Nasveti in napotki ter povpraševanja...

buhadog
Nov uporabnik

Seat Cordoba 1.9 TDI - težava

Napisal/-a buhadog So mar 10, 2012 10:14 pm

Pozdravljeni.
Sem nov na forumu :D in vas prosim za pomoč pri naslednjem problemu.
Pred kratkim sem kupil Seat Cordobo 1.9 TDI 75 KW (2005). Avtomobil sicer deluje brez težav (motor v dobrem stanju), vendar se med vožnjo v podvozju sliši nadležno pokanje (kolikor sem slišal v levem delu - blizu kolesa) . Sicer se pokanja ne sliši med speljevanjem, pospeševanjem oz. zaviranjem ampak ob vožnji po grbinah,jamah na cesti,neravni cesti, ob vožnji čez ležeči policaj. Na sumu imam pušo na levi strani, kaj pa vem mogoče tudi zglob ali ležaj amortizerja?

(Podoben problem sem imel tudi pri prejšnjem avtu (Cordoba 1.9 SDI - letnik 2005) - razlog so bile obrabljeni-uničeni puši :( - pokalo med prestavljanjem, zaviranjem, ko sem spustil gas).
Že v naprej se zahvaljujem za pomoč in nasvete.

Lep pozdrav

izza
Nov uporabnik

Re: Seat Cordoba 1.9 TDI - težava

Napisal/-a izza So mar 10, 2012 10:34 pm

pozdravljeni.verjetno se sliši pokanje stabilizatorjev(nekoč imel enake probleme)lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So mar 10, 2012 10:59 pm

Pozdravljeni

Ne bo tako hudo, zamenjajte končnike stabilizatorja in gumice na njem, spotoma še preverite zračnosti obese in se veselo vozite naprej

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

buhadog
Nov uporabnik

Napisal/-a buhadog Pe mar 16, 2012 4:27 pm

Torej, ravno včeraj sem se končno spravil k delu :D . Doma sem avto postavil nad kanal in začel iskati vzrok (upošteval sem nasvete :) ). Najprej sem se posvetil obema pušama (slabe izkušnje =P ). Ugotovil sem da je leva nekoliko napokana in zamaknjena. Sledil je pregled stabilizatorja, ki pa je imel nekaj malega preveč zraka (potrebna menjava gumic). Končnika sta bila vredu (sicer bo v roku nekaj mesecev levega potrebno zamenjati).
Iz preventive sem menjal tako levo kot tudi desno pušo in kupil gumice. Žal sem pri gumicah vzel napačen model (nekoliko premajhne), v mesto se mi več ni dalo voziti in tako sem menjal samo puši. Z Cordobo sem se odpeljal na kratko vožnjo in pokanje je v veliki meri izginilo (oz. ga je za dobrih 70% manj).

Tako sem jih (gumice) danes šel zamenjat, avto ponovno nad kanal in brez večjih težav namestitev novih gumic :lol: . Slučajno sem med sprednjima blatnikoma in pragoma opazil nekaj malega rje. Rjo sem zbrusil , namazal s ferosanom, nanesel kit, izolacijo... . Na koncu sem se malo igral še s silikonom in zalepil rahlo počeno plastiko pod motorjem :) .... Ravnokar čakam, da se barva posuši, potem pa se z avtom malo zapeljem pa javim rezultate.
Še enkrat bi izkoristil priložnost in se vsem zahvalil za nasvete.

Lep pozdrav

TEŽAVA ODPRAVLJENA :pivo :pivo

StEEm
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a StEEm Če okt 17, 2013 7:41 am

Pozdravljen(i). Vem da je tema že kar stara ampak bom jo vseeno obnovil.
Imam podoben problem. Obe puši uničeni. Prišlo je že tako daleč, da ob speljevanju vedno zaškripa z gumiranim zvokom. Moj problem pa je, da je težava odvit par vijakov, ki sta zavita v aluminjasti most. Ne želim potrgat navojev ali kaj hujšega. Kako si se ti lotil tega problema? Oz če si sploh imel problem to odviti? Hvala za odgovore.

lp, Jernej
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov