Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dennisCe
Novinec

Re: lučka še vedno sveti !

Napisal/-a dennisCe Če dec 05, 2013 10:09 am

staro sondo še imam, ki pa je v dobrem stanju..

sem bil na pooblaščenem servisu in bi naj bila sonda II, čeprav avto nima nobenih simptomov za to sondo. Mislim, da mi bo kar uporabnik Fan (g. Tassi) to uredil, drugače se bom pa navadil, na tisto lučko :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Sr dec 11, 2013 3:20 pm

no pa sem le zaključil tole zadevo :D in sicer... po mnenju opel mehanika sem popolnoma brez veze menjal stvari (ki sem jih opisal v prejšnjem postu). Težava je bila samo na "kontaktu# sonde 2 in nikjer drugje. Vsi prejšnji mehaniki so rekli, menjaj in to je to. Sedaj pa mi je mehanik to popravil v 1uri in računal samo delo, brez materiala. Prejšnji mehaniki so želeli avto dan ali dva pri njih, popravila pa je bilo za 1 uro.. no toliko da veste

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So dec 14, 2013 3:34 pm

minilo je več kot 500km in se lučka ne prižiga več. Vsem priporočam, da pri morebitnih podobnih situacijah avto peljete do mehanika, ki se ukvarja z določeno znamko, drugače vam bodo menjali polovico mašine in še bo lučka kar lepo svetila :D

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Ne dec 29, 2013 12:43 pm

Fan je napisal/-a:
dennisCe je napisal/-a:
LeQuack je napisal/-a:Kolikor vem je prva sonda pred katalizatorjem oziroma takoj za izpušnim kolektorjem. Torej katalizator najbrž ni, to bi prjavla napako druga sonda. Po logiki je torej napake nekje pred prvo sondo, vzrokov pa je lahko veliko.

Glede na vlozenih 600eur pa pri 3 mehanikih pa se vedno lucka gori avto pa gre isto kot pred menjavo..se lahko pa marsikaj vprasas :x

Pozdravljeni

Kot sem vam že povedal je pri vas potrebno menjati v kompletu: vžigalno tuljavo, vžigalne svečke in kisikovo sondo. Danes se je zamenjalo vžigalno tuljavo in vžigalne svečke ( to ste prinesel s seboj ) in takoj sem vas vprašal, kje je kisikova sonda? Kar se tiče sonde smo samo premaknili procentualno koliko se je dalo, sem povedal, da jo bo potrebno menjati v koliko jo računalnik ne bo hotel sprejeti - torej se je skušalo samo reševati, kar je predhodni serviser že naredil polovičarsko.
Žal je tako, da se ponaredki ne obnesejo v praksi.

LeQuack je napisal/-a:Fajn bi bilo da napišeš točno kodo napake, ki ti jo izvrže tester.

Jih napišem jutri zjutraj, ko bom v službi, so napisane na delovnem nalogu

Lep pozdrav

vaša diagnoza ni bila pravilna, ker je bila v "okvari" le ena "žička" pri sondi 2, ki jo je opel mehanik popravil v 1,3 ure in z nič materiala. toliko v vednost.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 3 gostov