdobje, delajte servise na manj kilometrov!!!
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So sep 14, 2013 9:56 am

emozul je napisal/-a:Prosim vas za nasvet, kajti ne dolgo nazaj se mi je na računalniku izpisalo (dolij olje).
Na na servisu pa pravijo, da je čisto možno, da je mašina nova in, da se še ni utekla-halo.

meni je pa nenormalno, da nisi med recimo 3 in 5 tisoč zamenjal olje in filter....

Ne DOLIVAJ :arrow: MENJAJ IN V BODOČE VEDNO NA 15.000km :arrow: ne sprašuj kako, kaj in zakaj, ker očitno nimaš pojma, ampak naredi tako kot se ti reče....

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So sep 14, 2013 10:43 am

sašo5 je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:Prosim vas za nasvet, kajti ne dolgo nazaj se mi je na računalniku izpisalo (dolij olje).

meni je pa nenormalno, da nisi med recimo 3 in 5 tisoč zamenjal olje in filter....

Ne DOLIVAJ :arrow: MENJAJ IN V BODOČE VEDNO NA 15.000km :arrow: ne sprašuj kako, kaj in zakaj, ker očitno nimaš pojma, ampak naredi tako kot se ti reče....

Glej meni so rekli na 30k, zato sem bil začuden, ker sem ubogal pooblaščeni servis.
Vem pa, da je priporočljivo na 15k, in to bom sedaj delal.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 14, 2013 11:25 am

Po moje bo tudi na 20k km cisto dovolj glede na to, da delas precej kilometrov, ampak ce ni dosti kratkih relacij oz. tiscanja. 30k km pa ni najbolj zdravo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So sep 14, 2013 2:47 pm

emozul je napisal/-a:Glej meni so rekli na 30k, zato sem bil začuden, ker sem ubogal pooblaščeni servis.
Vem pa, da je priporočljivo na 15k, in to bom sedaj delal.

Ena čisto praktična izkušnja. Sicer z VW motorjem, ampak isti princip. Podaljšan servisni interval na 30.000km. Pri čisto vseh intervalih do 150.000km (potem sem dobil nov službeni avto) sem na cca 15-17.000km moral doliti slab liter olja. Poraba olja se je vedno pojavila ko sem prevozil cca 10.000km (količino olja sem redno meril na šipki).

Je pač tako, da vsak motor porabi malce olja (odvino od stanja in načina vožnje). Ko se motor uteka je lahko poraba malce večja. Podobno se poraba poveča ko je motor dotrajan. V slabšem stanju kot je olje, večja je poraba...

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne sep 15, 2013 12:38 am

men velikokrat stranke rečejo da jim avto ne kuri nič olja,ker spremljajo stanje na šipki,potem jim pa med 12000 in 15000 popije skoraj en liter olja.
govorim za vag grupo.
tko da je že to samo po sebi dokaz da je olje že iztošeno. tko da menjave na 30.000 km pri avtih k majo notr 4 l olja ni glih smiselno prakticirat.
drugo so vozila ki imajo notr cca 8-9l olja,tam tak interval še razumem nekako. pa še praviloma so to vozila z večjimi motorji ki laufajo na nižjih obratih.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne sep 15, 2013 7:34 am

abbe je napisal/-a:men velikokrat stranke rečejo da jim avto ne kuri nič olja,ker spremljajo stanje na šipki,potem jim pa med 12000 in 15000 popije skoraj en liter olja.
govorim za vag grupo.
tko da je že to samo po sebi dokaz da je olje že iztošeno. tko da menjave na 30.000 km pri avtih k majo notr 4 l olja ni glih smiselno prakticirat.
drugo so vozila ki imajo notr cca 8-9l olja,tam tak interval še razumem nekako. pa še praviloma so to vozila z večjimi motorji ki laufajo na nižjih obratih.

Ja hvala za odgovore, se bom tega držal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov