Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Scylla
Nov uporabnik

Napaka pri Citroenu C4

Napisal/-a Scylla Sr sep 18, 2013 4:34 pm

Lep pozdrav!

Imam en zelo nenavaden problem. Nedavno nazaj sem kupil Citroen C4 letnik 2006 dizel. Do vceraj je avto deloval brez problema.
Sem bil na potovanju in sem se vracal domov. Ker je gorivo bilo ze na rezervi (racunalnik je kazal da lahko naredim se 70 km), sem se ustavil na Petrolu in natankal poln rezervoar, 57 litrov. Po tem ko mi je rocka preskocila v znak da je gorivo nalito do konca, sem pocasi se malo goriva vlil v tank in sel placat. Ko sem prisel nazaj in prizgal avto, tiste črtice ki kazejo nivo goriva niso bile polne do konca (ena črtica je manjkala). Sem avto ugasnil, spet prizgal, ampak ni pomagalo. No, po prevozenih priblizno 20 km je nivo goriva padel za se eno črtico, a racunalnik ki kaze koliko km se lahko naredim preden mi zmanjka goriva se je ustavil pri 1000km in se ni nikamor premaknil. Do doma sem imel se dobrih 20 km, tako da sem vse skupaj naredil 40 km.
Pustil sem zadevo za jutri, in sel danes do petrola da bi natocil gorivo, ker me je zanimalo koliko lahko natocim, ker mogoce je vceraj tisti petrol napacno kazal.
Natankal sem 1,5 litra, nakar mi je rocka preskocila ces da je rezervoar poln. No, potem sem se pocasi dotankal 7 litrov, ampak opazil da mi se je pod avtom naredila luza, gorivo je puscalo.
Sel sem placat, odsel domov, in ko sem doma pogledal pod avto, gorivo ni puscalo, črtice za gorivo in kilometrina ki jo se lahko naredim s tem tankom so ostali nedotaknjeni. Zdaj, verjetno se je odprla tista pipica in odlila par litrov goriva ker sem nalil prevec, ampak ne razumem zakaj racunalnik ne kaze pravilno in zakaj se je racunalnik ki racuna koliko km je se do crpalke, ustavil.

3 dni pred tem sem na isti nacin tankal pri OMV in tezave ni bilo.

Zdaj pa me zanima kaj bi tu lahko bilo narobe? Je mogoce racunalnik fuc? Ali kaj drugega?

Hvala, Lp

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Napaka pri Citroenu C4

Napisal/-a mucek Sr sep 18, 2013 4:50 pm

Senzor nivoja v tanku?! :)
Računalnik računa porabo iz časa odprtja ventilov, avtonomijo pa iz povprečne porabe in stanja senzorja goriva. Torej, če je slednji fuč, je to to.

LP, g

Scylla
Nov uporabnik

Napisal/-a Scylla Sr sep 18, 2013 10:08 pm

Hja, mozno...jutri ga peljem na servis pa sporocim ce kaj ugotovijo.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če sep 19, 2013 8:39 am

Hmm voziš avto tankaš pa, kot v KAMION :lol: Drugič natoči 10 litrov na P in ostalo na OMW!
No, potem sem se pocasi dotankal 7 litrov, ampak opazil da mi se je pod avtom naredila luza, gorivo je puscalo.

Opažam, da je v SLO diesel gorivo znatno PRE Poceni, ga kar polivate pa žgete na polno :roll:

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če sep 19, 2013 7:46 pm

Ivan36 je napisal/-a:Opažam, da je v SLO diesel gorivo znatno PRE Poceni, ga kar polivate pa žgete na polno :roll:

Ja, no ja, ................... plačujemo ga tudi sami :D
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Scylla
Nov uporabnik

Napisal/-a Scylla To sep 24, 2013 4:05 pm

Bil pri mehaniku, napaka najverjetneje pri plovcu, tako da ga je treba zamenjat. Novi stane 140e + delo, tko da enih 200e bo treba odstet.. :(
Mehanik je avto priklopil na racunalnik in pravi da je 100% plovec, ni kaj drugega.

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed To sep 24, 2013 7:19 pm

za pol ure izklopi štrom avtomobila. odstrani kleme pa se mogoče vse skup poštima...lahko je mal računalnik zabluzil....

Scylla
Nov uporabnik

Napisal/-a Scylla Sr sep 25, 2013 8:42 pm

Ufff, to je pa malo preveč zame. Na avta se pa res ZELO malo spoznam. torej, izklopim celoten akumulator? :/

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Če sep 26, 2013 4:32 pm

ja saj v navodilih je mislim da opisano kako se izklopi akumulator...vzameš mislim d 10 ključ in odšraufaš dol kleme pa počakaš pol ure in nazaj prklopš

Scylla
Nov uporabnik

Napisal/-a Scylla Če sep 26, 2013 6:53 pm

Danes izklopil, ni pomagalo..Mam pa zdaj drug problem. Danes med speljevanjem sem dodal malo več gasa (3000 rpm) v drugi predstavi, ker sem ga nekako vse do zdej "šparal", po tem pa se mi je vključila oranžna lučka za motor in izpisala napaka "depollution system faulty". Zdaj berem da je lahko EGR ventil, lahko je slabo gorivo, svetujejo pa da ga grem spihat na avtocesto. Hja, to bom tudi poskusil, pa bom videl. Koliko sploh pa stane EGR ventil za moj avto?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če sep 26, 2013 8:02 pm

Pozdravljeni

Vseeno ne bi škodil priklop na tester. EGR se lahko ščisti......................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Scylla
Nov uporabnik

Napisal/-a Scylla Če sep 26, 2013 9:08 pm

Bom šel na citroen servis pa videl kaj lahko storijo. Hvala za pomoč in nasvete!

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe sep 27, 2013 6:43 am

Nimaš kaj šparat dizla - šparanje dizla ti samo zapacka DPF in podobne filtre.

Scylla
Nov uporabnik

Napisal/-a Scylla Pe sep 27, 2013 3:23 pm

Vzeto na znanje..ne šparam ga več :)
Evo tista lučka se mi je danes samodejno ugasnila. Upajmo da tako tudi ostane!

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed So sep 28, 2013 1:25 pm

tudi meni je avto pokazal to lučko, pa mi je mehanik prosil da vsake toliko časa pritisnem na gas...namreč ko sem pri mehaniku dodal gas je lučka ugasnla..

Scylla
Nov uporabnik

Napisal/-a Scylla So sep 28, 2013 6:13 pm

Pri meni isto.. Pa se ti je pozneje spet vžgala ta lučka?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Zodd in 3 gostov