Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: sprednji meglenki s funkcijo statičnih smerno prilagodlj

Napisal/-a RedBaron Če okt 03, 2013 7:34 am

Tele smerne luči so tudi meni bolj "šminka" (prižiganje meglenk).

Smerno prilagodljivi žarometi verjamem da so fajn, ampak tam so že neki gibljivi deli, pa nek motorček.... in to vse lahko crkne. In če ti crkne, boš dal ohoho € da to zrihtaš. Če pa imaš navadne luči, pač menjavaš H7 žarnice po 10€, pa zadeva sveti.

Kar se pešcev tiče, pa najprej bi mogli začet nosit odbojne telovnike (zakon zadeva, kresnička je NULA proti temu), potem pa bi mogli tisti vozniki, ki ne znajo uporabljat dolgih luči, se naučit uporabo le-teh. Opažam, da precej velik % voznikov ponoči vozi non-stop s kratkimi, v čem je finta?? Jaz takoj ko je šansa vklopim dolge in takrat dejansko vidiš daleč pred sebe in tudi pešča opaziš precej prej. Tudi tisti ki pravite, da pri ksenonu ne rabiš prižigat dolgih, ker ksenon tak fajn sveti... ja sveti, ampak 50m pred avtom (ker dlje ne sme), naprej je pa tema.

Kar se opreme VW-jev tiče. Ne strinjam se, da so slabo opremljeni (vstopni nivo opreme), konec koncev imajo vso elektrifikacijo (vsaj od golfa naprej), precej varnostne opreme, klimo... Pa zelo so fleksibilni pri dodatni opremi... Je pa res, da so pri VW sedeži pri vstopnih modeli... bolj bogi.. za dober sedež je treba vzeti comfortline, ali highline.

Se pa stinjam, da je bila stvar 10 let nazaj precej drugačna.... za vsako malenkost je blo treba doplačat!

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Če okt 03, 2013 11:09 pm

yashica je napisal/-a:Na pooblaščencih pravijo marsikaj kar ni nujno, da drži :D Stori kar ti je svetoval .com ;)

Osebni primer kodiranja led luči pri golfu 6. Avto bil na dveh servisih skupno dan in pol... nič od nič :lol: Ko sem ga peljal človeku z veliko začetnico je v desetih minutah skodiral luči in omogočil nekaj funkcij za katere so na servisu samo zijali kot teleta v nova vrata :lol: :lol:

Dejstvo je, da na veliko pooblaščencih delajo neizkušene (pripravniki) ali nesposobne osebe. Ta sposobne so itak večinoma že šle na svoje :D . Posledično tudi nimajo pojma o tem, kaj se vse da nastavljat na VAG vozilih, ker jih to NE ZANIMA. Pač oddelajo svojih 8 ur in grejo potem še doma kaj osnovnega pošraufat na črno. Se pa tudi na pooblaščencih najde kakšen, ki te zadeve pozna. Možno pa je tudi, da URADNO tega na servisu NE SMEJO narediti, tako da...

Sam sem sicer že precej zadev naknadno vklopil na VAG vozilih (recimo ena ne ravno enostavna je Superb II z bixenon AFL lučmi pred letnikom 2010 smo s skupnimi močmi uspeli nastavit meglenke za dnevne luči, vse ostale luči so izključene), bi pa tukaj podal zgolj eno opozorilo: ni to klikanje po računalniku in če kaj ne dela pač prestaviš nazaj. V večini primerov je res tako, so pa določene zadeve, ko se lahko stvar konkretno zakomplicira. Je treba vseeno malo previdnosti pri tem. Sicer pa kitajske kopije (kolikor videvam okrog, sam sem sicer na originalu) kar ok delujejo in ni nekih hudih težav. Čeprav včasih tudi kitajčki kaj zašuštrajo in potem program ne dela ali pa dela samo skeniranje, ne pa tudi kodiranje.

Sicer pa še moje mnenje glede koristnosti te funkcije meglenk, ker sem zgoraj zasledil tudi stališča, da so nepotrebne. Do sedaj so še vse osebe, katerim sem to vključil podale izjemno pozitivno mnenje. Sploh so koristne po zavitih cestah ali mestnih ulicah, seveda v trdi temi. To je isto kot klima ali avtomatik: dokler je nimaš je brez veze, ko enkrat imaš, nočeš več avtomobila brez tega. Seveda se pa statične meglenke s funkcijo osvetljevanja ovinkov nikakor ne morejo primerjati z AFL žarometi. Vendar je tukaj tudi cena bistveno različna, tako da...
Tako da, če je možnost to funkcionalnost imeti zakaj pa ne, sicer pač preživiš tudi brez :D :D :D . Sploh pa, če imaš itak že vse v avtu nastavljeno, samo še vključit je treba.
Kar je pa pri VAG grupi dobro narejeno je to, da ta funkcionalnost ne deluje pri dnevnih lučeh, temveč samo pri zasenčenih. Recimo videvam precej Fiatov in še nekaj drugih znamk, ko po križiščih pri najbolj svetlem dnevu navdušeno ''osvetljujejo ovinke'' :lol: :lol: :lol:
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe okt 04, 2013 5:30 am

