Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Kraj: MB

Servis za MB turbino

Napisal/-a totimato So okt 19, 2013 9:53 pm

Zdravo!

Imam starejši Mercedes-Benz 207D (kombi), letnik 1981, kateremu je prejšnji lasnik v Nemčiji dal vgraditi turbino. Tako so dizlu dvignili moč na 89KM.
Vozilo gre po ravnem koliko toliko normalno, v hrib pa postane očitno, da ni moči. Ugotovili smo, da je turbina zablokirana. Ko je hladen kadi, ampak ok, govorimo o 32 let staremu dizlu. To je OM 616 motor, ki bi naj bil neuničljiv.

Komu bi lahko peljal moj kombi, da bi lahko pogledal motor in (kombi lahko dvignil), odmontiral turbino in jo poslal na obnovo, na mariborskem ali celjskem območju?

Kakšno višino stroška lahko pričakujem?

LP
Človek, ki bi si kupil fička, če bi imel garažo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Servis za MB turbino

Napisal/-a Fan So okt 19, 2013 10:29 pm

Pozdravljeni

Najti mojstra/mehanika/popoldanca, ki bo to sprejel v servis, ne bo problem. Lahko pa se ustavi pri strošku, ki ne bo tako nedovžen.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Napisal/-a totimato Ne okt 20, 2013 9:25 am

Verjetno bo višina stroška odvisna ali bo šlo za obnovo turbine ali pa menjavo, ali ne?

Ve kdo, kakšni zneski so pri eni in drugi opciji (vem, da je to preko palca, ker ne vem kakšen tip turbine imam).

lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne okt 20, 2013 11:48 am

Pozdravljeni

O strošku popravila bo največ vedel ta, ki vam bo to urejal. Tako na pamet nekaj govoriti/pisati je lahko zavajajoče.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Napisal/-a totimato Sr okt 23, 2013 2:39 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Najti mojstra/mehanika/popoldanca, ki bo to sprejel v servis, ne bo problem.

Hja, se je izkazalo, da ni ravno tako. Ne vzame vsak gospodarsko vozilo na servis... :?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr okt 23, 2013 8:07 pm

kako pa veste da je turbo zablokiran?
oz kateri del turbota je zablokiran,verjetno ne vetrnica?
obnova turbine je cca 250-450 eur. to govorimo o obnovi,pa recmo da je montaza od 100-200 spet je to tko na pamet ker nevem kok je dostopna,kok si vijaki zapečeni po 30letih uporabe,pa seveda se med demontažo lahko najde še kakšna napaka na vozilu ki je povzročila blokado turbine in spet lahko en kp stroškou povleče za sabo...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Sr okt 23, 2013 9:05 pm

totimato je napisal/-a:

Najti mojstra/mehanika/popoldanca, ki bo to sprejel v servis, ne bo problem.

Hja, se je izkazalo, da ni ravno tako. Ne vzame vsak gospodarsko vozilo na servis... :?

Pozdravljeni

Očitno ste spregledali drugi stavek v mojem postu :)
Kot je bilo že napisano je potrebno najprej vse skupaj fizično pregledati, ugotoviti kakšna je napaka ................ od tu naprej se pa začne popravilo. V koliko ste se pogajali/spraševali mehanika/mojstra/popoldanca za strošek popravila še preden je videl vozilo ...................... ja, tu pa bo nastal problem ............................ večina vas bo lepo odslovila..................... Potrebno je vedeti, ko govorimo o 30 let starem vozilu, je bolj važno kaj je narobe na vozilu in ali se bo dalo kvalitetno popraviti, kot pa izpogajati dobro ceno v servisu.

Osebno se bi tega lotil čisto enostavno. Pripeljal bi vozilo na servis .................. razložil mehaniku/mojstru/popoldancu problem, se z njim dogovoril, ko odkrije napako, da me pokliče ....................... od tu naprej bi imel podatek o diagnozi okvare, kakšen strošek predstavlja to popraviti ...................... tako bi se lažje odločal, ali mi naj mehanik/mojster/popoldanec ureja vozilo, ali mu samo plačam pregled in postavitev diagnoze okvare in grem.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Napisal/-a totimato To okt 29, 2013 9:06 pm

abbe je napisal/-a:kako pa veste da je turbo zablokiran?
oz kateri del turbota je zablokiran,verjetno ne vetrnica?

S kolegom sva uspela odstraniti (umakniti) izpušno cev, ki je šla na turbino. Vidi se veternica, tista se ne vrti. Zato sva, midva laika sklepala, da je zablokirana.
Ja, upam, da ni še kaj več a motorju.

lp
Zadnjič spremenil totimato, dne To okt 29, 2013 9:25 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Napisal/-a totimato To okt 29, 2013 9:21 pm

Očitno ste spregledali drugi stavek v mojem postu :)

Pozdravljen!

Ne nisem :)

Finta je v tem, da me ne odslovijo kar takoj. V primeru, da sem pokazal slike ali pa se tja pripeljal, se izkaže, da je težava v tem, ker vozila ne more dvigniti ali pa ga spraviti skozi vrata v svojo delavnico, da bi ga dal nad kanal. To pa je potrebno, če želi odstraniti turbino, saj je na takšnem mestu (spodaj). Izgleda, da nimajo zaupanje v svoje dvigalke (vozilo je težko 3t).

Saj nekako tako, kot govorite o pogajanju, sem se tudi lotil in se pogovor ustavi pri tem, da je težko odstraniti turbino, da bi jo poslal na obnovo. Ker je večina dostopa do motorja od spodaj, sta se ta dva mojstra praskala po glavi.

No, imam še dva kontakta, dveh, ki bi naj se bavila s takšnimi vozili, ampak me je zdravstveno stanje prikovalo na posteljo in bo mečka malo počakala.

Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To okt 29, 2013 9:38 pm

Pozdravljeni

No ja, po moje, bi moral znati servisirati vaše vozilo vsak spodoben mehanik - nič kompliciranega/ stara šola motorja ( traktor ). Res pa je, da sama dostopnost ni rožnata in še vprašanje kako se kaj da odviti.......................
Kateri del ste vrteli??? Ta ki poganja turbino ( izpuh ) ali ta, ki potiska zrak ( priključena cev za zrak )?? Kako deluje regulator turbine???

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Napisal/-a totimato Sr okt 30, 2013 11:59 am

Zdravo,

Skušala sva vrteti vetrnico, ki jo poganja izpuh. Na pogled je bila popolnoma sajasta.
Kako pa je z regulatorjem turbine, pa ne bi vedel... moje znanje ne seže tako daleč. oops ;)

Lep pozdrav!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov