Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Medo32
Nov uporabnik

VW polo 1.6 tdi okvara egr modula

Napisal/-a Medo32 To okt 08, 2013 6:56 pm

Lep pozdrav vsem
Imam VW polo 1.6TDI 90 KM letnik 2010 1. lastnik redno vzdrževan vedno lepo vožen z občutkom pa me zanima če je še kdo imel podoben problem s tem motorjem z okvaro egr modula saj se mi zdi da modul pri 60kkm odpove nesprejemljivo glede na to da je bil vedno vožen z občutkom nič mrzlega tiščanja ter pretiravanja, vožen je bil po avtocesti, mestu, ter po lokalnih cestah. Zanimajo me vaša mnenja ter če je imel kdo podoben problem ker se mi zdi da je to kar pogosta napaka na teh motorjih saj po tujih forumih je kar veliko debate o tem.
Hvala za vaša mnenja

LP Medo32

ps. če kdo neve kako le ta zgleda naj si pogleda http://www.google.si/imgres?imgurl=http ... CDcQ9QEwAw

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: VW polo 1.6 tdi okvara egr modula

Napisal/-a pskoda To okt 08, 2013 7:04 pm

Po moje je bolj problem ker je bil preveč lepo vožen in se je egr zapacal, ker v glavnem vsi gledajo da je poraba čimnižja, vrtljaji čimnižji posledica je pa taka ali pregnit zadnji lonec in tako naprej
Lp

Medo32
Nov uporabnik

Napisal/-a Medo32 To okt 08, 2013 7:25 pm

če gledaš da so obrati najnižji samo škodiš motorju saj se preveč muči jih moraš držati na vsaj 1500rpm. avto se je tudi pritsnil do rdečega polja samo da je bil segret na delovno temparaturo saj mrzlega motorja ni za tičati do blokade saj vemo zakaj ter kakšne so posledice take vožnje tko da to pomoje ni razlog

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr okt 09, 2013 7:37 am

Pozdravljeni

Po prevoženih KM je EGR zrel za čiščenje. Nič nenavadnega ni to.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr okt 09, 2013 8:08 am

Že skoraj vrabčki čivkajo da sodobnim dizlom "vožnja z občutkom" škodi, EGR je ena izmed prvih stvari ki se zapaca. Občasno ga je potrebno prepihat, nebi pa škodilo če se to dogaja pogosto.

Sedaj ni druge kot razkopat in spucat, nebi škodilo če se razkoplje tudi vse cevi v in iz EGRja ter se tudi te spuca.

Nevem če ima tale avto že DPF/FAP, če ja, potem se lahko pričakuje da bo tudi ta kaj kmalu "spustil dušo". Vse to na račun "nežne vožnje".
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Zodd in 4 gostov