Nasveti in napotki ter povpraševanja...

matej_
Novinec

Kraj: velenje

zavore oz. diski VW polo 9N TDI

Napisal/-a matej_ To okt 08, 2013 8:48 am

Zdravo!
Eno kratko vprašanje. V januarju sem na polotu TDI letnik 2005 menjal sprednje diske in ploščice, avto je potem "lepo bremzal" ni nič treslo, sedaj pa se je začelo pojavljati, da včasih začne pri bremzanju tresti volan. Čudno mi je, da samo recimo nekje 60% bremzanja trese, 40%bremzanja pa ne, neodvisno od hitrosti pri kateri začneš bremzat in tudi neodvisno od vremena.
Diski mislim, da so TRW (moram pogledat na račun), prevoženih je recimo hm... nekje 5.000-6.000km. Naj še povem, da sem s prvimi diski naredil 190.000km (potem je začelo trest), zato mi ni glih najbolj jasno kaj in kako.

Ima kdo kakšen nasvet in kakšno idejo preden grem nazaj k mehaniku kateri je menjal vse skupaj?
edit: je možno uveljavljat reklamacijo na diske, glede na to da še ni eno leto okoli?

Hvala in lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: zavore oz. diski VW polo 9N TDI

Napisal/-a Fan Sr okt 09, 2013 7:32 am

Pozdravljeni

Vzemite račun in se odpravite nazaj do mehanika. Volan lahko trese zaradi več faktorjev, med drugimi tudi zaradi okvarjenih/obrabljenih zavornih diskov, je pa potrebno v vsakem primeru pregledati kaj nagaja.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr okt 09, 2013 8:03 am

Naredi reklamacijo, naslednjič pa ne daji šrota od TRWja gor. Sem jih imel enkrat (v kompletu s ploščicami) in nikoli več.

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Sr okt 09, 2013 1:12 pm

hvala vama za odgovor.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Zodd in 3 gostov