mtl je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:Na pooblaščencih pravijo marsikaj kar ni nujno, da drži :D Stori kar ti je svetoval .com ;)

Osebni primer kodiranja led luči pri golfu 6. Avto bil na dveh servisih skupno dan in pol... nič od nič :lol: Ko sem ga peljal človeku z veliko začetnico je v desetih minutah skodiral luči in omogočil nekaj funkcij za katere so na servisu samo zijali kot teleta v nova vrata :lol: :lol:

Dejstvo je, da na veliko pooblaščencih delajo neizkušene (pripravniki) ali nesposobne osebe. Ta sposobne so itak večinoma že šle na svoje :D . Posledično tudi nimajo pojma o tem, kaj se vse da nastavljat na VAG vozilih, ker jih to NE ZANIMA. Pač oddelajo svojih 8 ur in grejo potem še doma kaj osnovnega pošraufat na črno. Se pa tudi na pooblaščencih najde kakšen, ki te zadeve pozna. Možno pa je tudi, da URADNO tega na servisu NE SMEJO narediti, tako da...

Sam sem sicer že precej zadev naknadno vklopil na VAG vozilih (recimo ena ne ravno enostavna je Superb II z bixenon AFL lučmi pred letnikom 2010 smo s skupnimi močmi uspeli nastavit meglenke za dnevne luči, vse ostale luči so izključene), bi pa tukaj podal zgolj eno opozorilo: ni to klikanje po računalniku in če kaj ne dela pač prestaviš nazaj. V večini primerov je res tako, so pa določene zadeve, ko se lahko stvar konkretno zakomplicira. Je treba vseeno malo previdnosti pri tem. Sicer pa kitajske kopije (kolikor videvam okrog, sam sem sicer na originalu) kar ok delujejo in ni nekih hudih težav. Čeprav včasih tudi kitajčki kaj zašuštrajo in potem program ne dela ali pa dela samo skeniranje, ne pa tudi kodiranje.

Sicer pa še moje mnenje glede koristnosti te funkcije meglenk, ker sem zgoraj zasledil tudi stališča, da so nepotrebne. Do sedaj so še vse osebe, katerim sem to vključil podale izjemno pozitivno mnenje. Sploh so koristne po zavitih cestah ali mestnih ulicah, seveda v trdi temi. To je isto kot klima ali avtomatik: dokler je nimaš je brez veze, ko enkrat imaš, nočeš več avtomobila brez tega. Seveda se pa statične meglenke s funkcijo osvetljevanja ovinkov nikakor ne morejo primerjati z AFL žarometi. Vendar je tukaj tudi cena bistveno različna, tako da...
Tako da, če je možnost to funkcionalnost imeti zakaj pa ne, sicer pač preživiš tudi brez :D :D :D . Sploh pa, če imaš itak že vse v avtu nastavljeno, samo še vključit je treba.
Kar je pa pri VAG grupi dobro narejeno je to, da ta funkcionalnost ne deluje pri dnevnih lučeh, temveč samo pri zasenčenih. Recimo videvam precej Fiatov in še nekaj drugih znamk, ko po križiščih pri najbolj svetlem dnevu navdušeno ''osvetljujejo ovinke'' :lol: :lol: :lol:

@mtl:

Eno vprašanje, ali je možno naredit na škodi yeti (letnik 2012), da se zraven dolgih luči prižigajo še meglenke? Avto ima navadne H4 luči.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Pe okt 04, 2013 7:12 am

Kolikor se spomnim žal ne bo šlo (nisem zasledil te možnosti še pri nobenem avtomobilu, je pa res, da je tudi nisem konkretno iskal :lol: ).
Nastavit je možno zgolj, da se ob dolgih lučeh meglenke ugasnejo (ta možnost je noter zaradi zakonodaje čez lužo).
Še več pametovanj na Mtl blog.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe okt 04, 2013 11:25 am

Pooblaščenci že znajo, ampak pomoje VAGu ni v interesu zastonj vklopit funkcij ki so drugače plačljive.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Zodd in 4 gostov