Templar je napisal/-a:Avto, znamka, model, letnik, km, gorivo....????
Edino kar lahko sklepam iz prvega posta je to da je skoraj gotovo dizel...
Drugače pa ja.... Na forumu iskat nasvet ob tem ko ima avto več čipovja kot računalnik na katerega to pišeš ti ne moremo rečt drugo kot daj na tester...
kirsa1 je napisal/-a:Avto je Renault Scenic,1.9dci,letnik 2005,70,000 km..
kirsa1 je napisal/-a:Pojavila se mi je še ena težava..Sedaj se mi je pa prižgala oranžna lučka za motor in opozorilo na potovalnem računalniku Check Emissions-Preveriti emisije..Baje bi mi naj šel EGR ventil..Pomoč prosim..Hvala..
simimedi je napisal/-a:kirsa1 je napisal/-a:Avto je Renault Scenic,1.9dci,letnik 2005,70,000 km..
Glede na vse tvoje probleme ter vprašanje iz teme nategatorji sklepam, da si kupil uvožen avto iz Belgije, kateri zagotovo nima 70.000 km ampak daš verjetno lahko spredaj še kar kakšno 2 ali celo 3. Vprašanje, kje se bo to ustavilo in da ne bo na koncu vodilo v ogromen kup stroškov za servisiranje.
Močno upam, da ga čimceneje in čimuspešneje poservisiraš.
LP
simimedi je napisal/-a:Oče je tudi kupil avto iz Belgije in se je zapeljal na uraden renault servis, kjer lahko vsaj približno zveš, koliko ima avto prevoženih (če so seveda bili servisi delani na uradnem servisu). Renault ima povezano bazo in ti lahko povedo, koliko km je imel avto ob zadnjem servisu v njihovi mreži.
LP
Edit:
Ko je prišel v Slo, je morala biti opravljena homologacija (vsaj tako je bilo ko je oče kupoval avto če me spomin ne vara mislim, da smo že bili v EU takrat) in če so km preverteli nazaj pri nas, je možno da je bil na homologaciji še z uradnimi kilometri. Preveri tudi to, če se ti uspe dokopati do teh papirjev.
Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 7 gostov