Nasveti in napotki ter povpraševanja...

matjay
Nov uporabnik

megane ventilatov

Napisal/-a matjay To okt 29, 2013 7:03 pm

V Meganu 1.6 starem 4 leta je nehal pihati ventilator. Na servisu so to rešili v cca pol ure.
Zanima me če je kje možno dobiti kakšno navodilo za to popravilo, verjetno je enostavno. Samo če ne veš kje prijeti plastiko hitro kaj polomiš.
Avto so tudi priklopili na tester in ugotovili, da je katalizator precej poln za tako starost.
Pa me zanima, če kdo ve kaj to pomeni in ali bo treba menjati katalizator.
Vozim se bolj malo do sedaj imam samo 40 tisoč km.
Pogledali so tudi v zgodovino avta v računalniku, pa me zanima, če lahko mi navadni smrtniki kje vidimo.
Hvala za odgovore.

LP
Matjaz

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: megane ventilatov

Napisal/-a Fan To okt 29, 2013 8:02 pm

Pozdravljeni

Ja v koliko se bi vedela kaj se je delalo pri vas, v tem primeru se bi znalo tudi svetovati ...................... za samo prenehanje delovanja ventilatorja je že dovolj pregorena varovalka, pa do resnih okvar na ECUju.
Na Bolhi je polno servisnih programov za razne znamke vozil - žal samo piratski
Podali ste premalo podatkov za ugotavljanje koliko je zamašen vaš katalizator, osebno bi ga na vašem mestu demontiral in ščisti ................. za nekaj let se mu podaljša življenska doba. V koliko bi hoteli kompleten pregled ..................... ja to pa na kraju prinese s seboj veliko stroškov na letni ravni - Renault Clip, prost dostop do podatkovne baze ......................... kar pa se samemu uporabniku vozila ne izplača - servisi so primorani v to :(

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

matjay
Nov uporabnik

Re: megane ventilatov

Napisal/-a matjay To okt 29, 2013 9:07 pm

V ventilatorju je bila umazanija in voda. Varovalka je bila ok. Kar mi ni popolnoma jasno.
Sam sem mislil, da je varovalka. Ampak jih je preveč in če ni nič napisano katera je za kaj je iskanje napake bolj brez veze.
No na servisu so šele po pogovoru pristali, da priklopijo tester. Kot vedno imajo nas za totalne brezveznike. Vse je bomo pogledali.
Zato bi rabil service manual, pa bi sam popravil take težave.

LP
Matjaz
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov