Napisal/-a Scylla Sr sep 18, 2013 4:34 pm
Lep pozdrav!
Imam en zelo nenavaden problem. Nedavno nazaj sem kupil Citroen C4 letnik 2006 dizel. Do vceraj je avto deloval brez problema.
Sem bil na potovanju in sem se vracal domov. Ker je gorivo bilo ze na rezervi (racunalnik je kazal da lahko naredim se 70 km), sem se ustavil na Petrolu in natankal poln rezervoar, 57 litrov. Po tem ko mi je rocka preskocila v znak da je gorivo nalito do konca, sem pocasi se malo goriva vlil v tank in sel placat. Ko sem prisel nazaj in prizgal avto, tiste črtice ki kazejo nivo goriva niso bile polne do konca (ena črtica je manjkala). Sem avto ugasnil, spet prizgal, ampak ni pomagalo. No, po prevozenih priblizno 20 km je nivo goriva padel za se eno črtico, a racunalnik ki kaze koliko km se lahko naredim preden mi zmanjka goriva se je ustavil pri 1000km in se ni nikamor premaknil. Do doma sem imel se dobrih 20 km, tako da sem vse skupaj naredil 40 km.
Pustil sem zadevo za jutri, in sel danes do petrola da bi natocil gorivo, ker me je zanimalo koliko lahko natocim, ker mogoce je vceraj tisti petrol napacno kazal.
Natankal sem 1,5 litra, nakar mi je rocka preskocila ces da je rezervoar poln. No, potem sem se pocasi dotankal 7 litrov, ampak opazil da mi se je pod avtom naredila luza, gorivo je puscalo.
Sel sem placat, odsel domov, in ko sem doma pogledal pod avto, gorivo ni puscalo, črtice za gorivo in kilometrina ki jo se lahko naredim s tem tankom so ostali nedotaknjeni. Zdaj, verjetno se je odprla tista pipica in odlila par litrov goriva ker sem nalil prevec, ampak ne razumem zakaj racunalnik ne kaze pravilno in zakaj se je racunalnik ki racuna koliko km je se do crpalke, ustavil.
3 dni pred tem sem na isti nacin tankal pri OMV in tezave ni bilo.
Zdaj pa me zanima kaj bi tu lahko bilo narobe? Je mogoce racunalnik fuc? Ali kaj drugega?
Hvala, Lp